11 de febrer del 2009

Tortosa projecta avui 'Johnny cogió su fusil', en ple debat sobre l'eutanàsia

La casualitat ha volgut que l'espai de cinema del teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa projecte aquesta nit la pel·lícula Johnny cogió su fusil, dirigida l'any 1971 pel també guionista Dalton Trumbo. Tot i que també és un emblemàtic film antibel·licista, Johnny cogió su fusil és sobretot una de les primeres pel·lícules que va tractar obertament el dret a morir dignament, i la seua projecció a Tortosa es farà només dos dies després de la mort de la italiana Eluana Englaro, i en ple debat públic a Europa sobre l'eutanàsia compassiva. Un debat que també ha tingut un cert ressò a la blocosfera ebrenca, com demostren els articles que hem pogut llegir al bloc de Manel Zaera (Ha mort Eluana Englaro) i al bloc Ebrediputats (LA MORT D'ELUANA). Johnny cogisó su fusil es podrà veure aquest nit a l'espai cinema de l'auditori de Tortosa, a partir de les 22.00 hores. Amb motiu d'aquesta projecció, havíem preparat un article sobre aquest film que explica la història d'un soldat sense braços ni cames que demana una mort digna, tant al bloc Pantalla-Completa com al bloc Cinema-Classics. A més, també hem incrustrat dos vídeos amb la versió en espanyol de Johnny cogió su fusil, pels que encara no heu vist la pel·lícula i aquesta nit no podreu anar a l'auditori.

3 comentaris:

  1. Peli dura. Et refrega en paper de vidre.
    Recomanable pel Berlusconi, i companys anti-Eutanàsics, sobre tot per que la vegin a lo "Taronja mecànica", amb obridor de parpelles inclòs.

    ResponElimina
  2. Si, és molt dolorosa de veure però totalment necessària. Ens la van posar a l'institut fa com a 25 anys, a filosofia si no recordo malament. Però Johnny almenys mou alguna cosa i conserva sentits. Ningú sap què passa pel cervell d'una persona en estat vegetatiu, probablement res però si passés seria una putada.

    ResponElimina
  3. Ufff trobo que un dels temes més complicats que hi ha avui en dia en debat, la película és molt recomanable.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta