28 de febrer del 2009

Móra d'Ebre renova el conveni amb l'empresa del parc eòlic de Barbers, a Ascó

El ple de Móra d'Ebre va aprovar dijous al vespre la renovació del conveni amb l'empresa Tàrraco Eòlica, que promou el parc eòlics de Barbers al municipi d'Ascó, tot i que alguns dels aerogeneradors se situaran dins del terme morenc. L'acord recull algunes modificacions respecte als convenis anteriors, com la reducció del nombre de molins, la construcció d'una torre de vigilància forestal, l'ús del parc eòlic com una aula de formació, ja que podrà rebre les visites d'escolars i d'entitats, o la contractació de veïns de la zona per dur a terme les feines de manteniment. En concret, el projecte de Tàrraco Eòlica preveia la construcció de 28 aerogeneradors de 1.300 kW de potència nominal unitària, i una potència nominal total de 31,2 MW, a més de la instal·lació d'una subestació transformadora al terme de Móra d'Ebre, a l'inici del barranc de Sant Jeroni.

Reacció de La Picossa. En aquest sentit, una entitat morenca que ja ha manifestat la seua preocupació per l'impacte del parc eòlic de Barbers és l'Agrupació Excursionista La Picossa. L'entitat ha editat un díptic en què exposa els seus arguments ecològics, socioculturals, econòmics i paisatgístics per oposar-se a un projecte que afecta el massís de la Picossa i els seus voltants, i que considera «un atemptat ecològic i paisatgístic». En un comunicat de la junta directiva, l'entitat excursionista fa una crida a la societat civil per rebutjar el parc eòlic de Barbers.

El Punt (28-Febrer-2009)

Foto: Ajuntament de Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta