7 de març del 2009

Doblegats un altre cop pel vent

El Camp i l'Ebre registren nombrosos danys i sis camions de gran tonatge bolquen en diferents punts de l'AP-7 l'N-340

Amb menys vent de l'esperat, però amb nombrosos danys en equipaments, façanes, arbres, senyals i mobiliari urbà, que feien recordar la situació viscuda al mes de gener. De fet, les fortes ratxes de vent van provocar que sis camions bolquessen a l'AP-7 l'N-340. En el cas de Tortosa, on segons les previsions s'esperaven puntes de vent que podien apropar-se als 160 quilòmetres per hora, la velocitat màxima va assolir-se poc després de les set del vespre, amb un cop de vent de 86,9 quilòmetres per hora. Així, tant a Tortosa com en altres poblacions de la demarcació, com Alcanar i Cambrils, es van registrar desperfectes, i els bombers van fer un centenar de sortides. Com a mesura preventiva, a Reus van suspendre l'acte de celebració del 85è aniversari del CEIP Rubió i Ors.

La Direcció General de Protecció Civil va decidir mantenir activat ahir el pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), en la fase d'alerta, pel fort vent i el risc d'allaus, d'acord amb les previsions que va emetre el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). De fet, al vespre encara es pensava que podien produir-se ratxes de vent superiors als 90 quilòmetres per hora a les comarques del nord del país. En aquest sentit, des de l'inici de l'episodi de vent, a primera hora de la tarda de dijous, els Bombers de la Generalitat van realitzar un total de 226 actuacions. Així, en les últimes hores d'ahir les sortides efectuades pels Bombers es concentraven a les comarques de Girona, però durant la resta de la jornada tant el Camp de Tarragona com les Terres de l'Ebre havien acumulat el major nombre de serveis, un total de 49 i de 50 sortides, respectivament. En aquest sentit, la majoria dels serveis van ser per retirar de la via pública arbres i branques que havien caigut o estaven a punt de caure, així com per sanejar i inspeccionar algun element estructural de les façanes dels edificis, com planxes metàl·liques, cornises, vidres, canaleres o cartells publicitaris.

Després del temporal de vent del últims dos dies, les comarques de l'Alt i Baix Camp, Tarragonès, Priorat, Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre podrien repetir avui les mateixes ratxes, tot i que amb menys probabilitats. En aquest sentit, l'Ajuntament de Móra d'Ebre va decidir ahir suspendre la Fira Bon Preu que estava prevista per avui dissabte, i ajornar-la fins al proper dissabte, 14 de març. A Reus, ahir ja es va suspendre la celebració del 85è aniversari del CEIP Rubió i Ors, ja que l'acte s'havia de fer a l'aire lliure. En el cas de Tortosa, que dissabte passat ja va haver de suspendre la rua de carnaval a causa de la pluja, la previsió és poder celebrar-la aquesta mateixa tarda. En aquest sentit, sobre els danys provocats per la ventada, l'Ajuntament tortosí va detallar que s'havien produït diversos incidents menors, que la Policia Local, els operaris de la brigada municipal i els Bombers van haver de resoldre durant tot el dia. Així, van caure dos pins de grans dimensions, un a la zona de l'antic escorxador i l'altre al parc municipal Teodor González, que va afectar una línia elèctrica que Fecsa-Endesa va haver de reparar. A més, al matí el vent va provocar la caiguda d'una finestra a la plaça de la Pau i una trencadissa de vidres, que va obligar a desviar puntualment el trànsit. També al costat del mercat es van veure alguns contenidors d'escombraries bolcats, així com per la vora del riu, tant a l'avinguda Felip Pedrell com a la plaça del Paiolet.

D'altra banda, la matinada de divendres el vent va arrencar part de la coberta del pavelló poliesportiu d'Alcanar. En el cas de Cambrils, les ratxes de vent van fe caure arbres als carrers Orquídies, Amposta i Roger de Llúria, i a l'N-340. El vent també va moure a Cambrils diversos contenidors, un dels quals va provocar danys en un vehicle Audi A4, a l'avinguda Diputació. Un altre cotxe va patir danys en caure-li els vidres d'una finestra, al carrer Tarragona.

El Punt (7-Març-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta