21 d’abril del 2009

Tortosa estudia com es pot connectar el complex de Vinallop amb carrils bici i la via verda del Baix Ebre

L'Ajuntament podria aprofitar l'antiga línia de tren i senyalitzar camins rurals

El nou complex ciclista de Tortosa, que l'Ajuntament està construint a la pedania de Vinallop, quedarà connectat a la nova xarxa de carrils bici de la ciutat, així com a la via verda del Baix Ebre. Almenys, això és el que ha previst el govern municipal, que ara estudia quina és la millor manera de fer arribar la via verda fins a Vinallop, amb l'objectiu d'evitar el trànsit de l'eix de l'Ebre. Una opció seria aprofitar el traçat de l'antiga línia de tren, compatible amb la senyalització d'una ruta per camins rurals.

El complex ciclista de Vinallop és pioner en la seua categoria, ja que és el primer equipament per a l'ús exclusiu i especialitzat de la bicicleta en diverses modalitats. A més, serà un recinte tancat i amb totes les mesures per fer del ciclisme una pràctica segura, just quan el ciclisme en carretera està en crisi per la perillositat del trànsit. De fet, el nou equipament tindrà un circuit de ciclisme de carretera, un circuit de BMX, un circuit de trial i una zona escolar, apta per als més petits. «Aquí podran venir els afeccionats al ciclisme a les set de la tarda, quan pleguin de treballar, però també els pares amb els fills un diumenge al matí», va remarcar l'alcalde tortosí, Ferran Bel, durant la visita d'obres de divendres.

Perquè això siga possible, l'Ajuntament habilitarà un nou accés a la zona esportiva de Vinallop des de la carretera de Santa Bàrbara (T-331), així com un aparcament de 42 places. Però, a més a més, també està estudiant la millor manera de facilitar que els ciclistes de totes les edats arriben directament en bicicleta, sense haver de patir pel trànsit de l'eix de l'Ebre (C-12). Per fer-ho, el govern local ha pensat a aprofitar l'antiga via del tren de la línia de Freginals, desmantellada fa uns anys, amb l'objectiu de perllongar la via verda del Baix Ebre, que ara arriba fins a Tortosa. L'altra opció complementària és la senyalització d'itineraris segurs pels camins rurals de la zona de Vinallop. De la mateixa manera, la via verda quedaria enllaçada amb la xarxa de carrils bici que ha programat l'Ajuntament tortosí, i que uniran la ciutat amb la població veïna de Roquetes i amb l'EMD de Jesús, però també el barri de Ferreries amb el barri del Temple.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 21-04-2009 Pàgina 9

3 comentaris:

  1. Peró continuarem amb el vell velodrom que no te les mesures reglamentaries, un altra oportunitat que s'en va,siau....

    ResponElimina
  2. El velodrom jo no el tocaria, que caigui per si sol.

    El cert es que l'oportunitat historica que els tortosins hem deixat passar es de llibre.

    De tenir un Centre de Tecnificació Ciclesta de primer ordre, amb un velodrom nou, amb un finançament cent milions de pessetes per part de la Generalitat, ens quedarem en un complex que si serà molt bonic però no servirà per fer nous campions.

    Ara, això sir el velodrom (hipotecat) de l'estadi ni tocar-lo.

    ResponElimina
  3. qui diu que el velodrom no te les mesures reglamentaries??? LO QUE PASSA ES QUE ESTA EN UN ESTAT LAMENTABLE, i que la gestió del ciclisme tortosi ha esta nefasta, tant per la penya com pel poc suport de l'ajuntament des de fa uns 12-13 anys enrera. Una cosa la tenen molt clara si esperen que algún equip de ciclisme vagi a entrenar a unes instal·lacions a 5 kilòmetres que a sobre no es semblaran a res del que es trovaran a les competicions, van arreglats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta