18 de desembre del 2008

Pintada antiborbònica en una portalada protegida del barri del Castell de Tortosa



Una pintada contrària a la monarquia espanyola, en la línia de la polèmica frase del diputat republicà Joan Tardà, ha aparegut aquesta setmana en una de les poques parets que queden dempeus al carrer Sant Felip Neri de Tortosa. El problema, més enllà del debat legítim sobre la monarquia o sobre la relació de Catalunya amb Espanya, és que l'autor de la pintada no ha tingut cap problema a l'hora de fer-la en una paret que la comissió de Patrimoni va salvar de l'enderrocament. En aquest moment, l'Ajuntament està impulsant la reforma integral del barri del Castell, després d'haver enderrocat les cases en perill de runa del carrer Sant Felip Neri (parcialment ensorrades la nit de Nadal del 2005), i s'estan enllestint les expropiacions en aquest sector i també les excavacions arqueològiques, que han deixat al descobert un ric patrimoni de túnels i galeries. A més, l'Ajuntament va posar a concurs la redacció del projecte d'urbanització del parc del Castell, que inclou la reconstrucció del barri i la creació de cinc places, en lloc de les vuit places previstes inicialment al pla integral del nucli antic (Pincat). Per tant, l'altra pintada que ha aparegut a la zona, i que diu L'Ajuntament deixa caure les cases. Prou especulació!, només s'entèn si es té en compte que qui ho ha escrit ho ha fet des de la ignorància.

25 comentaris:

  1. Crec que no farà falta cap comentari, estic d'acord amb les teves observacions Gustau.

    ResponElimina
  2. si haguessen pintat, m'agraden els pastissets, no hi hauria tant rebombori, aquí molesta que sigui una pintada independentista.

    ResponElimina
  3. Front català; la teva afirmació demostra que no tens dos dits de front, ni català ni hòsties...!
    Aquí el que molesta es la guarrería de gent com tu, que a sobre justifica el empastifar el meu poble. Si t’agraden els pastissets per mi te’n pots fotre deu kilos i ja veuràs tu el rebombori que tindràs.. !

    ResponElimina
  4. Front Català, I si haguessin pintat
    "Viva España"?. TU, que diries?. Parlaries de pastissets?

    ResponElimina
  5. Pos no se, les cases estaven que es caien des de Terradelles lo menos. Vaig viure al costat. Ils successius ajuntaments, majoritàriament, mano sobre mano, fins que van caure.

    Sobre la monarquia... llegiu la Wiquipedia.

    ResponElimina
  6. Una mica de diversió:

    http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.sockandawe.com/&hl=es&langpair=auto|es&tbb=1&ie=UTF-8

    De res.

    ResponElimina
  7. Deixem en pau a la monarquia. Els enemics de Catalunya no són los reis d'espanya, són els espanyols.

    ResponElimina
  8. Fent d'advocat del diable.

    Irreverent de pas, els espanyols que dius són enemics de Catalunya, viuen fóra o dins de Catalunya?

    Jo tinc enemics més prosaics. Es diuen radars i són catalans.

    ResponElimina
  9. Blanca, els enemics són aquells que ens volen imposar la seva essència (ja saps; castellà, toros; la roja, Vamos Rafa, etc...) són els que ens estan escanyant econòmicament (ja saps; Boicots a productes catalans, endesa antes italiana que catalana, etc...) són els que veuen Catalunya com una colònia d'indis que necessiten disciplina i ser culturitzat, els enemics de catalunya, benvolguda Blanca també són els que des d'aqui mateix serveixen els interessos dels que ja t'he definit, (ja saps els votants de PSC/PSOE, de PP, de Ciutadans, etc...)

    ResponElimina
  10. Ara resulta que soc un enemic segons les afirmacions d'Irreverent de pas... Suposo que hi ha una guerra i jo sense assabentar-me. Vols dir que no has vist massa pel·lícules ...

    No tens cap consideració pel nostre patrimoni i després tens la desconsideració de parlar d'enemics de Catalunya. Tu no ets ningú per donar-nos lliçons als demés.

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. touchet, monsieur...........

    ResponElimina
  13. delavega, vaia cara dura que tens de surtir ara de defensor del patrimoni de la ciutat, quan tu i el teu partit eu estat durant 8 anys mirant com caien les cases del casc antic. Jo visc al casc antic, i te dire que preferixo que estiguen totes les case pintades a que cada X mesos mos despertessem per la nit después de sentir com cau una casa, i per sort encara mai ningú ha pres mal de veritat.
    Tampoc defensara a capa i espasa la pintada esta, ja que no estic a favor de que la gent faigue malbé el nostre patrimoni.
    Això és com aquell que li senyalen la lluna i ell mira el dit.
    Lo greu de vritat és que s'estan deixant caure les cases per després especular en els solars.
    Si l'ajuntament poses tans esforços en perseguir als especuladors que deixen caure les cases, que fan mobbing als llogaters, que tenen llogats pisos sense contracte per poder fer forà en qualsevol moment als inquilins.... com esforços posa en perseguir al jove que se pren una llauna de cervesa pel carrer(que li costa 50centims) en lloc de comprar-la al bar(que val 1,5 o 2€), o en perseguir als cruios que juguen a la plaça, operseguint a la gent que dorm pel carrer(que si està al carre és xk l'administració no ha defensat lo seu dret a una casa, o sigue que primer li desatenen los seus drets i después lo multen per trobar-se en la situació a la que ells l'han portat, és de boijos!!!!).... pos això que hi han coses més importants i greus.

    ResponElimina
  14. A veure, potser no vull parlar massa del tema, però vull recordar-te que la primera actuació potent al casc antic és el PINCAT. 2, el govern de la Generalitat també està invertint molt i no solament amb les delegacions, com per exemple amb la plaça dels dolors. 3, justament l'anterior delegat de cultura i l'ajuntament (tots dos del mateix color) van impulsar la nova biblioteca comarcal.

    Abans del govern d'esquerres, que es va fer pel casc antic???

    ResponElimina
  15. Irreverent, de pas, cap a on?. Cap a l'absolutisme, la exclusió? la puresa?. !!De que vas cabàs¡¡?
    De la teva brillant exposició es dedueix fàcilment que els que no voten CIU, Esquerra o ICV, serveixen els interessos dels enemics de Catalunya.
    Amb la mateixa contundència i riquesa d'arguments, et podria dir que els que no voten PSC, PP o Ciutadans, son uns no se que, però no t'ho diré. Primer per respecte i segon per educació.

    Que sàpigues també, que ni ha molts ( no es el meu cas) tant catalans com tu, que els agraden els bous. Potser això? o es incompatible?

    ResponElimina
  16. el dia que gent com tu (amb els teus rics arguments) es pugui queixar d'alguns dels exemples (rics arguments)que us he posat, llavors podrem dir que Catalunya és lliure. Fins llavors, noi, pots dir el que vullguis o et poden agradar les corregudes, però no és ERC, ni IC, Ni CIU, ni el PR, ni la CUP els que ens volen convertir en colons dòcils, hispànics, i diligent a l'hora de pagar-los les infraestructures.

    ResponElimina
  17. Ja t'he dit que els meus arguments eren tant rics com els teus.
    Per cert, els dos primers de la llista de sigles, que ens poses d'exemple, vols dir que no estan al govern actual de la Generalitat juntament amb altres colons dòcils, hispànics?.
    No serà que el que no t'agraden son les corregudes?.

    ResponElimina
  18. Sóc antimonàrquica fins a la mèdula i això de pintar parets ho trobo una guarrada de les grosses.
    Si volen pintar parets que pinten les de casa seua i no vaiguen a empastifar les de casa de tots.

    ResponElimina
  19. uns "no sé què" és l'argument brillant al qual et refereixes? Mira, puc estar d'acord amb tú amb lo del tripartit, però quan s'argumenta alguna cosa es fa amb arguments. Jo he posat exemples d'una actitud contrària a Catalunya, i també és cert que he apuntat als qui escolleixen aquells que la tenen, però en canvi tu m'has parlat d'absolutisme, puresa, etc.. Què és això? Noi això és no tocar. A mi només m'agraden les corregudes mentals, i els bous a l'estofat, nyam, nyam...

    ResponElimina
  20. Ja veig que vols que t'ho explique mes clar:
    Al teu comentari de les 9:22 dius: "els enemics són aquells....." i dones una serie d'exemples; molt be, fins aquí puc coincidir perquè dius "aquells" i efectivament AQUELLS que volen tot el que tu dius poden ser considerats "enemics de Catalunya". El que no accepto en absolut es que els votants ( tots ) d'altres partits, que tu decideixes que no son bons, "serveixen els interessos" d'aquells enemics. Ara ho entens lo d'excloent i purisme?.
    Lo del " no se que" t'ho tornes a llegir que segur que ho entendràs.
    Quant a les corregudes ( corridas )a part de les mentals i les de la plaça, en conec unes altres de físiques, que es a les que em referia. Apa.

    ResponElimina
  21. Molt bé, Manel !!!

    D'opinions diferents, les que vulguen, de llissons, cap ni una !!!

    Natros ni estem en guerra, ni tenim enemics ( ni ganes )... Només ens agradaria tenir contrincants amb qui debatre idees i manera d'encarar i resoldre els problemes, sense desqualificacions gratuïtes.

    Potser que un bón manual d'educació i bones maneres faria falta a més d'un dels que opina per aquests blocs ...

    Au, salut i bon nadal ...

    ResponElimina
  22. Ai manolito, manolito, I tu també Alfer...no se què. d'enemics sempre n'hi han, no cal que hi hagi una guerra. Mireu nois, de pelicules, veient els vostres llibres preferits ja no cal ni que em parléssem de cine. I pel que fa a la falera per tenir un debat d'idees, què tal si m'expliqueu, amb bona educació, tots els exemples, que he posat al 1er post, de colonització encoberta que els espanyols i els qui els fan el joc practiquen amb Catalunya? i deixeu-vos de tonteries

    ResponElimina
  23. I tu?, a mes de fer honor al teu nom, a qui fas el joc?, al qui et va col·locar?

    ResponElimina
  24. cucafera, què hi fas tú aquí. Jo no t'he dit res a tu, així que deixa de fer l'estupid. Però si vols contestar-me a la pregunta jo encantat de la vida.
    Pel que fa al joc no se de que em parles ni què pinta tot això en aquesta discussió.
    Salut cucafera. Bon any

    ResponElimina
  25. Sr. Irreverent de pas,

    He passat una setmana a una estació d'esquí d'Andorra, lluny d'ordinadors, blocs i opinions tan interessants i modèliques com les de vostè. (Això de no haver estat a una estació catalana, també deu ser una atac espanyolista, oi ???).

    Li costa arrivar a llegir el meu nom complert ???.

    S'embolica quan hi ha lletres i números ???.

    Miri, sóc català ( em penso ), m'agraden els bous ( com a molts d'ebrencs ), moltes vegades he votat al PSC ( altres no ), les banderes i els símbols em diuen molt poca cosa ( tan les catalanes com les espanyoles ), no crec en l'exclusió de ningú, detesto totes les guerres, no vull qualificar de "tonteries" tot allò que vostè va opinant ( potser podria ser un bon debat, per començar ) i com a punt i final, li repeteixo que no li acepto cap llissó i menys de catalanitat ( malgrat passar unes petites vacances a Andorra )...

    Au, salut i bon any 2009 !!!.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta