15 d’octubre del 2008

Les famílies dels malalts mentals reclamen més mitjans a l'Ebre

L'associació adverteix del col·lapse de la unitat polivalent d'Amposta

L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre va presentar ahir la jornada amb què celebrarà el seu desè aniversari i el Dia Mundial de la Salut Mental, el 25 d'octubre. A més, van advertir del col·lapse de la unitat polivalent de l'Institut Pere Mata a Amposta.

Una jornada que posarà al dia els últims avenços en el tractament de les malalties mentals, i que serà inaugurada per la consellera de Salut, Marina Geli, servirà a l'Associació de Familiars Mentals de les Terres de l'Ebre per celebrar el seu desè aniversari i el Dia Mundial de la Salut Mental. El president de l'entitat, Francisco Moya, va dir que actualment tenen una setantena de famílies associades, però que donen servei a moltes més, sobretot en qüestions administratives. En aquest sentit, l'associació calcula que més del 3% de la població de les Terres de l'Ebre podria tenir algun tipus de malaltia mental, però que la xifra podria superar les 6.000 persones perquè encara hi ha casos per diagnosticar i els trastorns mentals són un fenomen que augmenta. De fet, Moya va remarcar que els mitjans al territori ja són «insuficients», només tres anys després de la posada en funcionament de la unitat polivalent de l'Institut Pere Mata a Amposta. Així, Moya va assenyalar que la demanda de places s'ha multiplicat per tres, i que l'associació va advertir que el centre era petit i que el seu emplaçament al nucli urbà d'Amposta demostrava «molt poca visió de futur». A més, va reclamar més ajuts de l'administració als cuidadors.

El Punt (15-Octubre-2008)


Foto: Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. Encoratjar seria poc per aquest tipus d’associacions, dons coratge ja el demostren en el dia a dia. El que es mereixen de debò es el reconeixement de tothom i encara que sigui agosarat poder traduir aquest reconeixement amb recursos “peles”. Mes clar impossible!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta