7 de març del 2009

Els veïns del nucli històric ofereixen diàleg per traslladar la mesquita de Tortosa

L'associació convida els musulmans a integrar-se a l'entitat

L'associació de veïns del Centre-Nucli Històric ha convidat la comunitat musulmana de Tortosa a integrar-se a l'entitat, amb l'objectiu de resoldre el trasllat de la mesquita i altres qüestions que afecten el barri. La presidenta, Caritat Garcia-Celma, lamenta que s'haja portat la situació de la mesquita fins a l'extrem, ja que ara costarà trobar un altre emplaçament.

La presidenta de l'associació de veïns del Centre-Nucli Històric, Caritat Garcia-Celma, va explicar que l'entitat ha quedat al marge de les negociacions que han reactivat el govern de Tortosa i la comunitat musulmana, amb l'objectiu de traslladar la mesquita a un altre emplaçament. Garcia-Celma va afegir-hi que l'entitat només ha participat en l'assemblea veïnal que va tenir lloc fa un parell de setmanes, i a la qual també va assistir un dels representants del col·lectiu musulmà, Ahmed El Hamdouni. Segons va detallar la presidenta veïnal, en la mateixa reunió es va concloure que la situació actual, de falta d'espai, ja no pot continuar durant més temps, i que cal trobar una solució per traslladar l'oratori a una altra ubicació. «Però no sabem res de possibles alternatives, perquè l'Ajuntament no ens n'ha informat», va afegir-hi. De fet, Garcia-Celma va assenyalar que havien conegut a través d'El Punt la proposta per traslladar la mesquita al polígon industrial de Campredó, que ja ha estat rebutjada.

D'altra banda, la presidenta de l'associació del Centre-Nucli Històric va remarcar que van aprofitar la reunió per tornar a convidar els musulmans a formar part de l'entitat veïnal. «A més, vam acordar que en tornaríem a parlar, per solucionar el trasllat de la mesquita però també per tractar d'altres qüestions que afecten el barri», va precisar Garcia-Celma. La presidenta veïnal va reiterar que els musulmans no haurien de sofrir durant més temps les males condicions actuals. La falta d'espai a la mesquita de la plaça de Montserrat els obliga a resar al carrer amb catifes al terra, amb calor a l'estiu i amb pluja i vent a l'hivern. Amb tot, Garcia-Celma va voler advertir que el col·lectiu musulmà i l'Ajuntament han portat la situació fins a l'extrem, tot donant una imatge dolenta del que és una mesquita. Així, la presidenta va assenyalar que ara serà més complicat trobar un emplaçament nou, sense provocar el rebuig dels veïns.

El Punt (7-Març-2009)

Més informació:
-Tortosa descarta la cessió de terrenys d'equipaments per a la nova mesquita
-Tortosa intenta sense èxit el trasllat de la mesquita al polígon de Campredó

4 comentaris:

  1. Si la presidenta de la Associació de Veïns Centre-Nucli Històric convida al col•lectiu musulmà a formar part de l’entitat veïnal, vol dir que encara no s’han integrat plenament a la dinàmica ciutadana, i si a sobre la mateixa presidenta de l’associació manifesta que l’Ajuntament no li ha comunicat alternatives a la ubicació d’una mesquita, ja es un cúmul de despropòsits...Com sempre ens haurem d’assabentar quan surti a informació publica...i ja sabem que la informació publica es la menys publica de les informacions, mentre l’Ajuntament ja esta posant el números al bombo...De quin oferiment de diàleg parlem ? Possiblement del diàleg dels sords...

    ResponElimina
  2. Algunes persones, no sols musulmans, em consta que han volgut participar d'aquesta AAVV i no han pogut, per aixó m'alegra que ara es vulgui deixar participar gent nova.
    Llastima que durant molt temps(anys) hagi estat força dificil relacionar-se amb aquesta AAVV.
    De tote formes "nunca es tarde si la dicha es buena".

    ResponElimina
  3. Si la presidenta de l'associació de Veïns Centre-Nucli Històric que es del "regim" diu que "no sabem res de possibles alternatives, perquè l'Ajuntament no ens n'ha informat» imagina't els demés. Cal dir no obstant, que potser el paper de l'associació ha de ser mes important de cara a fer una feina d'integració al barri d'aquest col·lectiu que no pas preocupar-se on i en quines condicions fa cap l'oratori que, en tot cas seria tema per l'associació de veïns del lloc on hagi d'anar, si es que n'hi ha. perquè clar, la preocupació es per les condicions en que estan resa'n o per la nosa que fan?

    ResponElimina
  4. Potser l'Ajuntament de Tortosa hauria de dialogar més amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ?.

    Perquè "aquest tema" ens afecta i ens pot afectar a tots i ara se'n parla poc, per no dir gens...

    I pensar que hi va haver un temps que, reunió sí i una altra també, sempre s'acabaven demanant "la dimissió del regidor Paco Juan" ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta