31 de gener del 2009

Neguit a Tortosa perquè Renfe avança el tancament de l'estació a la nit

Els canvis d'horaris en el servei de l'estació de trens de Tortosa formarà part de l'agenda de la reunió que l'alcalde Ferran Bel mantindrà d'aquí a dues setmanes a Madrid, amb responsables de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). De fet, Bel va manifestar ahir que ni Renfe ni Adif havien comunicat a l'Ajuntament la seua intenció d'avançar dues hores el tancament de l'estació a la nit, un fet que ha provocat que els viatgers de l'últim tren que arriba a Tortosa, el regional procedent de Barcelona de les 23.16 hores, ho facen amb l'estació tancada i a les foques. L'alcalde va remarcar que amb Adif també han de parlar de les obres de l'estació i del pla urbanístic dels actuals terrenys de Renfe. El cas, però, és que l'estació de l'Aldea es troba en una situació idèntica des del 15 d'octubre. Així, l'estació central de les Terres de l'Ebre tanca a partir de les 21.50 hores, i no torna a prestar servei fins a les 6.10 hores del dia següent. Això fa que els usuaris de quatre trens, amb destinació a Vinaròs (22.07), Barcelona (22.19) i Tortosa (22.21 i 23.06), es troben l'estació a les fosques i sense megafonia, i per tant sense saber a quina de les andanes hauran d'esperar el seu tren.

El Punt (31-Gener-2009)

6 comentaris:

  1. No m'estranya gens...la batalla ja la vam perdre deixant que els trens no anessin més enllà de Tortosa. Si tots junts haguéssim fet la força que calia potser hauria estat diferent, però les manifestacions no les recordo massives, així que segurament, i molt segurament, no ho van ser pas.

    ResponElimina
  2. Si no fem res, (si l'ajuntament no mobilitza la gent), això es el principi del tancament de l'estació de Tortosa, be lo principi va comença a mitjans dels anys noranta quan van perdre els trens de llarg recorregut (recordo que l’estació de Tortosa no tancava mai i passaven trens durant les 24hores. On està en aquests moments l'ajuntament, la cambra de comerç, la delegació de la generalitat,...
    Senyors potser si anem com anem a les Terres de l'Ebre, es perquè no tenim, ni hem tingut lideratge polític.
    Com potser que desprès de perdre el tren i de prometre recompenses a canvi (que no se n’ha complert ni una), encara haguem de pagar per una part dels actuals terrenys de Renfe? (que sinó recordo malament eren 3 milions d’Euros).

    ResponElimina
  3. Tal com veig dissenyada aquesta ciutat, aquesta Estació de Renfe ha d’anar fora dons actualment suposa una barrera. Solucions alternatives les hi ha. Altra qüestió es quan.

    ResponElimina
  4. Com deia Agustín García Calvo feia anys, la Renfe és l'empresa encarregada d'enfonsar el ferrocarril -el mitjà de transport més ecològic- en favor de l'auto privat. Aquest desgavell és una altra passa en aquesta direcció. La pena és que el polítics ho consenteixen. Desprès s'ompliran la boca parlant del CO2. Mentrestant molts tortosins ens veiem forçats a contracor al transport privat pel pèssim servei de la Renfe. Reto a qualsevol politiquillo a que agafe en divendres el tren de les 21h de BCN a Tortosa, si pot ser que vagi amb maleta i un nen, i que vagi fins TGN dret com sardina en llauna. Cada setmana. Vegonyós!! I ara l'estació tancada!! Per a què cobren!!!

    ResponElimina
  5. Fa 2 diumenges el tren de les 7'35 de València a BCN va arribar a la 1 de la matinada. A l'estació em van dir que portava 45 minuts de retard, però vam estar hora i mitja a l'Ametlla i hora i mitja a l'Hospitalet. Una desgràcia, si ho arribo a saber agafo la Hife.

    ResponElimina
  6. I tot això, és clar, no surt enlloc als informatius de TV3 (per exemple). Només els interessa que es coneguin els problemes de Barna i rodalies. Lo "Racó d'Aumedo" ja fa molt temps que fou oblidat... ressignació companys!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta