28 de novembre del 2008

Lahosa plantejarà la dimissió de Pilar Andreu si hi ha més controls 'indiscriminats' a immigrants

L'exregidor i antic portaveu d'ICV a l'Ajuntament de Tortosa, Sisco Lahosa, ha carregat avui amb duresa contra els últims controls d'immigració que els Mossos d'Esquadra han realitzat al nucli antic de Tortosa. En el marc de la tertúlia del programa radiofònic L'hora L, a l'emissora Ràdio Ebre de la Cadena Ser, Lahosa ha afirmat aquest migdia que els agents s'han excedit i que els dispositius que han posat en marxa els Mossos d'Esquadra són "indiscriminats". Segons Lahosa, aquest tipus d'actuacions policials estan fora de lloc en un estat democràtic i de dret. De fet, l'exregidor tortosí ha assenyalat que reclamarà públicament la dimissió de la directora dels serveis territorials d'Interior, Pilar Andreu, si continuen aquest tipus de controls. Lahosa ha afegit que és intolerable que s'haja rebut els immigrants amb els braços oberts quan l'economia anava bé, i que ara s'estiga tractant el col·lectiu de nouvinguts d'aquesta manera.

29 comentaris:

  1. Cisco Lahosa no ho tindria molt mes fàcil parlant amb Joan Saura ? O es que no es parlen ?

    ResponElimina
  2. Voleu dir que es la directora territorial d'interior la responsable i la que dona les directrius als mossos?

    ResponElimina
  3. Tens tota la raó ximo, però sembla que al sr Lahosa li produeix morbo poder demanar la dimissió d'algú que pertany al seu ex-partit, que per cert mai li van demanar quan gestionà tan bé el tema del velòdrom.

    ResponElimina
  4. Jo no entro si esta be o malament el que fan els mossos, però ara estan fent aqui a Tortosa el que porten fent a altres territoris molt de temps, per tant el Sr. Lahosa no cal que es trenqui les vestidures per unes actuacions que son normals, i que fa molt temps que es practiquen a altres llocs.
    Un altra cosa, penso que si els controls son indiscriminats quin problema hi ha, el problema seria si fossin discriminats, no?

    ResponElimina
  5. Per cert , qui es Cisco Lahosa?

    ResponElimina
  6. Jo per si de cas no em deixaré veure per la plaça dels farols, perquè tinc pinta semítica i segur que m'aturen. +1 pel Lahosa i -1 pels mossos. Perquè no fan les redades als pagesos, constructors etc. que els contracten? Com sempre, putejant als més febles. Que jo sàpiga ser immigrant ilegal NO ES DELICTE. Un altra cosa és que Democracia Nazional o PxC ho proposen.

    ResponElimina
  7. Jo no vull entrar en el fons de la qüestió, però, si vull informar-li a Lluis que no tenir permís d'estada o residència en el nostre país a ciutadans no comunitaris comporta automàticamente l'obertura d'expedient administratiu amb proposta d'expulsió. Són les nostres lleis.

    Ahir vaig pagar 220 euros d'una sanció de trànsit. A mi, també em persegueixen els Mossos? Suposo que no és un tema personal, simplement corria massa.

    ResponElimina
  8. Voldria dir, en primer lloc, que totes les opinions em mereixer respecte, menys aquelles que no respecten o que tenen un tó ofenedor, per aquestes el silenci.

    Jo vaig viure i veure el que va passar. No recordo haver-ho vist mai a Tortosa. Em sap greu que passin aquestes coses; que es denigre d'aquesta manera a les persones. Els qui volem viure en una societat plural, tolerant i diversa, ho tenim deficil. Com a tortosí, i com antic responsable de l'àrea de drets socials a l'ajuntament de Tortosa em dol en l'ànima que a la meva ciutat passin aquestes coses. Tortosa, la ciutat de les tres cultures, la seva història i els nostres avantpassats no s'ho mereixen.
    He esmentar la paraula dimissió perque entenc que n'hi algun responsable, aquell qui per acció o omissió permet, autoritza o ignora aquestes actuacions i he fet referència a la directora dels serveis territorials d'interior perque, suposo, n'és la responsable en el territori, no pot ser que quan passen certes coses hi hagi gent que mira cap un altre lloc. A tots els qui trobeu bé que passin aquestes coses i penseu que la policia actuant com ho fa, ho fa com cal, us recordo que els que tenen altre color de pell i altres cultures també són persones i mereixen ser tractat com a tals. ESpero que ningú es confongui, no denso els delinqüents, defenso als inocents, aquells qui, mentre no es demostri el contrari mereixen ser tractats com a tals i no com supossats...

    ResponElimina
  9. Emili, gràcies per l'aclariment, però el símil que fas no l'acabo de veure. Entenc que l'actuació dels mossos anava adreçada a un grup de persones amb un color de pell determinat, no perquè estiguessin fent alguna cosa mal feta (com la teva infracció de trànsit). Que hi ha més probabilitats de trobar un il·legal que davant del club de tennis ? Si, obviament. Però hi ha maneres i maneres de fer les coses.

    ResponElimina
  10. Miri senyor Lahosa; com declaració d’intencions el que vostè acaba de formular es perfectament entenedor i esta en línia de la Declaració del Drets Humans. Però dissortadament al estat espanyol ens hem dotat d’una llei d’estrangeria que com a tal s’ha de acomplir. Deixant de banda consideracions racistes i xenòfobes puc assegurar-li que una cosa es la multiculturalitat i l’altra el caxondeo. Caxondeo que aprofiten alguns autòctons per la explotació per l’explotació. Això si que es denigrant ! Immigració SI però ordenada!

    ResponElimina
  11. Ja t'ho volia dir havans lluis, quan has dit "immigrant il·legal" ara tornes a insistir i directament ja dius "il·legal". posats a ser correctes del tot, d'il·legals no n'hi han, les persones com a tals no ho son d'il·legals, en tot cas estaran en una situació d'al·legalitat o d'il·legalitat. Dubto que existeixi cap sentencia on es declare ningú d'il·legal.

    ResponElimina
  12. IMMIGRANTS SI, pero legals, en papers i que vinguen a treballar i s'integren.

    ResponElimina
  13. LLuís, el símil venia pel compliment de la normativa.

    A mi m'impressionen també el controls preventius d'alcoholèmia a la carretera que fan els Mossos i mai de la vida diria que és una actuació desmesurada dels Mossos.

    La llei es compleix a la carretera i al carrer. Si és una infracció administrativa córrer massa que comporta una sanció econòmica i fins i tot una retirada de carnet, la situació irregular al nostre país, administrativament, també té les seves conseqüències. O és que propugnes que la llei tan sols és per fer-la complir als "autòctons" com algú diu?

    ResponElimina
  14. Lluis, vols dir que cap al "club de tennis" que esmentes no trobariem algu de "il·legal" o almenys que faci activitats il·legals. Com algu ha dit abans, segur que hi haurà algun empresari que ha contractat "incorrectament", o s'ha evitat pagar imposto x, o s'ha fet una piscina sense permis ...
    a mi em sembla be que mentre hi ha lleis, tots els hem de complir (si no ens agraden les lleis, pos, a votar), pero a tots ens han de tractar igual. Soc "imigrant" i en 20 anys mai m'han demanat els papers pel carrer.

    ResponElimina
  15. que potser no ets negre, tu?

    ResponElimina
  16. De vegades sembla que treieu les coses de context.

    Ho pinteu com si en aquest país hi hagi una persecució contra la immigració il.legal. És que creieu que la INspecció de Treball no sanciona les empreses espanyoles o catalanes? Que no creieu que l'Agencia Estatal de l'Administració Tributària no sanciona? I el SErvei de Català de Trànsit? I el Agents Rurals no sancionen? I el Departament de Sanitat no sanciona? I l'Ajuntament de Tortosa i el d'Amposta no sancionen?

    En quin país viviu xiquets.

    ResponElimina
  17. Per cert Brian; vosaltres no vareu signar el tractat de Schengen veritat ?

    ResponElimina
  18. Mc Calan, tampoc cal que fassis especial llenya en les persones.

    El cert és que no el van signar, cosa que significa que no reconeixen un espai comunitari europeu de lliure circulació de persones. En aquest sentit es reserven la sobirania del control de fronteres del seu país.

    ResponElimina
  19. Emili; He sortit al pas de la seva declaració en que es manifesta com immigrant. Com saps a quin país em refereixo? I a mes a mes no es fer llenya de ningú quan la meva pregunta no te cap malicia dons la seva vinculació no li permet dir que es immigrant, sinó ciutadà de ple dret.

    ResponElimina
  20. Un altre cop Mc Calan, no sé perquè he dit rés. Cada dia és més difícil entendre't. Has dit:
    "Per cert Brian; vosaltres no vareu signar el tractat de Schengen veritat ?"

    Ara dius que no et referies a cap país. Sembles un dels Monthy Pyton.

    Brian per mi és un català com tú i com jo, però ell mateix no amaga els seus orígens i és evident que tú et referies a la Gran Bretanya.

    ResponElimina
  21. Evidentment que no deu d’amagar els seus orígens i que es un català com tu i com jo, però el que tampoc deu es de equiparar-se amb un col•lectiu que no li correspon.

    ResponElimina
  22. En això tens raó. No s'ha de confondre l'entrada i residència regular de la irregular.

    Les persones en sí mateixes no són il.legals. Potser tot això és el que crea confusió. Els immigrants mai poden ser il.legals, en tot cas la seva estada en el nostre país serà legal o il.egal.

    Podem donar-li es matisos que vulguem. Una cosa és la persona com a tal, però en el món on viviem, la gent viu governada per Estats que marquen les regles del joc.

    Algú s'imagina anar de vacances a Egipte, sense cap tipus d'assegurança mèdica i anar a un hospital a reclamar els drets del seu país d'orígen. Doncs nen, como que no. O tens assegurança mèdica, o pagues a toca teja l'assistència, o si no tens recursos hauràs d'anar a la teva ambaixada. No som persones, doncs, allí, que ens mereixem el millor? Doncs ens apliquen les seves regles del joc. Tan dolent és que nosaltres marquem unes regles pròpies del joc, que en tot cas són infinitament més humanistes que les que tenen al seu país?

    Espero que no vingui cap troll a dir-me xenòfob. N'estic fart.

    ResponElimina
  23. jo no vaig signar el Schengen, no. El que va fer els politics, no ho se ....
    no em volia equiparar-me a cap col·lectiu , senciallament dic, a vore si ens entenem d'una vegada; he vingut "de fora" legalment com molts altres. A mi no m'han vist mai sospitos (pel color de la pell?) i no m'han demanat mai res, com a vatros tampoc suposo - suposo que no us paren un cop cada any?
    En els grups de imigrants de paisos que tendeixen a tenir un color de pell més fosc, crec que tambe hi ha gent totalment legals pero que els paren mes sovint que a mi.
    McCalan (no seras escoces ?), dius que no puc dir que soc "imigrant". Vaig a llançar el dicionari al foc, ja que diu; el que immigra; que arriba a un pais per establir-se, la persona que era establerta en un altre.
    Despres dieu que em puc considerar "catala" ......je je, i tortosi? Puc votar en el referendum sobre el monument ? ;)

    ResponElimina
  24. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  25. Molt subtil Brian ! Benvingut!

    ResponElimina
  26. Home Brian, quan dic que pels mateixos motius que per mi ets català (per cert ja t'ho havia dit en alguna altra ocasió), també ets tortosí. Dubtabes de la meva manera de pensar? Si és així, quina llàstima.

    ResponElimina
  27. Emili, et dono la raó que el nostre sistema sanitari és molt millor que l'egipci, però és que el descrius et passaria igualment als USA, només que pagaries 10 vegades més per la factura mèdica. Però això no sé que té a veure amb l'actuació dels mossos, em sona a l'argument tan manit de "perquè han de fer una mesquita aquí si als seus paisos no deixen fer esglésies".

    Tornant als mossos, m'he assabentat que els controls continuen. Suposo que és de cara a la galeria, és que sinó no ho entenc. No té delinquents a perseguir la policia? Si agafa a un africà sense papers, on l'enviaran ... a Ghana, Camerun, Nigeria ... és un problema gairebé irresoluble. Per tant, no cal perdre massa temps ni diners en això.

    ResponElimina
  28. Lluís, l'argument evidentment era vàlid per a Egipte i per qualsevol altre lloc del món.

    Els únics que tenim les butxaques grans som els espanyols. Donem assistència sanitària gratuïta de primera qualitat, escolaritzem als fills dels irregulars, els hi donem advocat d'ofici. Ells en canvi no aporten rés als pressupostos de l'Estat.

    Això és un tema manit? És la realitat. Jo ho sento per ells, perquè les seves condicions de vida no són bones. Però se'ls ha d'ajudar allí, no aquí. És més barat.

    ResponElimina
  29. Prefereixo un "irregular" que treballa en negre i contribueix indirectament al PIB (perquè si no treballa no menja) que un "nacional" que cobra de l'atur i treballa en negre, mil vegades. A més, majoritàriament són persones joves i es posen menys malalts. Els seus fills, quan tinguin majoria d'edat treballaran i contribuiran a l'economia del país. Sóc optimista, tu veus el got mig buit i jo el veig mig ple, i no passa res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta