18 de juny del 2009

Un comissionat coordinarà la redacció del futur pla estratègic de Tortosa

ICV acusa l'alcalde de renunciar a liderar el procés i d'excloure'n els grups polítics i els ciutadans

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat que abans de l'estiu farà arribar als grups polítics de l'Ajuntament una proposta per designar un comissionat que tindrà l'objectiu de coordinar el grup d'experts que haurà de redactar el futur pla estratègic del municipi. Segons Bel, la comissió no hauria de ser gaire àmplia, i si fins ara no ha convocat els portaveus municipals per parlar de l'assumpte és perquè la situació política a l'Ajuntament no ho aconsellava. De fet, les reaccions no s'han fet esperar, i ahir el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va acusar Bel d'haver renunciat a liderar el procés, així com de voler-ne excloure els grups de l'oposició i els ciutadans.

Bel va anunciar la creació d'una comissió del pla estratègic durant la conferència de balanç dels dos primers anys del mandat, que dimarts al vespre va organitzar el Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre. Uns dies abans, ja havia avançat que abans de l'estiu hi hauria novetats sobre aquest compromís electoral, i que el govern de Tortosa volia que els redactors del pla treballessin «amb la màxima independència». Així, a més d'assenyalar que designarà un comissionat, Bel també va dir que abans de les vacances també farà saber la seua proposta de defensor del ciutadà. De fet, el nomenament del defensor del ciutadà és un altre dels compromisos de Bel que acumula retards.

Balanç en l'equador del mandat. Durant la conferència, Bel va fer un repàs exhaustiu de l'obra realitzada en els primers 24 mesos del mandat, i en especial de l'elevat grau de compliment del pla d'acció municipal (PAM). Segons l'alcalde, el 84% dels projectes previstos ja estan executant-se, i des del 2007 s'han activat obres per valor de més de 21 milions d'euros. Bel, que també va destacar la millora de les relacions de l'Ajuntament amb la resta d'administracions, va remarcar que el 2009 Tortosa rebrà la major inversió pública de la seua història, amb les obres que també hi faran la mancomunitat amb Roquetes, la Diputació de Tarragona, la URV, la Generalitat i el govern de l'Estat.

L'autovia de l'interior i la variant de l'eix de l'Ebre. En aquesta línia, Bel també va voler assenyalar que infraestructures com l'A-7 i el desdoblament de la C-12 (eix de l'Ebre) són «una prioritat per a Tortosa», però va demanar que tant l'Estat com la Generalitat respectin els traçats consensuats al municipi i amb el territori, per evitar les afectacions sobre Campredó i la zona de xalets del Canalet. Bel també va parlar de la necessitat que l'A-68 s'acabi a l'Ebre, així com de millorar els serveis ferroviaris al territori. En aquest sentit, va tornar a reclamar que la reforma de l'estació de trens de Tortosa es puga costejar amb els diners de la disposició addicional tercera de l'Estat, si bé va assegurar que l'Ajuntament avançarà els diners perquè les obres no es demorin més.

S'incrementa la policia de barri. Quant als projectes més immediats del govern tortosí, l'alcalde va anunciar que l'1 de juliol onze zones del municipi disposaran d'un agent de policia de proximitat «en horari de matí i de tarda». Segons Bel, la incorporació dels onze agents que fins ara han estat completant la seua formació a l'Escola de Policia de Catalunya permetrà rellançar la policia de barri, «que alguns havien posat en dubte i ara tothom reclama». Així, Bel va precisar que els agents es desplegaran als barris de Remolins, Rastre, Santa Clara, centre comercial, Ferreries Nord, Ferreries Sud, Temple, Jesús Nord, Jesús Sud, Sant Llàtzer i Eixample Antic.

Lluita contra els efectes de la crisi. D'altra banda, Bel va afirmar que incrementaran els ajuts a la Casa d'Acollida de Càritas i a entitats com la Creu Roja, que treballen amb les persones que més estan patint els efectes de la crisi. Bel també va recordar l'inici de les obres a l'edifici Montcada 27 i a l'antiga comissaria de policia, on s'instal·laran les noves dependències de l'àrea d'Acció Social. L'alcalde va afegir-hi que han «multiplicat» els cursos de formació per a persones desocupades, i que properament es construirà un viver d'empreses en uns terrenys municipals. A més, va dir que estan treballant «discretament» per aconseguir la implantació de noves indústries a Tortosa.

Pla de mobilitat i nous aparcaments. Finalment, Bel va anunciar que han encarregat un pla de mobilitat sostenible al municipi, i va refermar la seua aposta per construir els nous aparcaments subterranis a la plaça del Carrilet, a la plaça del Rastre, a la plaça Joaquim Bau de Ferreries, i entre el mercat i els terrenys de Renfe. A més, va remarcar que també es crearan aparcaments en superfície, amb 250 places noves, als barris del Temple i de Ferreries. Amb tot, Bel va descartar aplicar millores al pàrquing de la plaça Alfons XII, a causa de la situació actual de crisi econòmica. «Volíem allargar la concessió, instal·lar-hi un ascensor i aprofitar el moment per reformar la plaça, però això no serà possible», va dir Bel.

Publicat a www.elpunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-06-2009 Pàgina 10

1 comentari:

  1. Gustau, les respostes que dones com a possibles a l'enquesta que tens a la columna de la dreta sobre la gestió de l'Alcalde Bel son una mica com les que donen a les enquestes de la COPE quan pregunten sobre ZP: de cinc, quatre negatives i una positiva ( o casi)
    Tu utilitzes el mateix sistema, l'únic que quatre de positives i una de negativa ( o casi), dius: Excel·lent, notable, be, aprovat, insuficient.
    No es pot opinar malament, molt malament etc.?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta