30 d’octubre del 2008

La ràdio de Santa Bàrbara engega un programa fet per persones amb malalties mentals

Fa un parell de setmanes que va arribar a les ones hertzianes del nostre territori, però també a internet, el programa Efecte Dopamina. Es tracta d'un nou espai de l'emissora municipal de Santa Bàrbara, La Plana Ràdio (100.6 FM), creat i protagonitzat per persones amb malalties mentals severes. Amb la col·laboració del periodista Dani Gutiérrez i d'un terapeuta ocupacional, Pedro Cabanes, aquest nou espai, pioner a les Terres del 'Ebre, neix amb la voluntat de donar veu a un sector de la població incomprès i estigmatitzat. Amb tot, les malaties mentals són un fenomen en augment, més important del que podria semblar a simple vista. De fet, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre calcula que més del 3% de la població del territori podria tenir algun tipus de malaltia mental, però que la xifra podria superar les 6.000 persones perquè encara hi ha casos per diagnosticar i els trastorns mentals són un fenomen que augmenta.

Seguint el camí endegat per col·lectius com Radio La Colifata (Argentina) o Ràdio Nikosia (Barcelona), Efecte Dopamina barreja la serietat amb l'humor per endinsar l’oient en realitats "diferents" que caminen per la fina corda que separa la bogeria de la "normalitat". Efecte Dopamina és una aposta per descobrir una part d’aquest món a través de la creativitat, els sentiments i les percepcions d’unes persones molt especials. El programa va estrenar-se fa unes setmanes, però també el podeu escoltar al bloc d'Efecte Dopamina . L'espai Efecte Dopamina s'emet els dijous a partir de les set del vespre en directe, i els dissabtes a partir de les quatre de la tarda en diferit.

1 comentari:

  1. Ja existeix un precedent, crec que a l'Argentina amb ràdio la Colifata. Si és per fer teràpia i els serveix d'estímul, endavant! I molta "merda" que es diu al món de la faràndula.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta