20 de gener del 2009

Sis milions d'euros del pla Zapatero per a Tortosa [carta de Ricard Lleixà]

A la fi resultarà que, com diuen tots els manuals, de les crisis sempre se'n pot extreure una situació positiva. En el moment en què ens trobem fer una afirmació com la que acabo de fer pot sonar molt malament, sobretot per a aquelles persones que en aquest moment es troben a l’atur. Però des de fa un mesos veiem com el govern central no para de prendre mesures contra la crisi, entre altres tenim: primer la injecció econòmica a les empreses financeres (bancs i caixes), desprès el Pla d’inversió Local, i fa pocs dies el Plan E (plan Español para el Estimulo de la Economia y el Empleo), i altres mesures que ara no vénen al cas. És del Pla d’inversió Local, del que ara els vull parlar. Aquest pla ha suposat una arribada de més de 8.000 milions d’euros als ajuntaments, amb l’objectiu que a partir de partides ràpides d’obra pública, es pugui generar una dinàmica positiva en la creació de llocs de treball durant l’any 2009, que hauria de girar al voltant dels 300.000 llocs de treball. Destinat a tots i cadascun dels municipis de l’Estat, sense mirar qui governa, aquí el que importa és l’economia espanyola i de cadascun dels habitants de l’Estat puguem recuperar l’optimisme perdut en el darrer any.
I es aquí que vull parlar de Tortosa, en la distribució i per número d’habitants a la nostra ciutat li corresponen 6.164.000 euros (Mil vint-i-cinc milions cinc-centes seixanta-sis mil tres-centes vint de les antigues pessetes), una oportunitat única i immillorable per al nostre consistori per fer aquelles obres que sempre es van quedant darrera en la llista. Amb data 15 de gener el consistori tortosí, ha fet pública la llista d’obres a les que es destinaran aquests diners. A pesar del menyspreu que cap a la nostra formació va tenir l’equip de govern en el ple extraordinari, a petició del grup socialista, que per aquest motiu es va celebrar el 29 de desembre, on van desestimar totes les nostres propostes de mala forma. Ara nosaltres celebrem que aquest diners ja tinguin destí i a més celebrem que a partir d’una iniciativa del govern de l’Estat la nostra ciutat pugui millorar, i aquí no han de tenir cap dubte que a nosaltres en trobaran, perquè per al PSC el primer és Tortosa.
I a més la nostra ciutat rebrà aquest any 2009, una altra partida de 6 milions d’euros del govern central amb l’arranjament de la façana fluvial i l’antic pont del tren. I a través del Institut del Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, es continuarà millorant la Catedral de Tortosa amb una inversió de 150.000 euros per al 2009 que tindrà continuïtat, fruit d’una gestió personal del Senador i regidor del consistori tortosí Joan Sabaté. Penso que tots hem d’estar molt satisfets i pensar sempre en el millor per a la nostra ciutat. Com he dit abans per al PSC el primer és Tortosa.

Ricard Lleixà és secretari d'Acció Electoral del PSC de Tortosa.
Foto: Guía de viajes de Yahoo

2 comentaris:

  1. El President del Govern, representa tots els espanyols!, independentment de qui l’haguí votat!
    Només faltaria que ho donés als ajuntaments del seu color polític.
    I per cert que consti que vaig vota ZP (vot útil encontra del PP)
    Un detall com se pot defensar al Govern, quant les Terres de l'Ebre sempre hem tingut un dèficit d'inversions de l'Estat?

    Per a mi la descontaminació de Flix no s’hauria de contar com a inversió, sinó com un fet urgent i excepcional i hauria de surti com un inversió d’Estat, no una inversió al territori (al igual que el del “Prestige” de Galicia, no es va considerar un inversió sinó una catasfre que vam paga entre tots).
    I no m’he digueu que no es pot comparar, perquè si mentre es fa la descontaminació (Déu no u fase), se n’anessin residus Riu avall, que pasaria???

    ResponElimina
  2. Completament d'acord, Pepe, però això no vol dir que aquest ajut no sigui important i molt, per a tots els ajuntaments.

    L'Alcalde de Tortosa, malgrat seu, ho va admetre quan va manifestar que voldria disposar d'aquests recursos tots els anys.

    A partir del mes de març podrem veure obrers treballant en obres que, o no s'haurien fet o s'haurien fet molt més tard. Tan de bó que aquesta i altres mesures puguin millorar la taxa d'atur tan preocupant que tenim.

    I amb relació al tema Flix, esperem que tot surti com els tècnics han teoritzat i no "cridem al mal temps "...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta