11 de febrer del 2009

Els veïns del nucli antic de Tortosa volen targetes per abaixar els pilons

El govern municipal estudia instal·lar un sistema assajat amb èxit a la zona de vianants de Benicarló

El govern de Tortosa s'ha compromès a estudiar la demanda de l'associació Centre-Nucli Històric, que reclama que alguns veïns puguen tenir targetes per abaixar els pilons de les zones de vianants del carrer Sant Blai i del carrer de la Rosa. Segons l'entitat veïnal, hi ha molta gent gran i famílies amb persones que tenen problemes de mobilitat que ja s'han queixat, perquè el tancament dels carrers al trànsit els impedeix arribar fins a la porta de casa. Per això, l'associació proposa un sistema de targetes magnètiques com el que fa pocs mesos s'ha instal·lat a Benicarló, i acceptaria que es penalitzessin els veïns que fessin un abús de les autoritzacions.

L'associació de veïns Centre-Nucli Històric ja s'ha reunit amb el regidor de Mobilitat, Valentí Marín, i amb la regidora de barri del Nucli Antic, Matilde Villarroya. «Hi ha molts veïns preocupats perquè, des que s'han tancat els carrers amb pilons, hi ha gent gran i persones amb problemes de mobilitat que no poden accedir amb el seu vehicle fins a la porta de casa», va explicar la presidenta de l'associació Centre-Nucli Històric, Caritat Garcia-Celma. De fet, va assenyalar que l'entitat ha rebut també les queixes de fills d'alguns veïns, que no poden acompanyar els pares per deixar-los a la porta de casa. Garcia-Celma va deixar clar que no volen tornar a la situació anterior al tancament del carrer, abans de l'obertura del vial del barri de Santa Clara per la part alta, quan els vianants tenien preferència però els vehicles podien travessar l'illa del carrer Sant Blai. «Entenem que ha de ser una zona de vianants, però es pot trobar un terme mitjà per als veïns», va dir.

En un primer moment, el govern de Ferran Bel va rebutjar la demanda veïnal d'abaixar els pilons. Alguns veïns i botiguers reclamaven que la policia local permetés l'accés dels vehicles, com a mínim, fora de l'horari comercial. Però després de constatar que Benicarló ha assajat amb èxit un sistema en què els veïns tenen unes targetes magnètiques que els permeten baixar els pilons, els veïns del nucli històric han volgut insistir-hi. «La instal·lació costa uns 9.000 euros, però pensem que a Tortosa potser no caldria un sistema tan sofisticat», va calcular. «Després, si els veïns amb targetes no compleixen les condicions pactades o deixen el cotxe estacionat a la zona de vianants, se'ls pot sancionar d'alguna manera o retirar-los la targeta», va suggerir Garcia-Celma.

Bona predisposició de Marín. El regidor de Mobilitat, Valentí Marín, va confirmar que el govern tortosí estudiarà implantar un sistema de targetes personalitzades per a cada veí. «Hem aconseguit pacificar el trànsit de vehicles a la zona de vianants del carrer Sant Blai, i no voldríem tornar a la situació anterior, però hi ha casos de persones amb la mobilitat reduïda que sí haurien de poder accedir-hi», va matisar. Marín va remarcar que a la nova zona de vianants del carrer de la Rosa aplicaran «els mateixos criteris», tot i que els veïns del carrer Sant Blai ara ja poden accedir-hi excepcionalment pel carrer Na Perona. En canvi, el regidor va descartar abaixar els pilons fora de l'horari comercial, «No és cert que hi hagi més inseguretat per als comerços», va dir Marín. De fet, ara els pilons impedeixen als lladres carregar els objectes robats als vehicles i fugir.

El Punt (11-Febrer-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta