4 d’octubre del 2008

L'Aldea deixa enrere l'època de l'abocador i inaugura el parc ambiental

La directora de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, va presidir ahir la inauguració del nou parc ambiental de l'Aldea, que per primera vegada a l'Estat espanyol ha utilitzat pneumàtics antics trossejats per construir una capa de drenatge de les aigües superficials de l'antic abocador. En aquest sentit, la inauguració del parc ambiental és la culminació del procés de clausura de l'abocador de l'Aldea, que va funcionar fins a finals del 2006 amb diferents pròrrogues i un llarg llistat de problemes mediambientals. Així, l'abocador rebia els residus de la meitat dels municipis del Baix Ebre, inclosos els de més població, com Tortosa i Deltebre, que després del tancament de les instal·lacions van començar a portar les escombraries a Tivissa.

Les principals actuacions de la clausura de l'abocador, que ha costat 900.000 euros, han estat el segellament i la posterior restauració vegetal de la zona, a més de la instal·lació d'una xarxa de conducció i d'un cremador, per recuperar el biogàs que pot emetre la zona un cop clausurada. La capa de drenatge ha requerit la superposició de 5.265 tones de pneumàtics triturats. Aquesta iniciativa és pionera a l'Estat, i suposa reutilitzar pneumàtics en desús, en lloc dels 9.000 metres cúbics de graves que caldria extreure d'alguna pedrera. A més, ahir també es va presentar el nou sistema de recollida de residus del Baix Ebre.

El Punt (4-Octubre-2008)

Foto: Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta