18 de juny del 2009

Forcadell diu que «Bel no té cap model de ciutat» i que el seu govern funciona «com si fos una gestoria»

El portaveu d'ICV a l'Ajuntament, Jaume Forcadell, va remarcar ahir que un pla estratègic és «fonamental per reorientar el rumb de Tortosa». Amb tot, va advertir que ICV no comparteix la decisió de l'alcalde de nomenar un comissionat, ja que això deixaria els representants polítics «en segon terme». Segons Forcadell, tots els regidors de la corporació tenen la responsabilitat de «debatre i consensuar» el model de desenvolupament del municipi, «amb la participació activa i, si pot ser, massiva» dels ciutadans i dels agents socioeconòmics. El portaveu d'ICV va lamentar que Ferran Bel haja «renunciat» a liderar un procés que hauria d'estar dirigit des de l'Ajuntament, i no per un comissionat. «El pla estratègic era el moment de saber quin és el model de ciutat de Bel, però ens ha demostrat que no en té cap», va afegir-hi Forcadell, que va qüestionar «els interessos» que defensarà el comissionat.

D'altra banda, Forcadell va afirmar que el govern de Bel «s'assembla cada vegada més a una gestoria», tot i que va posar en dubte l'eficiència econòmica del seu equip. Així, el portaveu d'ICV va recordar que en els dos primers anys del mandat l'Ajuntament s'ha endeutat en 18 milions d'euros més, i que els proveïdors del consistori estan cobrant a un termini de vuit mesos. «Això està perjudicant els autònoms, les petites empreses i els comerços», va lamentar. Forcadell també va dir que el préstec de 2,3 milions d'euros, destinat a cobrir les factures fora de pressupost, «no ha servit per poder pagar el que ja estava pressupostat». El regidor ecosocialista va advertir que «una gestoria no pot fallar en l'aspecte econòmic», i va recordar que el govern de Bel encara no ha liquidat el pressupost del 2008.

En la mateixa línia, Forcadell també va trobar punts foscos en els únics dos aspectes de la gestió del govern de CiU i ERC que havia destacat de forma positiva: la modernització de l'administració local i el major dinamisme des del punt de vista urbanístic. Segons va dir, ICV troba a faltar la relació valorada dels llocs de treball de l'Ajuntament, mentre «Tortosa continua contractant personal». «Tot i la creació de les borses de treball, es continua contractant de manera desordenada i no planificada», va insistir. Quant a la millora de l'àrea d'Urbanisme, Forcadell va precisar que han detectat «un estancament» en la seua activitat. El portaveu d'ICV també va lamentar la «falta de lideratge de Bel» a l'hora d'afrontar els efectes de la crisi a Tortosa; l'incompliment de la promesa electoral d'impulsar els pactes de ciutat sobre immigració i sobre infraestructures; la renúncia a la revisió del model de festes de la Cinta; els retards en la creació de les EMD de Bítem i Campredó; el «segrest» dels mitjans de comunicació públics; que no s'hagin fet gestions per renovar el pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC), i la falta d'una planificació de polítiques culturals, després de la supressió del festival de teatre Entre Cultures i del taller internacional de dansa de Roberto Olivan.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-06-2009 Pàgina 10

5 comentaris:

  1. Una ciutat no s’improvisa en quatre anys, ni en una dècada. Amb les afirmacions del senyor Forcadell sembla com si un alcalde; sigui el que sigui; hagi de tenir una vareta màgica per transformar una ciutat, que de ben segur, tampoc seria de la seva satisfacció.
    Projectes que han restat als calaixos, condicionaments de tresoreria, ara la crisi econòmica, i d’altres, fa que el seu desig, per altra part molt respectable, quedi segon les seves afirmacions un xic frustrat.
    Per molt líder que fora un alcalde, ell per si sol no pot solucionar tot el que tots nosaltres i el senyor Forcadell voldríem, pensar el contrari seria d’ingenus. Per altra part no trobo malament que un ajuntament gestioni, i pel que ens diu el senyor Forcadell, així ho fa.
    Naturalment que tot es millorable, però de les declaracions del senyor Forcadell es desprenen altres motivacions que res tenen a veure amb una critica constructiva que aporti quelcom on puguem entre tots fer ciutat. Un fet que es reprodueix massa sovint entre les forces politiques que ens tenen distrets amb les seves picabaralles de saló.
    Senyor Forcadell, li asseguro que el partit del actual govern municipal ha tingut alguna relliscada a les nostres terres, però ara es l’hora de deixar-los treballar i vostès d’ajudar !

    ResponElimina
  2. Model, projecte, etc.
    Crec que els ciutadans estarien molt satisfets i hi hagués una web on estiguen, comparativament i sectorialment, els models i projectes de ciutat que tenen tots els partits.
    Potser ni caldria fer eleccions.
    Ja es sabrien postures i "majories".
    Trobo que ens sobren regidors, i batlles, i ens manquen aministradors, i censors de comptes. I si hi ha dubtes... referèndum. Ara que ja tenim llei, a fer-la anar i no deixar en mans de polítics les decisions més importants.
    Uff, que tranquil!

    ResponElimina
  3. Plas, plas, plas !! M'he quedat "anonadado", McCalan, de la teva apologia ferranbel.lista. Et deuen pagar bé... jejeje ;)

    ResponElimina
  4. Mc Calan, tot molt be, però clar, les teves paraules tendrien mes credibilitat si alguns del paràgrafs els haguessis escrit amb altres ( o altre ) Alcalde.
    A veure si encara serà culpa de l'oposició si la cosa no va com hauria.
    Potser es la calor, et trobo molt condescendent amb el govern municipal.

    ResponElimina
  5. Les coses no van be no per culpa d’un alcalde sigui el que sigui, però ja no poden anar mes malament a pesar de que l’oposició s’esforci en fer-ho anar pitjor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta