4 de novembre del 2008

Tortosa reclama per unanimitat les obres previstes a l'escola d'hostaleria

El ple de l'Ajuntament també exigeix l'execució de les inversions pendents de l'Estat de l'any 2008

Una iniciativa popular del consell escolar de l'IES Joaquim Bau, amb l'aval d'un centenar de signatures, va aconseguir ahir al vespre la sempre difícil unanimitat de l'Ajuntament de Tortosa. El motiu era la consecució «prioritària» de les obres que estan previstes al centre per habilitar l'escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre, ja que actualment les instal·lacions són «insuficients i inadequades» per garantir l'increment de l'alumnat en els pròxims cursos. El centre no voldria que la crisi econòmica suposés un nou retard del projecte, ja que Educació va anunciar que les obres perquè s'hi imparteixin els estudis de cuina es farien pel curs 2007/2008.

El president del consell escolar de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, va ser l'encarregat de presentar la moció popular que ahir va aprovar l'Ajuntament tortosí, i que reclamava la unió de totes institucions per impulsar les obres de l'escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre. Fa tres anys que el Departament d'Educació, la Cambra de Comerç i l'Ajuntament van signar un conveni que permetia posar en marxa un cicle mitjà de cuina a l'IES Joaquim Bau. Un acord que després es va transformar en un pacte que establia que les instal·lacions per impartir els estudis de la família professional de cuina i turisme es farien íntegrament al centre. Tant Serra com els portaveus dels grups polítics van remarcar la vocació territorial de l'escola de cuina, que aquest curs ja té 45 alumnes, així com el compromís de la directora dels serveis territorials d'Educació per mantenir les obres al centre en el paquet d'inversions prioritàries del seu departament. De fet, la unanimitat de la moció d'ahir també es va interpretar com una mostra de suport a la directora d'Educació, «a l'hora de negociar amb Barcelona».

D'altra banda, el ple de Tortosa també va aprovar per unanimitat una moció d'ERC i CiU que reclamava l'execució de les obres pendents al pressupost de l'Estat. Amb tot, el tema va generar un llarg debat entre el PSC i els dos grups polítics del govern tortosí.

El Punt (4-Novembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta