18 de desembre del 2008

La Fatarella i Corbera d'Ebre volen aigua de reg per beure i per a les indústries

ERC rebutja l'abocador del Pinell i presenta al·legacions al nou pla territorial

L'alcaldessa de la Fatarella i portaveu d'ERC a la Terra Alta, Carme Pelejà, ha avançat que els ajuntaments de Corbera d'Ebre i la Fatarella presentaran al·legacions al nou pla hidrològic de l'Ebre perquè es millore la qualitat de l'aigua del riu. L'objectiu és aprofitar una part de la concessió del reg de la Terra Alta per a usos urbans, ja que hi ha algunes poblacions de la comarca amb problemes d'abastament. A més, l'aigua també hauria d'arribar al polígon industrial de les Camposines.

«Tot i que som un territori tan a prop del riu, som una comarca en estat de sequera contínua», va remarcar l'alcaldessa de la Fatarella. De fet, Carme Pelejà va assenyalar que els ajuntaments de Corbera d'Ebre i de la Fatarella tenen previst presentar al·legacions al pla hidrològic de la conca que ha presentat el govern de l'Estat, amb l'objectiu que s'apliquen polítiques per millorar la qualitat de l'aigua a la capçalera i al tram mitjà del riu. «Ens arriba una aigua plena de components contaminants, no apta per al consum, i després ens toca als ajuntaments invertir en obres molt cares, com la instal·lació de filtres de carbó actiu», va afegir-hi. Així, Pelejà va anunciar que demanaran que es puga utilitzar una part de la concessió de l'aigua reg de la Terra Alta per beure en aquelles poblacions amb problemes d'abastament, com també per afavorir la implantació d'indústries a la comarca.

Segons l'alcaldessa de la Fatarella, «sobretot cal garantir l'abastament al polígon industrial projectat a les Camposines, molt important perquè és supramunicipal». De fet, Pelejà també va precisar que l'Institut Català del Sòl (Incasol) encara ha de concretar la dotació d'aigua del polígon de les Camposines, una de les reserves de sòl industrial més importants del territori, amb unes 50 hectàrees.

Web sobre les Camposines En aquest sentit, l'Incasol va informar ahir que ha posat en marxa el web del consorci urbanístic que desenvolupa el sector de les Camposines. A través d'aquest portal, que ja és accessible a l'adreça d'internet www.sectorlescamposines.cat, es pot obtenir tota la informació sobre el nou sector d'activitats econòmiques. Així, hi ha detalls sobre el projecte, el calendari, l'estat de les obres o la comercialització de les parcel·les. El nou sector de Camposines aportarà sòl d'activitat econòmica a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, i el consorci que desenvolupa el projecte està integrat al 50% per l'Incasol, d'una banda, i de l'altra, pels ajuntaments de la Fatarella, Batea, Bot, Caseres, Corbera d'Ebre, Gandesa, Móra d'Ebre i Vilalba dels Arcs. El web de les Camposines és el primer d'una sèrie de portals que l'Incasol està creant per facilitar la informació sobre les diferents actuacions de sòl.

El Punt (18-Desembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta