19 de maig del 2009

La PDE diu que l'estratègia transvasista del govern s'ha invertit, un any després de la manifestació d'Amposta

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va afirmar ahir, just quan es complia un any de la manifestació d'Amposta contra el transvasament d'emergència a l'àrea metropolitana de Barcelona, que l'estratègia del govern català per fer els transvasaments «s'ha invertit». «Aquella manifestació va ser un toc d'atenció de la societat ebrenca al govern català, que volia aprofitar la situació d'excepcionalitat per la sequera per allargar el minitransvasament fins a Barcelona», va recordar Tomàs. Amb tot, el portaveu de la PDE va advertir que durant l'últim any hi ha hagut un canvi d'estratègia. «Fins ara, abans de fer les obres els governs feien lleis o aprovaven un decret que generaven un debat i una oposició social, ja que les lleis encobrien altres propostes», va descriure Tomàs. «Però ara fan les obres primer i més ràpid, amb justificacions com ara el regadiu, els abastaments auxiliars i la descontaminació de Flix, i després, amb les obres ja acabades, canviaran la llei per poder transvasar l'aigua cap al sud i cap al nord», i va afegir-hi: «És el que passarà amb els canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, la planta dessalinitzadora de Cunit o els pous d'emergència de Vinallop.» Tomàs va remarcar que els transvasaments es culminaran cap al 2012 i que l'objectiu és «desmobilitzar» la gent de l'Ebre, ja que és més difícil oposar-se a obres que teòricament són positives. El portaveu, però, va anunciar mobilitzacions i va lamentar el silenci de les institucions del territori i dels partits, als quals va acusar de voler impulsar els transvasaments «perquè les Terres de l'Ebre han deixat de ser una prioritat estratègica».
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 19-05-2009 Pàgina 8

5 comentaris:

  1. és molt trist com ens enganyen tots els polítics de Catalunya i Madrid, però el que encara em preocupa més i és més vergonyós és que els polítics del territori no obren la boca i deixen que els de dalt vaiguen fent sense donar comptes de res.

    si la cosa continua així, esfonsarem a les terres de l'ebre en la misèria, espero que això canvie...

    ResponElimina
  2. Les postures del "No a tot" són precisament les que ens enfonsaran a la misèria, i mira que és dificil caure més baix del que estem. Després ens estranyem que les multinacionals fotin el camp ? Vinga, tots a collir taronges i arreplegar olives, aixi farem uns Terres de l'Ebre economicament potents.

    ResponElimina
  3. I si diem SI al caudal minim, o més ben dit, regim de caudals, aprovat pel parlament de Catalunya?

    ResponElimina
  4. Oriol, los monos de baix obeixen als monos de dalt. I au!

    ResponElimina
  5. tens tota la raó Krupp, tothom obeeix al jefe...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta