30 de gener del 2009

Els musulmans de Tortosa resen davant del PSC


La comunitat musulmana de Tortosa fa temps que és conscient que necessita trobar un altre local per instal·lar el seu centre de culte, ja que la mesquita de la plaça dels Farols ha quedat massa menuda i no reuneix les condicions mínimes de seguretat. El problema, també és veritat, és que poca gent els vol llogar un local, i que una vegada que van trobar-ne un altre els veïns de la zona també van rebutjar la instal·lació de la mesquita. Aquest migdia, com cada divendres, desenes de fidels han hagut de resar les oracions al carrer, tot ocupant part de la plaça Montserrat, tota la travessia del Vall i la meitat del carrer Gil de Frederich, que tot i que ara és zona de vianants encara manté el trànsit dels vehicles que entren i surten d'un pàrquing privat.

De fet, de vegades els conductors han de fer mans i mànigues per poder passar amb els seus vehicles sense molestar la gent que està resant, tot i que en realitat són els que estan provocant una molèstia setmanal als veïns. En aquesta línia, cal destacar que la filera de fidels arribava avui fins davant mateix de la porta d'accés a la seu del PSC de Tortosa, com si estiguessen lloant els socialistes, que no ens consta que s'hagen queixat pel desbordament de la mesquita. Una qüestió que afecta la convivència al barri, però que no surt expressament a la nova ordenança pel bon ús de la via pública, també anomenada ordenança de civisme. De fet, ja fa temps que els veïns del nucli històric reclamen un altre emplaçament per al centre de culte, més enllà de situacions transitòries com la cessió d'un pavelló de l'antic escorxador en època de ramadà. Però els veïns afirmen que no se'n surten, ni amb l'anterior alcalde del PSC ni amb l'alcalde actual.

8 comentaris:

  1. Collons! M’han xafat la idea! Jo també ho hagués fet!

    ResponElimina
  2. uhmmm... i perquè no posem quatre tanques de ferro d'aquestes de color groc que tant ens agrada posar i dalt unes quantes palmeres del Renaixement..? (un de l'ajuntament)

    ResponElimina
  3. Uns no volen un crematori al costat de casa i uns altres no volen una mesquita també s'ha de respectar.

    És una llastima que tinguen que estar resant al carrer però si no poden trobar un altre local més gran i en condicions tampóc podem fer-hi res.

    ResponElimina
  4. Avui en dia, tothom vols casals d’avis, centres cívics, recreatius, llars de jubilats, biblioteques, auditoris, etc etc....que dit de passada estan infrautilitzats (a les nostre Esglésies els hi passa el mateix), tenim abundància de llocs de culte i aquests senyors pel que veig son deficitaris i han de resar al carrer.
    Ells normalment resen els divendres i nosaltres ho fem els diumenges. No esta Deu a tot arreu? La nostra comunitat religiosa esta passant per un moment econòmic molt crític i hauria de reconsiderar la seva situació tant econòmica com la confessional.
    Es la nostra Església un club? Oi que no? Però si la Església es defineix com Universal perquè no pot arribar a un acord per fer una cessió temporal (amb els condicionament que calguin) pel culte d’aquesta gent?
    Avantatges:
    1.- Ajut a les despeses
    2.- Millora de la convivència de les religions
    3.-No caldrien inversions
    4.-Al facilitar el culte a aquesta gent no anirien d’ agreujats per la vida
    Podria enumerar mes avantatges, però la pregunta clau seria , LES DUES PARTS VOLDRIEN COMPARTIR ?
    Ja veig que Deu en va abandonat fa temps....i la meva ingenuïtat també.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Està clar que la societat ha arribat a un punt una mica contradictori. Per una banda volem molts de serveis, en queixem que al poble del costat tenen això o allò, però quan es va a fer una residència de gent gran al barri de Sant Llàtzer els veïns es queixen, si volen fer un crematori, el veïns es queixen, si volen fer una carretera on hi ha xalets il.legals, el veïns es queixen, si veiem gent resan perquè ningú els vol llogar un local, ens queixem per la mala imatge que donen... no serà que ho volem tot, però no al costat de casa meva, que putegen als altres.

    ResponElimina
  8. Eva ; en part es cert el que tu dius , però no es tota la veritat. Un ordenament urbanístic ha d’acomplir unes normes i que com tu saps no sempre es així . En tot cas, ja es mes difícil que aquesta normativa estigui feta en criteris de sentit comú, qüestió que no hi entraré.
    El primer exemple que tu has posat de la construcció de un geriàtric el lloc projectat es flagrant. En aquest cas estic convençut que els veïns no es que estiguin en desacord en la seva construcció, sinó que hi ha poderoses raons de seguretat que avalen la seva suspensió cautelar per part de la Agencia Catalana de l’Aigua, com així ha estat.
    Quan la construcció d’un tanatori amb crematori es lògic que les dues instal•lacions estiguin centralitzades en una unitat constructiva, fins i tot amb proximitat d’un cementiri, ara be; el nostre cementiri esta rodejat de zona urbana i s’ha quedat pràcticament dintre de la ciutat.
    El que no es de rebut es que sense rectificar la ubicació del cementiri es proposi un crematori dintre mateix de la ciutat. Serien dos error sobreposats que no ens podem permetre, dons un crematori esta subjecte a un reglament d’emissions al aire i per tant s’ha de tenir en compte que de molèsties n’hi hauran.
    Aquest tipus d’instal•lacions son pròpies de zona industrial i per tant s’han d’ubicar a les afores de la ciutat. Altra qüestió es que l’Ajuntament vulgui o pugui replantejar la ubicació del cementiri.
    De vegades les negatives a les que fas referència, poden estar molt justificades, i no responen sempre al que tu exposes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta