14 de desembre del 2008

Tortosa apujarà la partida de personal 1,6 milions d'euros més el 2009

L'empresa de gestió esportiva rebrà més de mig milió d'euros en el seu primer any en el pressupost

L'Ajuntament de Tortosa es troba en ple procés de redacció, discussió i tramitació del pressupost municipal pel 2009, però amb gairebé un mes de retard sobre els terminis previstos. La intenció del govern de Ferran Bel era aprovar el pressupost durant el novembre, per executar les inversions de seguida que el nou exercici comencés a córrer. Ara els primers capítols (transferències corrents, personal, despeses i passius financers) just arriben a la comissió informativa d'Hisenda, i el pressupost del 2009 es podria aprovar entre els dies 22 i 24 de desembre. L'increment més destacat és al capítol de personal, que assoleix els 14,4 milions.

El pressupost municipal de Tortosa de l'exercici del 2009 estarà marcat per la contenció que obliga l'actual situació de crisi econòmica, segons van assenyalar fonts de l'Ajuntament. Amb tot, la intenció del govern de Ferran Bel és no haver d'aturar les inversions en obres públiques i equipaments; sobretot, aquelles actuacions incloses en el pla integral del nucli antic (Pincat), i que estan subvencionades amb els ajuts de la llei de barris. Tampoc hi haurà retallada en el capítol destinat a la despesa de personal, perquè el govern ha previst un increment de més d'1,6 milions d'euros. Així, si el pressupost del 2008 destinava a personal més de 12,8 milions d'euros (un 28,11 per vent de la despesa), l'esborrany del pressupost del 2009 incrementa la previsió fins als 14,4 milions. Serà el segon increment consecutiu en personal que fa el govern de Bel, ja que la plantilla municipal va rebre 11,1 milions el 2007.

Els primers números ja s'han començat a discutir a la comissió d'Hisenda, però el pressupost no serà sotmès a aprovació fins la quarta setmana de desembre, just abans de les festes de Nadal. Altres dades que ja han transcendit són les corresponents al capítol de despeses financeres (interessos de préstecs i despeses de formalització de nous crèdits), que segons la previsió del govern de Bel seran d'1,7 milions, per sota dels dos milions pressupostats l'any 2008. D'altra banda, pel que fa a l'amortització de préstecs, el govern de CiU i ERC ha previst una partida que supera els 3,1 milions d'euros. Una xifra que recupera la capacitat de retorn als bancs, després dels 2,7 milions del 2008 i els 3,6 milions de l'exercici anterior.

Injecció a Tortosasport El pressupost del 2009 a l'Ajuntament de Tortosa manté l'increment que havia experimentat el capítol de transferències corrents, que el 2008 havia superat els 3 milions d'euros. Amb una xifra global molt semblant, l'Ajuntament farà l'any que ve una aportació d'almenys 725.000 euros a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús. La segona aportació més important serà per la nova societat municipal de gestió esportiva, Tortosasport SL, que rebrà uns 548.000 euros; mentre que l'Institut Municipal d'Activitats Turístiques i Culturals (IMACT) no arribarà als 500.000 euros. També serà important l'aportació a l'òrgan de Fires (291.290 euros).

El Punt (14-Desembre-2008)

7 comentaris:

  1. Gustau,

    Vols dir que bona part d'aquest increment no és degut al flamant Pla del Govern estatal adreçat als ajuntaments?

    ResponElimina
  2. Gustau, estaria molt bé que la foto fos de la plaça dels Dolors, en l'estat que el tenen actualment, que dificilment, tornarà a ser una plaça desprès del que l'hi han fet aquesta gent de CiU.

    ResponElimina
  3. Pel que fa als pressupostos espero que els (Mil milions de pessetes) que rebra Tortosa del "Pla Zapatero" siguin ben utilitzats, i no ens els gastem en festes i festetes de les que tant en saben el senyor Bel i el senyor Panisello.

    D'altra banda s'haura d'estudia molt acuradament la xifra de (cinc-cens cinquanta milions de pessetes) que en dos anys ha incrementat el senyor Bel i Accensi en personal, alguna cosa grinyola i molt.

    ResponElimina
  4. Gustau, suposo que part dels 6 milions aniran a Capitol I. Pero ben pensat, tens raó, la major part d'obres van al Capítol VI d'inversions.

    ResponElimina
  5. A més, ara que ho penso, les obres a finançar amb els sis milions han de ser projectes que no estiguen inclosos en el pressupost del 2009, segons les condicions que posa el govern de l'Estat.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta