13 de gener del 2009

Més pernoctacions de gent gran a la casa d'acollida de Tortosa per la crisi

La casa d'acollida per a transeünts que Càritas té a Tortosa ha rebut en els darrers mesos més visites de gent gran, que acudeixen al centre per poder passar la nit i netejar-se. La responsable de la casa d'acollida, la germana Teresa Andrés, va explicar en declaracions a ACN que la gent més gran «ho està passant malament» per culpa de la crisi, ja que les pensions són «molt baixes», i molts opten per acudir a centres com la casa d'acollida, on se'ls ofereix sopar i la possibilitat de netejar-se, canviar-se de roba, dormir i esmorzar. Alguns només hi van a sopar. Teresa Andrés, però, va remarcar que «sempre hi ha gent en crisi», i que les persones que pernocten al centre solen ser aturats i persones amb problemes familiars o personals. D'altra banda, tot i el fred dels últims dies, la casa per a transeünts de Càritas de Tortosa no ha experiment un increment important de la demanda. En aquest sentit, el centre té un màxim de 14 llits, que gairebé sempre estan ocupats. La casa d'acollida es troba al carrer Sant Lluís de Tortosa, al nucli antic, però en un mes es traslladarà a unes noves dependències, instal·lades a l'antic convent de la Puríssima. La nova casa tindrà el mateix nombre de places que l'actual centre, amb espais dividits per a dones i homes, tot i que oferirà millors serveis, com el d'ascensor i la calefacció. A més, també han habilitat una habitació per fer una primera atenció a dones víctimes de maltractaments.

El Punt (13-Gener-2009)

1 comentari:

  1. Gustau, la gent gran és probablement la menys afectada per la suposada crisi. Les pensions són les que són, i aquest col.lectiu es pot dir que viu permanentment en crisi.
    Ara sembla que tot ho hem de relacionar amb la crisi bancària però penso que cal ser més prudent. No hem de veure coses on no hi són. Com tampoc ens hem de creure que tots els acomiadaments són producte de la crisi "bancària". Jo, si em permets fins que no la notícia no sigui que els Botins i Fainés van a dutxar-se a càritas, no vull sentir parlar de crisi ja que ells en són els culpables juntament amb els governs que ho han permés.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta