2 d’abril del 2009

Llum verd al projecte de reforma del barri del Castell i la plaça de l'Absis

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, va explicar que l'Incasol ja ha finalitzat la recepció d'ofertes per redactar el projecte de reforma del barri de Sant Jaume i que, en els pròxims dies, designarà els cinc despatxos d'arquitectura que hauran de presentar una proposta. Després, una comissió formada per l'Ajuntament i l'Incasol decidirà quin és el despatx que s'encarregarà de redactar el projecte final, en què es preveu expropiar, enderrocar i reconstruir tot el sector de Sant Jaume.

A més, Roigé va confirmar que la comissió territorial de Patrimoni ja ha donat llum verd al projecte de reforma integral del barri del Castell. Segons Roigé, els únics condicionants són la necessitat de conservar la volumetria a la zona de la plaça de l'Absis, ja que el nou barri del Castell s'acabarà amb un mirador sobre l'absis de la catedral. Així mateix, també caldrà fer un seguiment arqueològic de totes les restes que puguen aparèixer al sector, i en especial de les galeries subterrànies que hi ha al subsòl. La regidora va precisar que serà un procés força llarg, ja que cal completar les expropiacions, fer els enderrocaments i practicar sondejos arqueològics en cadascun dels solars, abans d'iniciar el projecte definitiu. De la mateixa manera, Roigé va detallar que Patrimoni els havia autoritzat a cobrir les restes del tram de muralla andalusina que va aparèixer al novembre a la plaça de l'Absis.

El Punt (2-Abril-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta