15 de desembre del 2008

Ferran Bel afirma que la C del PSC 'està més devaluada que mai'

L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha estat fitxat pel diari digital E-Notícies com a blocaire polític, i la setmana passada va penjar el seu tercer article d'opinió, titulat Els 25 de Nicaragua. Bel afirma que els socialistes catalans ho tindran "molt magre" per poder explicar "la que els caurà al damunt" aquest dijous, ja que hauran de decidir entre salvar el govern de Zapatero o "posar-se al costat de Catalunya i dels catalans". Segons l'alcalde tortosí, no hi ha dubte del que faran els socialistes catalans, i ja no hi ha cap excusa per empassar-se la "suposada independència del PSC respecte del PSOE". Bel opina que el pressupost general de l'Estat s'aprovarà gràcies al vot dels diputats del PSC, i no gràcies al PNB o Coalició Canària. "I mentre això passa, el finançament de Catalunya continuarà sense resoldre’s, amb un ajornament rere l’altre i amb una sensació de presa de pèl tan gran que marcarà un abans i un després", lamenta l'alcalde de Tortosa. Segons Bel, serà "el segon gran engany del PSOE de Zapatero després del tristament famós Apoyaré el Estatut que apruebe el Parlament de Catalunya". Això, passa, afirma Bel, perquè "la C del PSC està més devaluada que mai".

15 comentaris:

  1. És obvi que la "C" dels socialistes catalans correspon només a la franquícia del PSOE a Catalunya i no implica fet diferencial. Per tant, no cal que esperem cap iniciativa que s'allunyi del que és decideix a Madrid. Però tampoc ens enganyi senyor Bel, vostè fent-se la foto amb els "principitos" i negant-se a treure el monument franquista del riu, no ajuda a "La casa gran del catalanisme" de la que tant s'omplen la boca els convergents. Qui devalua a qui?

    ResponElimina
  2. Zapatero; Te queremos...Pero queremos más a Catalunya..

    ResponElimina
  3. El que no haviem vist mai a Tortosa és la cadira que aquest ocupa tant devaluada.
    El PSC va tirar endavant un Estatut, que CIU amb 23 anys mai va fer res en aquest sentit, i el finançament serà bo per Catalunya i vindra de la mà del PSC.

    ResponElimina
  4. Que tus ojos lo vean...!!

    ResponElimina
  5. Aquest comunicat es el que els socialistes de CATALUNYA tenen penjat a la seva web, em sembla que val la pena penjar-lo per gaudir tots plegats de la informació ja que com ells mateixos diuent en aquest tema tenen molta responsablitat.


    Declaració de la Comissió Executiva del PSC

    La Comissió Executiva del PSC ha decidit, a proposta del seu Primer Secretari i per unanimitat votar a favor d´aixecar el veto del Senat als Pressupostos Generals de l´Estat per al 2009.

    La Comissió Executiva del PSC ha decidit, a proposta del seu Primer Secretari i per unanimitat votar a favor d´aixecar el veto del Senat als Pressupostos Generals de l´Estat per al 2009.

    Ho fem per tal de no perjudicar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i Espanya .

    • Que es veurien perjudicats per la inestabilitat política i econòmica que es generaria.
    • Que es veurien privats d´uns pressupostos que serveixen per combatre la crisi, per impulsar les polítiques socials i per augmentar de forma significativa la inversió pública de l´Estat a Catalunya en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut : 4626 milions d´euros.

    D´aquesta manera, no donem per finalitzat el procés negociador del nou sistema de finançament.

    Un procés que ha d´acabar abans de finals d´any.

    Ha d´acabar amb un acord que produeixi un nou sistema de finançament que respecti totalment l´Estatut i que sigui just per a Catalunya.

    El termini del 31 de desembre és improrrogable . L´acord ha d´entrar en vigor al 2009.

    Donem per fet que l´acord es produirà.

    Si es donés el cas, que no desitgem en absolut, que no s´arribés a un acord; si s´evidenciés que el Govern d´Espanya no tingués voluntat de complir l´Estatut, les relacions entre el PSC i el PSOE no tornarien a ser com abans .

    Som plenament conscients de la transcendència de la nostra decisió.

    Ens devem als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que esperen de nosaltres fermesa, intel·ligència i, sobretot, resultats.

    Som plenament conscients de la nostra responsabilitat i l´exercirem en tot moment, pensant exclusivament en l´interès de Catalunya i no en la comoditat o la incomoditat del PSC o del PSOE.

    Barcelona, a 15 de desembre de 2008.

    ResponElimina
  6. L'afany de protagonisme el perd.

    El perd tant, que fins i tot te les penques d'avançar l'acte d'inauguració de la nova pista i camp de futbol, i no avisar ni als seus socis de govern.

    Aquest mati m'he assabentat que jo no vaig ser l'únic que va arribar tard, ja que els regidors de l'oposició i el propi Forés, van arribar a les 17:25 i l'acte ja s'havia acabat.
    El curios del cas es que l'acte havia de començar a les 17:30, però el que és evident es que si no hi son no surten a la foto,i com qui organitza l'acte es el senyor Ferran Bel i Accensi fa el que li dona la gana.

    Per cert, el partit es va jugar al camp de tota la vida.

    ResponElimina
  7. El que no es de rebut es que ara, els de CIU vulguin que els altres corrin, com s'ha dit ells en 23 anys no van fer més que riure les gracies de tots PSOE i PP.
    Lo cert es que el govern de Catalunya actual ha plantejat un nou Estatut i ara vol resoldre un tema tan important per natros com es finançament.
    Espero que els socialistes catalans fagin tot el diu aquest comunicat i que Catalunya tingui el que fa molts anys necesita.

    ResponElimina
  8. Tambe es de suposar que els grups (tots catalans, no?) que van aprovar la proposta de caudal per l'Ebre al Parlament de Catalunya (proposta que ja s'havia aprovat per la CSTE amb el govern i el gobierno) lluitaran per a que s'aplica, no? Ara que des del Ministerio han dit que nada de nada.

    L'unic que veig que "deixen" fer als catalans des de Madrid, deu ser el futbol ;)

    ResponElimina
  9. A mi el que realment em preocupa és, si el nivell dels articles del nostre alcalde en Ferran Bel i Accensi, es el mateix que demostra com a president en els plens, no vull pensar la imatge que dels tortosins s'emportaran a Catalunya.

    ResponElimina
  10. Amic Todd Anderson, desprès de llegir l'article en al e-noticies, no puc més que entendre la teva preocupació, ja que a banda de la pobresa de l'article, no sap ni tant sols que els pressupostos van tirar endavant amb els vots de PSOE, PSC, PNB i BNG, ja que ell parla de CC. Es a dir que confon Galicia amb Canaries.

    ResponElimina
  11. Refia-te'n del e-noticies, fan més faltes que al 20minutos i ja és difícil!

    ResponElimina
  12. Lo millor que li podria passar a Catalunya, es que el constitucional tombés l'estatutet este que com s'ha demostrat no serveix per res.
    Per cert, sinyor Bel, que qui és culpa que tinguem un estatut que mos aboca a continuar pidolant com a desgraciats a Madrid mentre se mo'n foten a la cara?
    Hi va haver un senyor que per surtir a la foto i per a que li presentessen lo cap del Maragall en plàtera, va traïr Catalunya i a tots els catalans firmant un xec en blanc.
    Vostè pòdrà oblidar, però una servidora, de cap de les maneres.
    Lo RC, ja va dir que no pactaria mai en cap partit espanyolista i vostès... han fet el mateix?
    Dels esquerrans ja no cal ni parlar-ne, penós!

    ResponElimina
  13. Ja ho va dir Zapatero ahir : “Como vais a amenazarnos, si el PSC somos nosotros….”?

    ResponElimina
  14. Per acabar-ho d’arreglar, i amb el que està caient, el senyor Solbes vol abandonar...
    El senyor Saura vol tornar a negociar el pacte d’Entesa que va permetre l’actual composició del govern.
    El senyor Carod Rovira i el senyor Benach marquen diferencies.
    El senyor Puigcercós radicalitza el seu discurs en veu de Joan Tardá.
    La resta de consellers amb el paraigües posats fan veure que no han vist ni sentit res.
    El President Montilla esta sol. Per cert, l’únic que ha tret en clar del seu viatge al Japó es una línia setmanal Barcelona- Tokio que els mateixos japonesos residents li varen demanar.
    Tot aquest “potage” amanit amb un Estatut que sortirà tocat del Tribunal Constitucional i que ens portarà encara mes sorpreses i amb la cirereta (guinda) d’una situació econòmica d’emergència i d’un finançament que no acaba d’arrivar...
    Que passeu uns Bons Nadals!!!

    ResponElimina
  15. Mc Calan,

    Sort que ens queda la Casa Gran del Catalanisme, on hi seran vostè i l'irreverent ...

    Així ja tenim Catalunya salvada d'enemics, de casa i de fòra ...

    Au, salut i bons nadals ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta