31 de gener del 2009

Protecció Civil avisa que l'Ebre es podria desbordar avui o demà a Aragó

La direcció general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior ha alertat del risc que l'Ebre es desborde durant aquest cap de setmana a Aragó, a la província de Saragossa. En cas que es produís un desbordament, si plogués molt i calgués obrir les comportes dels embassaments, la pujada del cabal podria arribar a Catalunya en quatre dies, segons van informar els Bombers de la Generalitat. De fet, als pantans de Mequinensa i Riba-roja d'Ebre ja es va iniciar dimarts un desembassament controlat, que feia que ahir a Tortosa encara hi hagués un cabal força elevat, de 750 a 800 metres cúbics per segon al llarg del dia. Amb tot, caldria que el riu assolís uns 1.800 metres cúbics per segon a Tortosa perquè comencés a haver-hi inundacions en el tram inferior del riu, però sobretot en poblacions riberenques com ara Miravet, Benissanet i Aldover. Protecció Civil també ha avisat del risc de pluges a Catalunya.

El Punt (31-Gener-2009)

1 comentari:

  1. Gustau; com veus, les aportacions al post son nul•les. I es que les riuades estan tan assumides per la població , que ningú ha entrat a fer cap comentari. Formen part de la cultura del poble. Es com el vent, dintre les límits “normals”, que foren uns 120 Km /h. i que a la resta de Catalunya ha estat noticia aquesta setmana passada per les destrosses ocasionades.
    Esperem que la riuada anunciada sigui la “normal” 1200 / 1300 m3xseg i aquí no passa res...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta