3 de juny del 2009

La nova zona lúdica de Tortosa tindrà una discoteca de renom, «pubs» i restaurants

El complex ja s'està construint a l'ampliació del polígon industrial Baix Ebre i els principals promotors busquen socis

Les naus de la nova zona d'oci nocturn de Tortosa ja s'estan construint a l'ampliació del polígon industrial Baix Ebre. A més, els promotors del complex estan molt a prop de tancar un acord amb una discoteca de renom que servirà per atraure el gran públic a la zona lúdica, que tindrà un mínim de set pubs, pizzeries i algun restaurant. La instal·lació de la nova zona lúdica al polígon ha estat una iniciativa d'una empresa familiar de Tortosa, fins ara no vinculada al sector de l'oci nocturn, i l'Ajuntament ja ha confirmat que dóna suport al projecte i que estudia ampliar la línia d'autobús de Campredó. De fet, els promotors també han elegit els autobusos de Tortosa per fer una campanya publicitària, per buscar més empresaris interessats a llogar naus i obrir locals d'oci.

«Hi haurà una macrodiscoteca molt coneguda i un mínim de set pubs, tot i que poden haver-n'hi un màxim de catorze», va explicar la portaveu de l'empresa que promou la zona lúdica de Tortosa. La mateixa font va afegir-hi que les negociacions amb els propietaris de la discoteca encara continuen obertes, si bé va precisar que l'acord es podria anunciar «molt aviat». De fet, per un principi de prudència empresarial, els promotors prefereixen no revelar encara el nom de la discoteca que s'instal·larà al polígon industrial Baix Ebre; però confien que el local serà un atractiu determinant a l'hora de llançar la nova zona d'oci nocturn. «Serà una discoteca molt potent, que no tindrà res a veure amb les que ja tenim a les Terres de l'Ebre», va dir.

La construcció de la nova zona lúdica ja està força avançada. Segons fonts de la promotora, l'empresa que està edificant les naus és Posival. La zona lúdica ha estat una iniciativa d'una única empresa familiar de Tortosa, que ha decidit diversificar la seua activitat i tirar endavant un complex industrial i d'oci a la zona Nord 2 del polígon Baix Ebre. «La nostra idea també era poder instal·lar-hi comerços, però la Generalitat només ens ha autoritzat una zona d'oci i industrial», va afegir-hi la promotora. En aquest sentit, la limitació és deguda al fet que el pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC) de Tortosa ja defineix com s'ha d'ampliar la superfície comercial al municipi, de fins a 15.000 metres quadrats. En concret, al pla parcial de l'Horta de Sant Vicent (9.000 metres quadrats), on s'ha de construir el centre comercial promogut pel grup Salamanca, i a la futura urbanització dels terrenys de Renfe (6.000 metres quadrats).

Campanya als autobusos

El complex lúdic ja està urbanitzat, amb un carrer central que serà zona de vianants. A més, ja té garantit el subministrament elèctric, així com la connexió a la xarxa de fibra òptica, al clavegueram i la depuradora. A banda, tindrà una zona de pàrquing amb més de 500 places. Ara només els falta acabar de vendre o bé llogar algunes naus (amb uns 450 metres quadrats), i és per això que la promotora ha decidit iniciar una campanya de captació de socis als autobusos de les línies urbanes de Tortosa i Roquetes. «No busquem inversors, sinó que és una campanya per informar la gent d'aquí que puga estar interessada a obrir un local d'oci», va remarcar. La promotora va assenyalar que l'oci és un dels sectors que millor ha pogut afrontar l'actual crisi econòmica, ja que la gent continua tenint ganes de passar-ho bé, encara que siga canviant els hàbits de consum. «Sobretot volem que els joves es queden a Tortosa quan surtin de marxa a la nit, però també atraure el públic de la resta del territori», va precisar la portaveu.

Una alternativa clara a Les Carpes del Riu

La inauguració de la nova zona lúdica de Tortosa no es produirà fins que la promotora puga tancar l'acord amb l'empresa de la discoteca. Així, els pubs que ja estiguen a punt no obriran les portes fins que també puga fer-ho la discoteca. En aquesta línia, l'obertura d'una nova zona lúdica és una demanda dels joves de Tortosa, des que l'Ajuntament va decidir a l'estiu del 2008 no obrir Les Carpes del Riu, el complex que ha de ser enderrocat quan comencin les obres del nou campus de la URV al parc de la Fira de Remolins. Prèviament, l'Ajuntament havia descartat traslladar la zona lúdica al nord del pavelló firal i també al pla parcial de la Farinera, on s'ha de construir el nou hospital. Les Carpes del Riu van obrir el juliol del 1998, amb una inversió municipal d'uns 300.000 euros. Primer van ser explotades per l'empresa Gurguis SL, que gestionava l'antiga discoteca Karibú; però el juny del 2006 van ser adjudicades a una societat formada pels propietaris de cinc pubs de la ciutat.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 03-06-2009 Pàgina 2

Més informació a El Punt
-Els empresaris d'oci nocturn s'uneixen per fer funcionar la zona lúdica d'Amposta
-«National Geographic» obrirà una botiga a la Castellania d'Amposta

18 comentaris:

  1. A veure si es veritat, crec que es molt encertada la idea de portar una discoteca de renom per donar a conèixer i fer que tingué èxit aquesta zona d’oci.
    Per cert, fem una porra?
    Com es dirà la discoteca!?

    Jo aposto per PACHA!

    ResponElimina
  2. no, pacha no a la provincia de tarragona en te l'exclusiva pacha salou, però les coses apunten a una discoteca franquicia de nom

    ResponElimina
  3. Fa un temps em vaig reunir amb l'alcalde i precisament em va preguntar per aquest tema.
    -On voldríeu una zona d'oci renovada? Dins de la ciutat o a les afores?- Jo li vaig contestar que tenia que imitar el que havia portat a terme Amposta amb els cinemes, la Metro, els pubs i restaurants que s'hi troben al polígon, un any després veig que l'alcalde va prendre en serio aquelles paraules. Considero que era una prioritat dur a terme aquest projecte, l’actual zona d’oci nocturn era insostenible i el ventall d’ofertes nul.

    ResponElimina
  4. Ara si que veig que anem be: Bel fent cas a Gutijaume.
    Ave Maria Purissima.

    ResponElimina
  5. Gutijaume, et recordo que la iniciativa del complex d'oci i la "idea" és d'una empresa privada tortosina i no de l'alcalde. El consistori l'únic que ha fet és donar el vist i plau i no posar entrebancs.

    Per altra banda, aquesta zona d'oci és una gran necessitat demandada sobretot pels més joves de la ciutat. Els desitjo molta sort amb el projecte.

    ResponElimina
  6. Ja, això ja ho sé. Sol comentava la situació, alguna facilitat haurà ficat l'ajuntament, ja que n'estava fart de les queixes que diàriament arribaven per culpa dels problemes que se'n deriven de tindre la zona d'oci nocturn al centre de la ciutat, gent que evacua i vomita als portals, que crida pel carrer, que es barallen etc.

    ResponElimina
  7. Malament aniríem si en temps de crisi, l'ajuntament no posa facilitats als empresaris per obrir nous negocis a la ciutat.

    Per altra banda, jo sóc un defensor de mantenir locals d'oci al centre de la ciutat, crec que les dos ofertes són complementàries. Per una simple raó, no tothom voldrà desplaçar-se fora la ciutat per fer una copa amb els amics.

    Les dos opcions han d'estar cobertes.

    Salut!

    ResponElimina
  8. Bé sols faltaria però no està obligat oi?

    En quant a que són complementàries, doncs no sé... M’imagino que l'ajuntament ficarà autobusos per anar fins la zona d'oci que comentem (així la gent no tindrà que agafar el cotxe) tot i que no tinc res en contra dels pubs de Tortosa s'han d'estudiar totes les possibilitats i la veritat és que la zona actual dels pubs comporta més problemes que alegries, ja els he comentat abans així que no els repetiré.

    ResponElimina
  9. Jo Pepe tmbé havia pensat en Pachà!! pro si Vare08 diu q no potser, llavons no sé!!
    Space?? ;)

    ResponElimina
  10. Tots sabem que aquests no son temps per massa alegries, i els experiments que s’han fet al territori en zones lúdiques similars a la que es parla no han donat els resultats esperats. Que us fa creure que canviï la tendència ?
    Com posicionament de cara a un mitja termini, es podria considerar (que es precisament el que s’està fent) , però cap negoci es crea per perdre diners, mes quan la seva explotació es concentra en tres dies a la setmana.
    Així , dons em permetreu el benefici del dubte a curt termini.

    ResponElimina
  11. Això senyor Saltabarrancs a tots mos agradaria saber-ho, però molt me temo, que com lo pont dels muts, mos quedarem en les ganes. En fi, Tortosa!

    ResponElimina
  12. Gutijaume, lo de complementàries ho dic per una raó lògica. Imagina't un grup persones (joves o no joves) que després de sopar en un establiment tortosí, volen allargar l'estada fent una copa fins les 2 o les 3. Aquesta gent agafarà un bus? El cotxe no l'agafaran, ja que durant el sopar suposem que han begut vi, el normal en aquests casos. Llavors? On van aquesta gent? Per tant, em reitero en lo de zones complementàries.

    Per cert Saltabarrancs, quin interès tens en saber el propietaris? Mentre els vagi bé el projecte i puguem tenir un zona d'oci en cara ulls a Tortosa, endavant. No han dit abans que són empresaris tortosins? pos millor que millor !!!

    ResponElimina
  13. Jo la zona pelúdica esta la faria a "La Contacto", total, uns kilòmetres més... o menys.
    Fer la 340 carregat fins als topes és un esport d'alt risc i faria valor afegit.
    La gilipollada d'autovia que tenim no te ni un 10% de valor comparatiu amb la 340. Vaja, un fracàs anunciat a nivell adrenalinic.
    Recomano, als que no hi hagin estat, la marxa nocturna de Cuenca, per donar-se'n compte de que no cal anar lluny, ni fer pelúdiques de prefabricats barats.

    ResponElimina
  14. Home Mario; estarem d’acord en que a Cuenca hi ha molta vida nocturna els caps de setmana, però precisament no es un exemple a importar, dons el “botellón” es el mes representatiu, això si ; amb els “evacuatorios” públics al costat...

    ResponElimina
  15. Jordi, a mí també m'ha picat la curiositat en llegir que els promotors són un grup familiar tortosí.
    Mira, és el que passa quan la informació no és completa i dona motius a les especulacions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta