1 de maig del 2009

Expoebre planta cara a la crisi

L'Ajuntament i la Generalitat signen a la fira el conveni per implantar la fibra òptica a Tortosa

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va ser l'encarregat d'inaugurar ahir la 65a edició de la fira multisectorial Expoebre, que enguany durarà fins al 3 de maig. Una edició marcada per la crisi econòmica i pel descens en el nombre d'expositors (finalment, al voltant del 10%), però que Fira de Tortosa ha plantejat a les empreses del territori com una «plataforma d'oportunitats» per afrontar la situació actual. Bosch va aprofitar la seua estada a Tortosa per signar amb l'alcalde, Ferran Bel, el conveni que permetrà implantar la fibra òptica al municipi abans de l'estiu del 2010, amb una inversió d'1,6 milions.

L'Expoebre d'enguany, la tercera que té lloc al pavelló firal de Remolins, arriba marcada per la crisi econòmica i per l'esforç que ha fet Fira de Tortosa per retenir les empreses i frenar el descens previst en el nombre d'expositors. Així, mentre altres fires nacionals han experimentat davallades de fins al 40%, la fira multisectorial de les Terres de l'Ebre va obrir ahir les portes amb un descens del 10%. En aquest sentit, Fira de Tortosa ha aplicat un pla de xoc per garantir la presència d'expositors i també l'afluència de públic, com la bonificació que incorpora la inscripció, i que inclou l'assegurança i el consum elèctric; el fraccionament del pagament dels estands; la gratuïtat de l'entrada fins als 11 anys, i l'accés gratuït durant el matí de demà dissabte, quan hi haurà una jornada de portes obertes a la fira.

Presència institucional. L'encarregat d'inaugurar la 65a edició d'Expoebre, ahir al vespre, va ser el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch. De fet, la presència de la Generalitat és enguany força elevada a la fira, ja que l'Expoebre té un total de set estands del govern. És el primer cop que la Generalitat reuneix a la fira tortosina els estands de set departaments, a més de l'exposició titulada Per les Terres de l'Ebre, en què explica els nous projectes i les noves infraestructures del territori. Així, a la mostra es poden veure les maquetes del nou edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa, així com la del futur campus de la URV i la del pont que unirà Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. En concret, l'espai de la Generalitat inclou els estands de l'Agència Catalana del Consum, del Departament de Governació i Administracions Públiques, de l'Institut Català del Sòl, del Departament d'Educació, de la Promotora d'Exportacions Catalanes (Prodeca), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, del Departament de Treball, i de la Gastroteca. Per la seua banda, també cal destacar altres institucions presents a la fira, com l'Ajuntament de Tortosa –amb un estand que explica els avenços en l'execució del pla integral del nucli antic (Pincat), o la Festa del Renaixement–, el Consell Comarcal del Baix Ebre o la Diputació de Tarragona.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 01-05-2009 Pàgina 9

17 comentaris:

  1. Plantar cara a la crisi? com es pot fer aixó? si els que l'han organitzat no han tingut en compte el contexte.Han anat a buscar a les empreses? els han fet ofertes engrescadores?han rebaixat o suprimit cojunturalment l'entrada al recinte? no han fet res, vols dir que tenen alguna idea del que esta passant al seu entorn?
    Perdona Gustau peró sort han tingut de la Gene que esta ocupant tot o practicament tot l'interior de la fira.

    ResponElimina
  2. Com que a la Generalitat? Jo ja li he enviat un email directament a Zapatero donant-li les gràcies!

    xDD

    ResponElimina
  3. Independenent de la crisi, que es nota i molt, aquesta Fira en concret ha passat de ser de maquinària agrícola i industrial a multisectorial i, darrerament, a socio-institucional, amb poc atractiu i cap novetat que enganxe el públic. Una mostra es comprovar quants jóvens hi entren dins el recinte. Sinó hi ha un canvi radical no li auguro un bon futur.

    ResponElimina
  4. Ahir vaig estar a l'expo, i ara puc opinar abans no podia.

    No se que és el que estan fent malament, però fallen moltes coses.

    -Al recinte lúdic vaig contar fins a cinc estants buits (ocupats per venta ambulant quedaven disimulats, però no era la forma correcta ja que eren ocupats de forma il.legal)
    -A la zona de pagament, l'exterior donava sensació d'estants estirats per tal d'ocupar espai, i tot i això es veia buit, molt especialment els laterals del pavelló, quedava una mica dissimulat a la plaça del davant i del darrera. (segons vaig parlar en dos expositors exteriors, havien estat invitats "per no dir amenaçats" a acudir a l'expo, i els havien marcat linies per tal de fer els stants endavant i d'aquesta manera reduir la sensació de buidor que aparentava)
    - A l'interior del pavelló, perfectament aconcidiconat (des d'aquí fecicito a Ramon per la seva labor), la sensació de que si no fos per la Generalitat, la Diputació, els consell comarcals i la cambra, el pavelló estaria buit.
    - Per últim l'assistencia, durant tot el dia hi va haver molt poca gent, excepte un moment puntual al voltant de les set en que hi va haver uns moments puntuals de bona afluencia.

    Per tant amic Gustau, tu que ets una persona que t'agrada investigar, posa fil a l'agulla ja que el 10% que t'ha facilitat l'ajuntament no crec que sigui fiable.

    Per últim, recordo que l'avui alcalde el senyor Ferran Bel i Accensi, va parlar quan era a l'oposició de que si per ell fos l'entrada a la fira seria gratuita.
    Penso que no ha de ser així, però un servidor va comprar 4 entrades i va pagar 12 euros. Certament no totes les butxaques poden permetres aquestas despesa a dia d'avui i per aquesta raó i de forma puntual penso que aquest any la fira hauria d'haver estat gratuita per tal de que la gent acudis en massa, i els expositors tinguesen la possibilitat d'atendre a més gent.

    Ara sol em queda esperar que dilluns, l'alcalde faciliti les dades d'assistencia, ja que les de l'expo del 2008 encar no les ha fet públiques.

    ResponElimina
  5. Hi han molts detalls que s'han anat obviant des de fa temps.
    Com el pagament d'entrada. Si tenim en compte que, en el fons, la fira és un aparador de botigues ebrenques, el pagament d'entrada limita absolutament la fira. L'absència de jovens n'és la proba.
    Que la Generalitat expose més que ningú també rebaixa el valor econòmic de la fira (no genera vendes).
    I la localització. No és pot comparar el marc del parc Teodoro Gonzalez en l'inhospitat asfaltada vora el barranc de Remolins, entre un pont dibuixat i uns accessos colapsats.
    Per anar a botiguejar, francament, hi han llocs a prop amb mes "charme" i més de tot, i tot l'any.
    I si vols que et vegin els teus a veure, posa'ls-hi fàcil i bonic, home!.
    I, a més, no comptem el "mal" que està fent internet en els sistemes tradicionals de venda i exposició.
    A la fira li sobren "mamotretos i quincalla" i li manca actualitat i imaginació. Això, però, sembla que ho haurem d'importar.

    ResponElimina
  6. Em permetreu canviar el titular “Expoebre planta cara a la crisi” per “La Crisi planta cara a Expoebre” ...No cal dir res mes. No hi ha cap culpable, no senyalo ningú però s’ha notat molt, encara que l’administració ho dissimuli amb la seva presencia per allò d’omplir per omplir...
    Senyors; si aquesta exposició multisectorial sempre ha estat el pols de la economia d’aquestes comarques, nomes li resta la mort cerebral...A pesar dels intents del nostre Delegat Territorial que diu que ens queixem de vici i que s’ha de ésser mes optimista...Doni’m un argument on agafar-me !

    ResponElimina
  7. Penosa l'actuació dels "anti" en contra de l' estand de l'exèrcit, però penosa com sempre són totes les actuacions d'esta gent en més cor que cervell.

    ResponElimina
  8. Ho sento Gutijaume.

    Doncs gràcies a Déu que hi ha gent que te, al menys, cor ja que els que "tenen cervell", i el poder, no gosen mostrar ni el cor, ni el cervell!
    De que parlem?
    D'un exercit professional?
    D'un exercit?
    Això encara és actual, o una relíquia del passat?
    Calen exercits?
    Per a?
    Perejil?
    ???????????

    ResponElimina
  9. Ok Mario dislosi tu mateix a les 200.000 persones o més que treballen a l'exèrcit que tu les vols fotre al carrer i així engrosar la llista del paro, en serio quin absurd plantegeu?

    O mentres tu proclames (que no ho sé) a crits la llibertat de palestina milers de soldats de l'exèrcit espanyol lluiten a Yibuti contra la pirateria que ataca vaixells de totes les nacionalitats, o a Txad o a la República del Congo on moren milers de persones cada any per les cruentes guerres que sofreixen aquests països africans, o les moltes missions de l’OTAN i l’ONU en les que estan presents contingents espanyols (Afganistan, Kosovo, Bòsnia y Hercegovina, Líban etc.) També estàs en contra de l’ONU? I dels drets humans? Estàs en contra de les missions humanitàries que duen a terme soldats espanyols que arrisquen la seva vida per a que altres persones puguin calmar la seva set, puguin anar a votar democràticament, puguin sortir al carrer sense temor de patir represàlies, puguin ser sanats en hospitals de campanya més ben equipats que els seus propis...

    A tota aquesta gent que lluita per portar la llibertat allí on no n'hi ha ves tu i dislosi que no serveixen per a res, perquè no vas als familiars dels més de 150 militars espanyols morts en missions humanitàries des de 1.987 i els hi dius que les seves morts han sigut inútils?

    T'he explicat suficientment per a què serveix un exèrcit avui en dia? La gent com tu en lloc de mirar-se tant el melic tindria que tindre una mica més de respecte pels professionals que cada dia se juguen lo pel per fer d’este món un lloc millor per viure.

    Gràcies a Déu la gent com tu i com els que van fer la protesta a Expoebre sou quatre gats.
    Per cert.

    PD: Quan Defensa va enviar 15 grups electrògens de l’Exèrcit juntament amb uns 50 militars que es van encarregar d’aquests generadors per mitigar l’apagada general que va sumir a Barcelona en un caos farà casi dos anys ningú es va queixar, perquè?

    Aiii Santa Ignorància.

    ResponElimina
  10. Alons, Mario quan parleu de jovens a quines edats us referiu?
    Em nego a creure que l'absència de joves pot ser un indicador per mesurar l'èxit de la fira de Tortosa. No no no!!!
    -els temes de les taules rodones no eren prou interessants per als joves?
    -l'estan de l'universitat no era interessant per als joves?
    Ai els joves... crec que aquest és un altre tema
    Bé el tema joves

    ResponElimina
  11. Algú em pot explicar perquè, sent un teòric comprador dels productes que allí s'exposen, tinc que pagar una entrada??
    Normalment, quan jo pago per alguna cosa, és perquè se'm dóna quelcom a canvi: un servei, un producte, etc...
    Què se'm dóna a canvi en aquesta Fira?

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. "El trabajo ayuda siempre, puesto que trabajar no es realizar lo que uno imaginaba, sino descubrir lo que uno tiene dentro." Boris Leonídovich.

    Suposo que la crisi ajuda, però una mica més d'imaginació també ajuda.

    ResponElimina
  14. Guti, una pregunta molt senzilla: si en un futur hipotètic el Parlament català declarés unilateralment la independència, estaries d'acord en enviar l'exèrcit per reprimir-ho? Dels teus arguments es desprén que no ho faries, però això suposant que són sincers ... cosa que dubto :-)

    ResponElimina
  15. Ufff i tan hipotètica! Però es clar que enviaria l'exèrcit!

    Si els islamistes radicals comencessin la reconquesta de l'Al-Andalus no t’agradaria que l'Estat enviés a l'exèrcit? Dels teus comentaris desprenc que no, això suposant que siguin racionals...cosa que dubto :)

    PD: Considero que si el Parlament declarés la independència de Catalunya la pròpia població catalana acabaria amb tal falta de cordura i no faría falta l'exèrcit. ;)


    Però bé jo estava parlant de missions humanitàries i de pau, així que el que vol fer la “guerra” ets tú, no l’exèrcit espanyol ni els que el defensem davant les severes crítiques que profaneu.

    Mentres jo parlo de portar la llibertat, de sanar als ferits per una mina o als ferits d'esperit tu parles d'obrir un front de guerra directe entre Catalunya i Espanya, obrir una provocació a una nova guerra civil...no em pareix bé, encara que sigui hipotèticament.

    ResponElimina
  16. 902234432
    És el número del servei de traumatologia profunda, per si Al Andalus es atacada per Bin laden.
    902222111
    Si és atacada per Irak
    902334433
    Si no es atacada però sents que es atacada.
    902223322
    Premi espardenya d'or si encertes el nombre d'atacs que patirà Al Andalus els propers 2 anys.

    Patrocini:
    Casa Eufemio, rancho a 10€!
    La Filipina, botas.
    Don Felipe, gestoria.
    Seguros La Caridad.

    ResponElimina
  17. Mario...has tingut 53 anys per a madurar perque no has fet?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta