12 de febrer del 2009

La grua municipal de Tortosa retira cinc vehicles mal estacionats cada dia

La policia local incrementa un 14% el nombre de serveis amb l'aposta per la professionalització

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va intentar ahir desfer la idea que la grua municipal actua poc i que l'Ajuntament és massa permissiu amb els conductors incívics. Segons Bel, no hi ha ciutats de les característiques de Tortosa en què la grua s'emporte més de cinc cotxes al dia, ja que durant el 2008 es van retirar més de 1.800 vehicles mal estacionats. De fet, va presentar la memòria de serveis del 2008 de la policia local, en què destaca un increment en les actuacions de trànsit, ja que són un 47% de les 10.425 actuacions totals. Amb tot, la memòria constata també un increment en serveis de seguretat, policia administrativa i assistencial.

Tortosa té un greu problema de falta d'aparcament, i en part per això és força habitual veure cotxes mal estacionats, tant al damunt de les voreres com davant dels guals. De fet, el president de l'associació de veïns de Ferreries, Manolo Gamundi, va denunciar la setmana passada la passivitat de l'Ajuntament a l'hora de sancionar els conductors incívics. «No ens serveix l'excusa que la policia és tova posant multes perquè falten aparcaments, ja que és intolerable que la gent es trobe els guals ocupats, o hagen de baixar de la vorera perquè hi ha un cotxe mal aparcat», va dir Gamundi. En aquest sentit, l'alcalde va negar ahir que la grua municipal actue poc, i va desafiar la gent a buscar altres poblacions amb 40.000 habitants en què, com Tortosa, es retiren més de cinc vehicles al dia. De fet, Bel va assenyalar que la policia local continuarà insistint durant el 2009 en l'incivisme d'alguns conductors i, per tant, en els vehicles mal estacionats.

Segons l'Ajuntament, la grua municipal va retirar l'any passat 1.829 vehicles mal estacionats, amb una mitjana de cinc vehicles per dia, una xifra superior als 1.356 vehicles retirats el 2006, l'últim any complet del govern de Joan Sabaté. A més, la memòria de la policia local dóna una altra xifra, ja que estableix en 1.736 el nombre d'expedients de la grua com a conseqüència de l'aplicació de l'ordenança municipal de trànsit (36 més que l'any 2007), i també afirma que es van desballestar i reciclar 246 vehicles abandonats (deu més que el 2007 i 46 més que dos anys abans). En aquest sentit, l'inspector en cap de la policia local, Jesús Fernández, va destacar que l'increment del nombre d'actuacions en trànsit s'explica perquè és l'àmbit en què la policia municipal té competències exclusives al nucli urbà de Tortosa. «Si tens una plantilla amb més agents, tens més capacitat per afrontar els problemes», va precisar Bel. De fet, l'alcalde va remarcar que durant el 2008 van incrementar-se un 14% el nombre dels serveis de trànsit (4.867), seguretat ciutadana (3.128), policia administrativa (1.691) i assistencials (739) de la policia local, i es va arribar a les 10.425 actuacions.

L'alcalde va destacar que la policia de Tortosa s'està convertint en un referent a Catalunya, i va reiterar que «les coses s'estan fent bé». Amb tot, Bel va acceptar que «tots els ciutadans voldrien tenir un millor servei», si bé va assenyalar que l'Ajuntament està fent tots els esforços per millorar les xifres a l llarg del 2009. En aquest sentit, va recordar que l'any passat ja es va crear la unitat canina i que es va inaugurar la nova caserna de Remolins, amb unes obres acabades abans del previst que van servir per millorar les instal·lacions de la policia local. Per la seua banda, Fernández va valorar que l'increment en el nombre de detinguts (81 l'any 2008, 50 l'any anterior) s'explica per la millora i professionalització dels agents, així com pels canvis en la gestió interna dels atestats, ja que ara hi ha moltes denúncies que ja no són derivades a altres cossos policials.

Les principals xifres:

10.425 actuacions durant l'any passat en els àmbits de trànsit (4.867), seguretat (3.128), policia administrativa (1.691) i assistencial (739)

20.035 denúncies, la majoria (13.327) per haver estacionat a la zona blava sense tiquet o haver superat el temps permès. 6.435 corresponen a infraccions del reglament de circulació i 174 són comunicacions del Servei Català de Trànsit

386 atestats, amb 81 persones detingudes, molt per damunt dels 149 atestats i dels 50 detinguts del 2007. La majoria, per robatoris (41) i delictes contra la seguretat viària (40) o conducció sense permís (40)

517 accidents de trànsit, quatre més que l'any 2007. En canvi, es va reduir el nombre de ferits a 80, i durant el 2008 no va haver-hi cap mort per accident

El Punt (12-Febrer-2009)

Més informació:
-Els veïns de Ferreries suspenen la neteja i els aparcaments a les voreres

9 comentaris:

  1. CINC?????
    Ho sento, vist l'incivisme de molts conductors i la permisivitat de la guardia urbana, crec que en treu poc.
    Poques multes i poca grua veig jo. Si la gent no ho respecta, han d'apendre a garrotades.
    L'altre dia a la plaça Francesc Macià vaig contar 27 cotxes dalt de la plaça. Sisisisi 27.

    ResponElimina
  2. Dins del 1800 cotxes espero que no conten els cotxes que s'han de retirar perque el dia abans han ficat esl senyals de que "no es pot aparcar perque pensem netejar el carrer", ja que aixo em sembla sovint poc temps, i, potser, una maquina de diners ....
    No obstant aixo, tambe em sembla pocs, 5 al dia - potser fa falta grues mes grans, tipus camion que pugui carregar 6 o 7 a la vegada. Igual que Creepy, ara mateix aniré a treballar i hi hauran 12 (els que caben) damunt de la vorera, per a començar.
    La falta de aparcaments no es l'excusa per mi; la droperia pot ser si ;)

    ResponElimina
  3. Ara recordo, no seria una "maquina de diners" pq no es multen als cotxes que s'han trobat aixi amb aquests senyals de netetja encara que esten ben aparcats 2 dies abans - Gustau mateix ja ens ho va explicar l'any passat, crec.

    De totes formes, lo que volia dir
    es qeu 1800 ja em semblen poquissims, només faltaria que esten inclosos aquests casos !

    Suposo que en diumenge retiren pocs, per tant igual la mitjana d'un dia laborable son 6 o 7 ... no sé que fan a altres ciutats pero em sembla poc. Suposo que , encara que retiren pocs, hi ha bastants multes - que tal un suggeriment pels "repitidors": si et fiquen 3 multes en un any, a la quarta te retiren el cotxe amb la molestia que aixo afegiex a la multa?

    ResponElimina
  4. La ubiqüitat i el civisme , de vegades son incompatibles. No vull justificar de cap manera d’incivisme, però complir la llei cada cop es mes difícil en tots els àmbits, mes quan en pocs anys s’han multiplicat lleis , ordenances, reglaments etc etc que estan creant una societat extremadament reglamentista. Altra qüestió es que anéssim cap un canvi de model. Però qui ha creat el model actual ?

    ResponElimina
  5. 1829x150= 274.350x166.386= 45.647.999
    Be, no?
    Per cert, la grua actua d'ofici o nomes per denuncia?

    ResponElimina
  6. Jo voldria saber l'import recaptat per sancions a l'any 2008.

    Es cert que en la memoria del 2008 signada per l'alcalde en aquest apartat només hi figuraven 600 euros?

    No se que hi ha de cert, però les meves orelles ho han sentit en alguna tertulia de bar.

    ResponElimina
  7. McCalan, t'estas fent anarquista?
    És que... lo que escrius...
    Qui l'ha creat...?
    Lo sistema actual?
    Et refereixes a Rothschild i companyia?
    O a algun altre més?

    ResponElimina
  8. Efectivament Mario: sempre he estat anarquista amb el “statu quo” que ens han imposat. El que no vol dir que pinti grafitis, ni vagi amb rastes ni amb els pantalons esgarrats...
    No voldria semblar transcendent però em reconec un subproducte d’una civilització que no va enlloc.

    ResponElimina
  9. Però no et preocupis, se utilitzar perfectament les eines del “stablishment”

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta