27 d’octubre del 2008

Protagonistes d'una mala pel·lícula [article d'Àngel Martí, portaveu dels veïns de Vinallop]

Assistim a una versió nova de la mateixa pel·lícula, de la mateixa mala pel·lícula que podríem batejar El negoci de l'aigua. Els propietaris de les parcel·les de Vinallop som, sense voler-ho, els artistes invitats. Alguns formen part de la pel·lícula sense saber-ho: faran d'extres accidentals. El cas és que aquesta vegada s'aprofita una nova crisi, com la recent sequera a Catalunya, ara sota la denominació eliminació de fangs tòxics de l'embassament de Flix per tornar a la mateixa història: interconnexió de xarxes i mercadeig de l'aigua.


Els propietaris de les parcel·les de Vinallop, on s'ubiquen els pous que han de servir per interconnectar al CAT, hem fet un curs accelerat sobre demagògia ecològica i política. Ens volen fer empassar mentides o mitges veritats. Sabem perfectament que els residus tòxics de Flix són un risc greu, però no d'avui, sinó des de fa molt de temps. Sembla que ara els ha agafat pressa per descontaminar, fins al punt que molts propietaris encara no tenen comunicat oficial sobre l'expropiació imminent.


També les versions sobre la utilitat dels pous són diferents segons qui dóna la informació. Tant et diuen que són pous per resoldre una emergència en cas d'un episodi de contaminació del riu, com que podran servir per alimentar d'aigua el polígon Catalunya Sud. Sentim que els responsables de l'empresa Acuamed diuen que un cop feta la neteja de Flix es clausuren els pous, com a rengle seguit sentim que ja fets els pous, no convé clausurar-los per si hi ha algun altre tipus d'emergència o es necessita aigua per usos puntuals. Queda també molt clar que la propietat dels pous fets és una presa disputada, és un bon mos que ningú vol deixar escapar. Tot plegat, ens trobem els propietaris com a protagonistes, encara que no còmplices, d'una nova versió especuladora i mercantil de l'aigua, disfressada de mesura d'emergència. Els propietaris ens sentim utilitzats, desinformats, indefensos. Veiem que el problema és molt més seriós del que sembla, que no afecta només un centenar de propietaris sinó tot un territori. El dubte més gran, encara no resolt, després de tantes reunions, és què passarà riu amunt si l'aigua està contaminada i els pous queden contaminats, i com es podran regar els camps, i què passarà quan l'aigua tòxica arribi al Delta. Creiem que els ciutadans de les Terres de l'Ebre haurien de tenir informació més transparent.

4 comentaris:

  1. Endavant Àngel!
    Teniu tot lo meu suport

    ResponElimina
  2. Anims Àngel !
    Això és increible, és una manera de tortura lo que es practica sobre les TTE; vaig punxant ara per aqui, ara per allà, a vore per on puc treure sang .... sort que proven on ho proven, a les TTE sempre es toparan amb gent espabilada com cap altre en temes d'aigua, i que veuen venir les jugades fosques dels politics des de molt lluny.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Per quan politics dignes com les persones d'apeu? ànims Àngel, lluitarem en vatros!! Visca la terra i visca l'aigua lliure!!

    ResponElimina
  4. Àngel,
    No passaran si els ebrencs ens ho proposem. I ara toca tornar-hi. Fa massa tems que repeteixen les provocacions...i cal treure les destrals com van fer les nostres dones tortosines fa molts anys.
    A per ells que ja estem entrenats i amb nota ECCEL·LENT!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta