2 d’abril del 2009

Tortosa prorroga el pla del nucli antic fins al 2011 i descarta un programa especial per a Remolins

Bel diu que ara cal acabar el Pincat però que renovaran el barri de Sant Jaume

La comissió de seguiment del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat) va acordar ahir sol·licitar a la Generalitat una pròrroga de dos anys més per poder executar el programa de la llei de barris, ja que el termini s'exhauria al juny d'enguany. Fins ara, les obres acabades són el 31,4% del pressupost total, però el consistori ja té en tràmit projectes que representen el 51,7% dels 18,9 milions d'euros. La pròrroga ha fet descartar la presentació d'un projecte propi per al barri de Remolins.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacar que durant l'últim any «s'ha avançat molt» en el grau d'execució del Pincat, però que ha estat necessari demanar una pròrroga de dos anys. Com ja va avançar El Punt al febrer, el programa per rehabilitar el nucli històric de Tortosa s'allargarà fins al 2011, si bé l'Ajuntament concentrarà el gruix de les obres pendents al llarg de l'exercici actual i del proper. Amb tot, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va destacar el «salt qualitatiu important» en el nivell d'execució del Pincat, i va afegir-hi que la gran majoria de municipis han sol·licitat pròrrogues per poder acabar els seus programes. «S'està assolint un percentatge molt elevat d'execució, i cal felicitar l'Ajuntament tortosí per aquest canvi de rumb», va afegir-hi. Al maig del 2007, el grau d'execució del Pincat era del 12%, i al novembre d'aquell any ja s'havia assolit el 28%. En aquest sentit, la previsió del govern tortosí és poder acabar l'any a prop del 60%.

Salvadó va assumir que part del retard s'explica perquè les obres de la plaça dels Estudis i dels carrers de la Mercè i Montcada encara no poden començar. Primer, caldria que estiguessen avançades les obres del nou edifici judicial i de l'edifici de les delegacions territorials, de les quals ara es fan les excavacions arqueològiques.

83% d'obres acabades o en tràmit. «Ara mateix, ja tenim acabades o en diferents fases dels projectes el 83% del pressupost global del Pincat», va aclarir l'alcalde de Tortosa. Ferran Bel va matisar que en aquestes obres en tràmit s'inclou la reurbanització de la plaça de l'Absis, que s'acabarà en els propers dies, però també projectes que ja han superat la comissió territorial de Patrimoni o que tenen fetes les expropiacions. Amb tot, Bel va anunciar que els propers dies s'adjudicaran les obres de la millora dels carrers Bisbe Aznar i Oliver, i que altres projectes imminents són la reforma del carrer del Vall i la plaça Nova de Santa Clara. D'altra banda, sobre la presentació d'un segon pla per reformar Remolins, l'alcalde va descartar-lo per un principi de prudència. «No tindria sentit demanar una segona subvenció de la llei de barris, ara que fem una pròrroga per acabar un Pincat que estem fent amb molt d'esforç i gràcies al pla de sanejament», va advertir. Bel, però, va recordar que no renuncien a actuar al barri, a partir del conveni amb l'Incasol per rehabilitar tot el sector de Sant Jaume.

El Punt (2-Abril-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta