9 de març del 2009

Tortosa acaba el repintat de la passarel·la de l'eix de l'Ebre i Carreteres comença el carril d'accés al pont del Mil·lenari

L’Ajuntament de Tortosa ja ha acabat els treballs de repintat de la passarel·la de vianants de l’eix de l’Ebre (C-12), que durant les últimes dues setmanes han fet els alumnes de l’Escola Taller Coll de l’Alba. El pont de vianants és una infraestructura municipal, però l’Ajuntament ha hagut de demanar permís a la direcció general de Carreteres per poder ocupar alternativament els carrils de l’eix de l’Ebre amb un elevador, ja que van descartar l’opció de treballar penjats des de la passarel·la, per raons de seguretat. A més del repintat de la passarel·la, també s’han efectuat treballs de manteniment i neteja, i els alumnes de l’escola taller també han repintat la façana del CEIP Ferreries, així com les graderies de la pista d’atletisme de l’estadi.

Obres a l’eix de l’Ebre. Per la seua banda, Carreteres ha començat aquesta setmana les obres del nou carril d’accés al pont del Mil·lenari des de l’eix de l’Ebre, que servirà per evitar la formació de cues a l’entrada de Tortosa. De fet, la construcció del vial ha obligat Carreteres a trasplantar cinc plataners, que primer havien de ser arrencats. Les obres costaran uns 1,7 milions d’euros, ja que també inclouen la renovació del paviment de l’eix de l’Ebre entre la rotonda de Vinallop i el nord de l’EMD de Jesús. A més, es milloraran les cunetes, es renovarà la senyalització, i s’instal·laran barreres de seguretat i faldons de protecció per a motoristes on faci falta.

6 comentaris:

  1. parlant d'obres i canvis, a l'entrada de Tortosa ja van tumbant en terra cases i arbres pels voltants del Carrefour, mentres avui han tancat els "passos" per la valla de la via dels trens que teniem per passar de la Raval al Temple ...... el paisatge de Tortosa es va transformant; com canvia tot, ei ?!
    (la resposta seria "poc a poc"!)

    ResponElimina
  2. Si, han tancat el pas que hi havia més proper a la Hife, però n'hi ha un de més gran pocs metres enllà.

    ResponElimina
  3. Tancar els passos de les vies del tren, que com diu Brian utilitzava tothom "todo hijo de vecino"per anar del Temple a la Raval i inversa, sense donar una alternativa es de prepotent i de totalitari, per cert, que ningú digui que l'alternativa es la kilometrica(fa 1'5Km), perillosa(l'utilitzen motos, bicis menys vienants) i inutil(per fer 5m necessites 1'5KM) passarel.la.

    ResponElimina
  4. jo soc dels primers en haver usat "el pas" de la valla, cada dia ;)
    pero també sempre he pensat que és bastant perillos veure gent de tot tipus i edads intentant creuar la via i passar per estes forats. (han tancat els dos ara, Lluis).
    En els ultims anys he arroplegat 2 persones "grans" que han caigut i he hagut d'avisar xiquets en diversos cops de la proximitat dels trens que entren.

    Per tant, crec que està bé tancar-los; ara si, com dius, la passarel·la és un palo. Els més agils continuaran creuent per on poden, llocs encara més perillosos.
    Una vegada vaig escriure al ex-alcalde dient-li que semblava un "accident esperant a ocurrir" i em va contestar, crec, que l'ajuntament no era el responsable si la gent creua en llocs que no poden. Ténia, i té, rao pero crec que s'ha de buscar una solució - el problema principal és tenir la via al mig de dos barris molt transitats i habitats, i la "droperia" de la naturalesa humana, que hi farem!

    ResponElimina
  5. Potser la idea d'un pas soterrani seria la més adequada.

    ResponElimina
  6. també ho vaig preguntar, fa 3 anys, si aprofitant que aixequaven tot per fer les obres de la canalització del barranc, no podien fer algun tipus de "invent" ,com un pas soterrani (de fet ja n'hi havia aquella desaigua de 1,5m d'alt que usavem!), i em van dir que no...
    .... i tambe em van explicar que amb la transformació dels terrenys, el problema es resoldria.
    Veig que el "perill" si que es resoldrà, pero una manera sencilla de creuar, no, donat que si l'estacio es queda al lloc on està i tot esta tancat per valles, pos, o pujaras per la pasarel·la o pegaras la volta de l'estació - o utilitzes les trampes que ja n'hi ha :)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta