22 d’octubre del 2008

Tortosa no tindrà prou aigua amb els pous de Vinallop si hi ha una emergència a Flix

Tornen a ajornar la descontaminació, ara fins al gener

Tortosa no tindrà prou aigua amb els pous que s'han de fer a la zona de Vinallop. Amb tot, l'objectiu dels pous és garantir l'aigua a Tortosa i la resta de poblacions connectades al minitransvasament a Tarragona, si hi hagués algun episodi de contaminació durant la neteja del pantà de Flix. Les obres, que havien de començar a l'octubre, s'han ajornat ara fins al gener.

El saló de plens de l'Ajuntament de Tortosa va ser ahir al vespre l'escenari d'una reunió entre tècnics d'Acuamed i l'alcalde, en què també van participar desenes del centenar de propietaris afectats per les expropiacions de Vinallop, així com la Plataforma en Defensa de l'Ebre i la Unió de Pagesos. Els tècnics de l'empresa estatal van explicar-los el projecte per descontaminar el pantà de Flix i les característiques dels pous que es construiran per garantir el subministrament en cas que es produeixi una emergència, tant a la ciutat de Tortosa com al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Així, van anunciar que només es construiran cinc o sis dels 12 pous previstos, si poden assolir un rendiment de 1.200 litres per segon, que és el que exigeix el pla de Protecció Civil. Però Bel va advertir que la mesura només garanteix la tercera part de la concessió del minitransvasament. D'altra banda, els tècnics van dir que els pous es faran en un aqüífer independent del riu que està a uns 70 metres, i amb una fondària suficient per evitar una possible contaminació de l'Ebre.

El Punt (22-Octubre-2008)

3 comentaris:

  1. Posats a malpensar, que tot son garbes de malspensamennts, imaginem una contaminació, puntual. Pensem que una contaminació puntual no provocaria uns quants dies, setmanes, mesos de xuclar dels pous?
    I torno a preguntar, on son els acuifers del Camp de Tarragona recuperats gràcies al minitransvasament? No es poden desassedegar tot sols ni quatre dies?
    No podem suposar que haurien de tenir prou capacitat per abastir d'aigua, com ho feien abans, uns quants dies? Que no s'han recuperat los pous d'abans?
    Corrent per a vendre l'aigua a Barcelona i, per a consumir-la ells mateixos au, a xuclar-la als pous ebrencs
    I toca-collons, perquè, si és una mesura provisional, hi ha expropiacions permanents?
    Podem confiar en uns tècnics que a punt han estar de fer un transvasament per decret-llei?
    Xiquets, amaniu-vos, que ja venen los segineros ... a rascar lo que puguen i més. Com si no els coneguessem de tota la vida a n'ells, i la pudor que fan!

    ResponElimina
  2. L´Agencia Catalana del Aigüa (ACA) insta els municipis a apujar el preu.-Vall del Llierca, Argelaguer: Una trentena de responsables municipals de Girona van defensar que els Ajuntaments revisin “la tarifa de l'aigüa a l'alça” . Alcaldes, regidors i funcionaris de la administración local van participar a Banyoles (Pla del Estany) en la jornada "La tarifa dels serveis municipals de proveïment d'aigua", que van organitzar el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (Cilma) i el consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya (Congiac).
    Van tractar sobre quins són els costos del servei de l'aigua i com s'han de traduir en les “tarifes dels traballadors“. La directora tributària de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Mariona Coch, va explicar que el repte dels ajuntaments és "fer entendre als ciutadans quins són els conceptes que inclou la tarifa de l'aigua", de manera que s'accepti un augment, una pujada en el debut €, va remarcar que ara és el moment de "posar el preu al seu lloc alt", tenint en compte que la tarifa ha d'incloure la cobertura dels costos del serveí de les empreses privades (Prodaisa etc...), "la tendència ha de ser la de aflorar els costos en el rebut". L'objectiu principal de la jornada era explicar quins són els costos del servei d'abastament d'aigua, i com s'han de traduir a tarifes.
    Van prendre part representants dels Ajuntaments de Granollers, Avinyonet de Puigventós, Girona, Palamós, les Preses, la Pera, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Castell-Platja d'Aro, Calonge, Terrassa, Sant Feliu de Guíxols, Celrà, Lloret de Mar, Vilafant, Besalú, Beuda, Sant Pau de Segúries, Vall-llobrega, Camós i Parlavà. A més, també hi va participar el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, el Consell Comarcal de la Garrotxa (CiU) i el de la Selva, i Prodaisa, en representació de diferents municipis de la Selva i del Gironès.

    ResponElimina
  3. Ja s'ha vist (Mai Més bla bla bla ...) que les garanties dels politics no son cap garantia de res - com a molt, poden ser una garantia de que t'intentaran fotre.

    Tornant a "garantizar" l'aigua per a Tgna, es veritat com diu Mario que fa 4 mesos tenien pous recuperats per vendre a BCN. També els volien enxufar les desaladores per portar aigua cap a ells també. I els barcos de Alicant o on sigui - ja saben els telefons de les empreses que els porten. Per tant, que és aixo de tants de pous ara ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta