15 de gener del 2009

Generalitat i Estat, sense parlar de xifres

El president de la Generalitat, José Montilla, ha admès que el govern català i l'executiu de l'Estat continuen "sense parlar de xifres", tot i que segueixen avançant en les negociacions per tancar un nou model de finançament. Així, el dia després de l'enèsima reunió entre el conseller Castells i el ministre Solbes, Montilla ha reconegut que encara no s'ha arribat al moll de l'os de la negociació. Com a mínim, el president de la Generalitat admet que l'absència de xifres en la negociació oberta amb Madrid és una "insuficiència molt notable", i diu que confia que es comenci a parlar de números "ben aviat". Davant d'això, se'ns vénen al cap una sèrie de preguntes que esperem que algú ens puga contestar algun dia. Si encara no parlen de xifres, de què parlen Solbes i Castells, que són economistes i per tant gent de números, després de tantes trobades? Si no parlen de xifres, és perquè ningú trau el tema, perquè Castells encara no ha gosat fer-ho, o perquè Solbes s'hi nega?

D'altra banda, Montilla ha assegurat que la proposta de Solbes "encaixa" dins de l'Estatut, unes declaracions que intenten contrarrestar l'opinió que està aconseguint instal·lar CiU, que adverteix que el document del ministre espanyol és "il·legal, perquè vulnera una llei orgànica que és l'Estatut". Però passa alguna cosa, si es vulnera una llei que podria rebre una sentència contrària del Tribunal Constitucional? Si en alguna cosa estem d'acord amb Montilla, és que el model actual de finançament, pactat per CiU amb el govern del PP l'any 2001, va ser un error històric. Per no recordar que, en aquella negociació, l'aigua de l'Ebre va ser la moneda de canvi que va utilitzar Jordi Pujol per acabar d'acontentar José María Aznar.


Per saber més:
-Montilla admet que Generalitat i estat segueixen sense parlar de xifres (Vilaweb)

Foto: Generalitat de Catalunya

1 comentari:

  1. Avui la SER parlava de 7000 milions per a tot l'Estat, és a dir si a Catalunya necessitem de 3500 a 5000 milions, segons siguin les Cambres o CiU qui demani, ara ZP ens dóna a tots 7000 a repartir. Quin ridícul!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta