28 de gener del 2009

El vent va trencar la barana del riu a Tortosa

En el cas de Tortosa, els incidents més importants pel temporal de vent dels últims dies van registrar-se divendres i dissabte. El vent va trencar la barana del riu a l'avinguda Felip Pedrell, a l'alçada del palau episcopal, i la brigada municipal ha hagut de posar-hi una tanca de seguretat. Però el desperfecte més greu es va produir al pavelló firal i esportiu de Remolins, ja que el vent va arrencar de soca-rel dues portes grans de vidre i alumini, mentre que una tercera porta va quedar força malmesa. També va trencar-se una màmpara interior i els laterals de vidre de la terrassa de dalt del pavelló. El regidor de Serveis, Joan Sanahuja, va explicar ahir que la brigada municipal va actuar de forma ràpida, i que el temporal de vent no va ser obstacle perquè a l'interior del pavelló se celebrés el Campionat d'Espanya de Remergòmetre, ni tan sols quan va marxar la llum, ja que es va activar un dispositiu aurxiliar. Sanahuja també va detallar que altres desperfectes menors van ser la caiguda d'arbres a la carretera de Roquetes i a la zona de l'auditori Felip Pedrell, però que també es van trencar algunes branques en altres punts del municipi. En previsió, l'Ajuntament va posar en marxa un dispositiu especial amb 10 treballadors de la brigada municipal i personal de les empreses concessionàries de les empreses d'enjardinament i de neteja, que en casos puntuals també van rebre el suport dels bombers. Altres incidents a la via pública han estat desperfectes als semàfors i a la senyalització vertical, que l'Ajuntament de Tortosa té previst anar reparant en els propers dies.

D'altra banda, el vent també va provocar força desperfectes en algunes poblacions de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Així, a Móra la Nova van haver equipaments municipals danyats, així com arbres que obstaculitzaven algunes vies urbanes. A Rasquera es van produir danys severs a les piscines, i a la Fatarella el vent va arrencar una part de la teulada de les escoles i va fer caure un marge del cementiri, precisament en procés de rehabilitació. Finalment, a Vilalba dels Arcs van haver danys en teulades municipals i en vidres, mentre que a Bot es van produir desperfectes al mobiliari urbà.

Per saber més:
-Vidres trencats al pavelló firal de Remolins

6 comentaris:

  1. Llàstima que el vent no hagi tombat el monument feixista.

    ResponElimina
  2. De vegades els somnis son el reflex de frustracions...

    ResponElimina
  3. Esta barana fa molts anys que és un perill. Està materialment destrossada, la vorera és estreta, irregular i relliscosa.
    I, consistori darrera consistori, any darrera any... la vorera segueix estant tant deteriorada que quasi es podria qualificar com un nou esport de risc passar per ella, com demostra la fotografia.
    País!

    ResponElimina
  4. ES UNA VERGONYA. A VEURE SI ES VERITAT I L'ARREGLEN AQUEST ANY COM DIUEN. AIXI, AL PASSAR-HI, PODRIEM ATURAR-NOS A CONTEMPLAR EL MONUMENT DEL RIU.

    ResponElimina
  5. el CAP del Temple va estar tot el dissabte sense llum - ja que no tenen ni generador - i mentres el cort dels consellers visitant, inaugurant i celebrant. Prioritats ...

    ResponElimina
  6. El CAP del Temple ve obligat a tenir generador...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta