19 de novembre del 2008

El nou passeig fluvial de Tortosa, pendent del dictamen de Patrimoni sobre el pont del tren

Costes avança la previsió i voldria començar les obres a començaments del 2009

La subdelegada del govern de l'Estat a Tarragona, Teresa Pallarés, va presentar ahir el projecte de la segona fase del passeig fluvial de Tortosa. L'actuació té un cost de 5,7 milions d'euros i preveu la construcció de murs i baranes als dos marges, així com la connexió amb la via verda a través del pont del ferrocarril, que es convertirà en una passarel·la per a vianants i ciclistes. Les obres podrien començar a començaments del 2009, però abans Patrimoni haurà de dictaminar sobre l'afectació del pont.

Pallarés va destacar que les obres del passeig fluvial de Tortosa representaran una millora urbana per a la ciutat, però va precisar que seran un actiu turístic que donarà un «valor afegit important» al conjunt de les Terres de l'Ebre. La subdelegada del govern, que ahir al vespre va presidir la presentació del projecte amb motiu d'un acte públic a la Cambra de Comerç de Tortosa, també va remarcar que les obres suposaran una millora mediambiental i paisatgística de la façana fluvial de la ciutat. Finalment, Pallarés va assenyalar que el projecte ha estat un exemple de «complicitat» entre les diferents institucions, perquè aquesta obra, llargament reivindicada per Tortosa, puga tirar endavant.

De fet, tant la subdelegada com l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van precisar que les obres podrien començar durant els primers mesos del 2009 si el projecte supera el dictamen de la comissió territorial de Patrimoni. Ferran Bel va recordar que el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) protegeix el pont del ferrocarril i que qualsevol actuació que s'hi vulga fer necessita l'autorització de Patrimoni. Bel va voler aclarir que els serveis tècnics de l'Ajuntament han assumit aquesta part del projecte, per acabar de definir com quedarà el pont del tren en la part en què caldrà tallar-lo, a l'altura de l'avinguda de Lleida. «Hem tingut converses prèvies i esperem que la nostra proposta puga aprovar-se en alguna de les properes reunions de la comissió, abans de finals d'any», va dir Bel. En la mateixa línia, l'alcalde també va celebrar el fet que Costes haja acceptat la demanda d'instal·lar unes escales per a vianants, que seran especialment útils a la banda de Ferreries.

Continuar la via verda El cap de la demarcació de Costes a Tarragona, Jordi Galofré, va ser l'encarregat de detallar els aspectes tècnics del projecte de la segona fase del passeig fluvial de Tortosa, que té un pressupost de 5,7 milions d'euros. Galofré va recordar que el projecte és la continuació del passeig de Ribera, i que també servirà per donar continuïtat a la via verda del Baix Ebre, amb l'objectiu que properament puga arribar fins al Delta i la zona del Garxal, a la desembocadura. A més, s'ampliaran els murs de contenció i se substituiran les baranes dels dos marges pel mateix tipus de barana que hi ha a la zona del mercat. D'altra banda, el pont del ferrocarril es transformarà en una passarel·la per a vianants i bicicletes, amb rampes i escales de fusta, i s'ampliarà l'actual passeig de Ribera fins a sota el pont del Mil·lenari.

El Punt (19-Novembre-2008)

6 comentaris:

  1. Bona notícia. A veure si totes les administracions implicades, estatal, autonòmica i municipal, posen tot el que han de posar per part seva i aconseguim aquesta millora importantíssima per la ciutat.

    Aquestes obres resten pendents des de la dècada dels anys 90. Que ho facin bé i ràpid.

    Endavant.

    ResponElimina
  2. Bé no ho sé. Però ràpid, tenint en compte que es una obra pendent dels 90, ja no arriben a temps...

    ResponElimina
  3. Mc Calan!

    Un petit gest d'optimisme també és bo de tant en tant!

    Ja ho sabem que arriba tard, però animem-los a que ara ho facin ràpid.

    ResponElimina
  4. El sabeu aquell que treu el seu bolígraf per escriure i no funcionava. El seu company castellà li va dir “dale aliento”...Ell sense tallar-se un pel crida: bolígrafo , bolígrafo...!!

    ResponElimina
  5. Mc Calan!

    Ha ressuscitat l'Eugeni!

    ResponElimina
  6. I aixó que estic costipat...que sino....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta