3 de maig del 2009

Polèmica per la protesta de Maulets contra la presència de l'èxercit espanyol a la fira Expoebre de Tortosa

L'organització juvenil i independista Maulets va realitzar ahir una acció de protesta a la fira multisectorial Expoebre, amb motiu de la presència d'un estand de l'exèrcit espanyol. Segons un comunicat emès per Maulets, l'estand de l'exèrcit espanyol està "poc relacionat amb la temàtica de la fira", i els ha sorprès veure que les forces armades d'Espanya han passat "a formar part d’una fira on totes les mostres i representacions estan vinculades a les Terres de l’Ebre". Maulets creu necessari recordar que "aquest exèrcit ha sigut i continua sent el protagonista d’una política imperialista amb exemples tan vergonyosos com la guerra a l’Irak o l’Afganistan". A més, com a organització juvenil dels Països Catalans, Maulets també remarca que l’exèrcit representa "l’ocupació política i militar espanyola a les nostres comarques". Un exèrcit, segons Maulets, que suposa una despesa de més de 16.000 milions d’euros anuals, "mentre hi ha sectors com l’educació, la sanitat o e ltransport públic" que s'estarien privatitzant. Maulets també assenyala que cal "emprendre accions cap a la desmilitarització i l'abolició dels exèrcits, cap a una cultura de pau". La protesta de Maulets va consistir en el desplegament d'una pancarta amb el lema “Fora l’exèrcit espanyol” i d'una senyera estelada, mentre altres joves repartien unes octavetes explicatives. Segons Maulets, els soldats els haurien insultat amb expressions com “maricones”, “sois todos una basura” i “niñatos de mierda”, a més a més de fotografiar-los. Als pocs minuts, una vintena d’agents dels Mossos d’Esquadra, policia local, seguretat privada i diversos agents de paisà haurien identificat els joves i els haurien amenaçat, segons ha denunciat Maulets, que si no marxaven a fora del recinte firal els requisarien tot el material i podrien haver-hi conseqüències. Maulets ha fet una crida a l'Ajuntament, governat per CiU i ERC, perquè l'any que ve "reflexione una mica més sobre la necessitat o no de permetre a l’exèrcit participar de l’Expoebre".

7 comentaris:

  1. Es incomprensible que hi hagi un stand d l'exercit en una fira agricola i ramadera. Aixo deu ser cosa del tiet Celma ...

    ResponElimina
  2. Fira agricola i ramadera???? Osti ara men antero. Pos aixi fora el stant de l'exèrcit, i també el stand de l'hotel de l'Ametlla, i el de les residències RESA, i el de la Hyunday, i el de la Seat, i el de LA GENERALITAT, i el del transavassament...continuo? Quin comentari més...continuo?

    ResponElimina
  3. Visca el senyor Forés d'ERC. És simptomàtic del que és actualment ERC.

    ResponElimina
  4. Fiiiiiiiiiirmes!! AAAArrr!!

    ResponElimina
  5. Pos jo trobo bastant desancertada la presència de l'exèrcit.

    Fa anys a Tortosa ja van intentar posar una academia militar femenina, i molta gent s'hi va oposar. Finalment la pressió social i els factors econòmics van aparcar el projecte al calaix.

    ResponElimina
  6. D'acord Guti, estic desfassat respecte al contingut de la Fira (abans era el que jo dic, però suposo que ha plogut). Tot i així, no sé què pinta l'exèrcit a l'ExpoEbre! Per part meua, ERC ha perdut un votant sense cap mena de dubte. Entenc perfectament que tu hi estigues d'acord, és coherent amb la teua ideologia i ho respecto.

    ResponElimina
  7. que pocs expositors deuen haver si posen un stand de l'excèrcit. i l'excèrcit que faltat deu estar de vocacions que paga per estar a la fira de tortosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta