2 d’abril del 2009

Meritxell Roigé: «Tortosa mai haurà vist tantes obres al mateix temps»

La regidora d'Urbanisme diu que el 2009 hi haurà un punt d'inflexió

Al juny farà dos anys que va accedir a la regidoria d'Urbanisme. Com va el fet d'haver de dirigir una de les àrees més importants, sense tenir experiència prèvia a l'Ajuntament?
–«És una situació complexa. Urbanisme és una àrea amb molts fronts oberts i molta pressió, amb projectes que tenen una limitació de temps, com el pla integral del nucli antic (Pincat) o el fons estatal d'inversió local. No es treballa amb la tranquil·litat que caldria, però la part positiva és que molta feina es veu a curt i mitjà termini. És molt gratificant començar un carrer i després passejar-te per les obres, quan estan acabades. A l'Ajuntament hi ha altres feines més desagraïdes, que no es veuen tant.»

–Fins a quin punt serà important aquest 2009, des del punt de vista de l'urbanisme?
–«Ens trobem en un moment crucial i estratègic. A més de les obres de l'Ajuntament, també hi ha les que impulsen les altres administracions, i les que fem conjuntament amb Roquetes a través de la mancomunitat, com la carretera de Jesús. A més de les obres que farà l'Estat a la façana fluvial i al pont del tren; la Diputació a la carretera de Roquetes; la URV amb l'inici de les obres del campus, i la Generalitat al nucli històric, cal sumar-hi les que farà l'Ajuntament. Sobretot, amb el Pincat i el fons estatal d'inversió local. Però també al mercat de Ferreries i amb la urbanització dels portals de ciutat, que ens permetran tenir noves indústries al costat de l'autovia de l'Aldea. Tortosa mai haurà vist tantes obres en marxa, al mateix temps, com durant aquest 2009. Per tant, demanem una mica de paciència als veïns per les molèsties que puguem causar. A Tortosa no estàvem acostumats a tantes obres.»

–Quina obra li fa una il·lusió especial?
–«N'hi ha una de la qual es parla poc, però que és molt important. Es tracta de la urbanització de l'antic escorxador, que permetrà acabar de rehabilitar els pavellons i fer visitables unes instal·lacions representatives a Tortosa i al conjunt del país. L'objectiu és instal·lar-hi un complex cultural molt potent, i que siga un centre modernista de referència.»

–Enguany podran començar les obres dels aparcaments i de les piscines noves?
–«Els arquitectes ja estan redactant el projecte executiu de les piscines, que començaran enguany. També han de començar durant el 2009 les obres dels pàrquings a les places del Rastre, del Carrilet i de l'estadi, tot i que els tràmits són més llargs.»

El Punt (2-Abril-2009)

Foto: Ajuntament de Tortosa

32 comentaris:

  1. Però, ep!! Oco!! no gràcies a vosaltres, eh?. Gràcies a les inversions estatals del govern socialista i com a conseqüència de la crisi. Tot s'ha de dir, oco.

    ResponElimina
  2. Ja sé que es diu que son de l'Estat, però sempre es poden produïr malentesos i posar medalles a qui no li pertoca....

    ResponElimina
  3. Sobretot si, com a la Plaça de l'Olivera, se fa la mateixa obra dos vegades seguides...

    ResponElimina
  4. Amics sociates, els ultims anys de govern socialista a la ciutat no manaven els vostres també?
    Es que si no recordo malament no es va fer cap obra important, ep ojo, el pavello firal.esportiu.nyap, que encara s'esta pagant i una rotonda a la simpatica.
    Però clar sort dels governs socilistes, ja es veu que gracies al Monty i a Zp no ens afecta la crisis a n'estes Terres, o es que encara es culpa de Pujol?

    ResponElimina
  5. No es va fer cap obra important?. Nomes et diré una: EL PINCAT. Ara farien obres si els socialistes no haguessin programat i decidit rehabilitar per una vegada el Nucli Antic que els convergents, a posta, van deixar podrir. I del pavelló firal, dona una volta pels pavellons firals de les ciutats veïnes o de les ciutats de Catalunya i veuràs que el nostre no es cap nyap, tot lo contrari. I necessari per una ciutat com Tortosa i amb un retard de vint anys gracies als convergents.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. "Señoritaaaaaaa me pegaaaann..."

    ResponElimina
  8. Hola Josep Maria el convergent, o no, i ara em dirás que vas d'independent, vinga que tots som grandets.
    El que Tortosa mai haurà vist es un govern tant poc dinamic, tant conservador, tant prepotent, tant mediocre.... i sobretot tant "copion".
    Fan pena, pobra Tortosa sempre li ha pasat igual.

    ResponElimina
  9. Mira Pere, no em diràs que no n’hi ha per tothom veritat? Perquè l’afair Saura “tiene inri”!!
    Au ! pareu de fotre-hos cops de paella com les titelles!

    ResponElimina
  10. l'important de la darrera frase, mc calan, es el "cop" o la "titella" ?

    ResponElimina
  11. Lo de "sociata" suposo de deu anar per mi, no? Jo sóc "inde" ;-)
    Ah! per cert, no cal que m'ho prengui com un insult despectiu, no?

    ResponElimina
  12. no, pren-ho nomes com un insult no despectiu. O com un qualificatiu despectiu, No? Josep Maria?

    ResponElimina
  13. Cucafera; mamella,....volia dir MAMELLA !!

    ResponElimina
  14. Si els del PSC són "sociates" als de CiU com els hi podem dir ? Indecents rima en convergents, per exemple. Es una idea. Sociata és un insult com ho és sudaca o negrata, molt de compte.

    ResponElimina
  15. mc calan, m'he perdut.

    ResponElimina
  16. LLuís, sociata és un insult?
    La bajanada més grossa que he sentit en els comentaris d'aquest blog.

    ResponElimina
  17. Pozí, Canalero. L'adjectiu "sociata" és DESPECTIU i frega l'insult.
    Finalitza amb el mateix sufix que negr-ata o sud-aca (encara que aquest amb una alta síl.laba).
    No sé si sabràs -ho dubto- que hi ha adjectius qualificatius, demostratius, possessius, etc. Doncs, bé, aquest és un adjectiu QUALIFICATIU DESPECTIU.
    I és, a la vegada, molt diferent del NOM "bocata" que, encara que similar en el seu sufix, té una altra connotació semàntica molt diferent.
    Per a més informació consulteu al seu metge o farmaceutic.....

    ResponElimina
  18. Quins lingüistes.

    O sigui que "cubata", "tocata", "caminata" o "cabalgata" són despectius.

    Osti tú, no ho sabia.

    ResponElimina
  19. Primer que tot tendriem que saber diferenciar entre un adjectiu, un sustantiu, i un verb, que tot i que es cas que ens ocupar rimen son diferents formes gramaticals, com s'ha dit sociata es un adjectiu Q.Despectiu que a la vegada rima amb tocata...que es un sustantiu, es a dir, que totes les paraules acabades amb -ata no son adjectius.

    ResponElimina
  20. Quina deriva que portem... ! Gustau ens informa de les actuacions en obra publica que ens farà “flipar” segons la nostra regidora d’urbanisme i nosaltres (jo inclòs) parlant de bocatas, cubatas , cabalgatas titelles i mamelles...Senyors això no es seriós !! Com diu el nostre benvolgut regidor d’ICV aquí s’ha de parlar de política..!!

    ResponElimina
  21. Molt be Mc, peró dic jo que per parlar de politica un primer te que tenir com a minim un nivell intelectual que sapige difernciar un sustantiu, d'un verb, crec que aixó es 4art de primaria, i no es demanar molt, no et sembla?

    ResponElimina
  22. Be, tornant a la noticia.

    No te nom la barra i la cara que hi posa l'actual govern de Tortosa. Si tiren endavant el que han promés és unicament al REGAL, SI EN MAJUSCULES REGAL DE REIS, que han rebut del govern central.

    Més de 6.000.000 d'euros o sigui més de 1.000.000.000 de pessetes, oi que fa mal a la vista tants de zeros.

    Senyors, que allò que s'han trobat ho fan malament, en dos anys una aplicació del 30% del PINCAT i això que ja es van trobar feta la feina de programació que sol havien d'ejecutar.

    Senyors, prou de penjar-se medalles que no son seves, amb el diners dels altres jo també faria meravelles.

    FERRAN BEL HO FA MALAMENT, Fer-ho bé per a Ciu no es fer-ho bé per a Tortosa.

    ResponElimina
  23. Senyor Pere, potser sí que li faltin uns cursets de primària.

    Si bé en un comentari s'ha utilitzat "amics sociates", on la paraula discutida té funció d'adjectiu, és comú utilitzar-la com a substantiu com per exemple "Els sociates catalans tenen por als sociates espanyols".

    Llavors no digui que quan és adjectiu és despectiu i quan és substantiu com tocata, caminata, bocata, cubata no ho és.

    ResponElimina
  24. pere, crec francament que t'ha sortit ( suposo que involuntàriament) un rampell elitista quan has escrit que "per parlar de politica un primer te que tenir com a minim un nivell intelectual que sapige difernciar un sustantiu".
    Per parlar de política i no cal dir de polítics, cal tindre criteri, sentit comú i ganes d'exercir el dret ciutadà. Potser aconsellable però no es indispensable saber de verbs, adverbis, preposicions...... Si no es pot parlar menys encara es podria votar, no? si no se saben els verbs.

    Per cert, quan he copiat la teva frase literal el corrector ( sort d'ell ) m'ha subratllat cinc paraules per a rectificar: "política", "mínim" "intel·lectual" "saber" i "substantiu".
    S'ha d'anar molt en compte quant s'acusa algú de baix nivell de no caure en el mateix. Fa "feo"

    ResponElimina
  25. Canalero, et respondré amb una altra pregunta: als teus amics, coneguts, familiars etc. que voten PSC els hi dius sociates a la cara ? Si la resposta es si, tens raó que per tu no és insultant. Si és que no ets un cínic o un mentider. Suposo que separata, catalino i polaco són també adjectius qualificatius.

    ResponElimina
  26. Mare meva quan de sociata hi ha solt per aquí. O potser no, perquè si ho fossin, sabrien que molts sociates s'apel.len entre ells com a sociates. Vaja debat més tonto.

    ResponElimina
  27. es molt senzill, canalero, independentment de la qüestio lingüista, tu, quan dius sociata ho fas amb intenció d'insultar, menystenir, menysprear, encara que sigue lleugerament, si o no?.
    Jo t'ho dic sincerament, quan sento algú que ho diu o escriu no puc per menys que pensar que, al fons, el que vol dir es "sociata de merda". Tant de bo estigue equivocat, però es el que em sembla.

    ResponElimina
  28. Ei, Ximo. Jo no he utilitzat la paraula sociata. Tan sols he comentat que no em semblava despectiva.
    Que a un li diguin roig. És despectiu o no és despectiu? Doncs, suposo que la despectivitat no està en la paraula, sinó en el to amb el que una persona la utilitza.

    ResponElimina
  29. Això si que no ho tolero que em vingue a dir un senyor (Todd Andersson) que els diners que gasta l'ajuntament són els diners d'un altre. Però com pots tindre la barra de dir això xD estos diners han surtit d'entre altres butxaques de la teua i de la meua... Pel que fa a lo de sociata no m'hi ficaré...me pareix tan infantil i absurd...bueno va i entrarem, i la "sux-popular" paraula FATXA és un insult? Penseu les coses abans de dir-les que ja tenim una edat. ¬¬

    I que no es torne a dir que els diners de tots els espanyols i espanyoles són de Zapatero perquè això si que es una falta de respecte.

    ResponElimina
  30. El canalero: "Mare meva quan de sociata hi ha solt per aquí". 9:55 PM

    El canalero: "Ei, Ximo. Jo no he utilitzat la paraula sociata. 1:06 AM

    Quan a Gutijaume, fatxa es un sinonim de feixiste perfectament acceptat ( el sinonim). Si m'ho diuen a mi considero que m'estan insultant, pero en si mateix no es un insult, potser simplement una descripcio. Dit aixo, prefereixo que em diguen sociata que fatxa.

    ResponElimina
  31. Tens tota la ró Ximo. Però jo no li dono un sentit despectiu a sociata, com tampoc a fatxa en sí mateix. El despectiu, potser, és el que representa una persona d'ultradreta per a mi, més que la paraula en sí. Fatxa com a no demòcrata o totalitari.
    Alguns convergents (és despectiu?) els hi diuen als de Iniciativa, comunistes. És despectiu dir-los-hi comunistes? La política es tan complicada.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta