16 de desembre del 2008

Tortosa senyalitza els espais habituals en què la gent abandona els excrements dels animals

L'Ajuntament de Tortosa ha començat a senyalitzar els diferents espais urbans en què els ciutadans incívics acostumen a deixar els excrements dels seus animals de companyia. Per fer-ho, està instal·lant una sèrie de cartells en què també s'insta els veïns a respectar les zones verdes, i que ja hem pogut veure en algunes jardineres del barri de Ferreries i en aquest punt del passeig de l'Ebre. De fet, per un moment ens havíem pensat que l'Ajuntament havia instal·lat algun tipus de placa per "contextualitat" o "resignificar" el monument franquista de la Batalla de l'Ebre; però després hem vist que el cartell era per una qüestió més mundana. Al juliol passat, l'Ajuntament va aprovar el text refós de l'ordenança reguladora de la tinença d'animals de companyia, una normativa que va suavitzar les sancions establertes per castigar els propietaris incívics. Així, si fins ara les multes anaven dels 400 als 2.000 euros, les noves sancions per abandonar els excrements dels animals van dels 100 als 400 euros. Amb tot, el govern assegura que amb aquesta rebaixa en el règim sancionador també es facilitarà l'aplicació de la normativa. La nova versió de l'ordenança va entrar en vigor a l'octubre.

5 comentaris:

  1. Alguna vegada s'ha ficat alguna multa a Tortosa per esta questio ?

    ResponElimina
  2. Alguna vegada s'ha ficat alguna multa a Tortosa per esta questio ?

    ResponElimina
  3. Brillant lo de la contextualització del monument. Entre el club de rem i el pont del bimil·lenari hi ha caguerades per donar i vendre, fins i tot al costat del parc infantil.

    ResponElimina
  4. Em sembla perfecte, però algú em pot dir on estan els pipicans a Tortosa? I parlo de recintes tancats adequats per a que els animals puguin fer les seves necessitats (A Roquetes n'hi ha) i no de les papereres que hi ha repartides per Tortosa. Ho pregrunto totalment en serio perquè no n'he vist cap i no sé si n'hi ha en algun lloc.

    Jo visc en una zona on saben que hi ha molts gossos (es fan un fart de netejar caques dels jardins)i no tan sols no hi ha pipican, si no que hi havia una paperera per a excrements i l'han substituit pel cartell.

    Sóc la primera que pensa que les caques s'han de recollir, però lo ideal seria hubicar en diferents punts aquests recintes tancats per a que no hi hagi "merda" repartida per tot el poble.

    ResponElimina
  5. Brian, les ordenances son per dir que es fa algo, no per ficar multes...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta