3 de juny del 2009

Montilla i agents socioeconòmics de l'Ebre es troben per parlar de la crisi en un hotel de cinc estrelles

Als cercles periodístics del territori no ha agradat gens que la reunió del president de la Generalitat, José Montilla, amb els sectors socioeconòmics de les Terres de l'Ebre, dilluns a Xerta, s'haja sabut amb un dia de retard. La trobada, a més, va tenir lloc en un conegut hotel de cinc estrelles d'aquesta població del Baix Ebre, un escenari certament discordant quan el que es pretenia era parlar de l'impacte de la crisi a les Terres de l'Ebre, tenint en compte l'allau d'experidents de regulació d'ocupació que han presentat empreses tan importants com Ercros i Inquide a Flix, Lear a Roquetes o Celulosa de Levante a Tortosa. A la reunió, que no figurava en l'agenda oficial del President, van assistir representants de la patronal, sindicalistes, gent de les cooperatives i del món universitari. També hi havia alcaldes i representants de la classe política. L'alcalde de Flix, Pere Muñoz, ha explicat al seu bloc quines van ser les demandes que va fer a Montilla en nom del seu municipi, sens dubte un dels més afectats del territori. A grans trets, Muñoz va reclamar una pla de diversificació econòmica i que s'acceleri l'obra pública, amb projectes com la neteja de la contaminació del pantà de Flix. Per la seua banda, els agents socieconòmics van demanar que es prioritzen les infraestructures, com el desdoblament de l'eix de l'Ebre o el corredor del Mediterrani.

Més informació:
-Els agents socioeconòmics de l'Ebre es reuneixen amb Montilla (El Punt)
-Amb el president Montilla (Bloc de Pere Muñoz)

Foto: Bloc de Pere Muñoz

35 comentaris:

  1. Quan la Cambra de Comerç va fer un dinar per a periodistes al mateix hotel, fa uns mesos, vaig dir en aquest mateix bloc:
    "Quant al dinar, no he pogut de deixar de pensar en aquella colla d'executius d'un gran banc nord-americà que va ser rescatat pel govern de Busch i per a "celebra-ho", el següent cap de setmana se'n van anar tots a un luxós complexe hoteler d'aquells de milers i milers d'euros la nit".
    Pos això.

    ResponElimina
  2. La crisi també té 5 estrelles !!!

    ResponElimina
  3. Al meu entendre, els cercles periodístics d’aquestes terres tenen la pell molt fina i un servei d’informació molt precari.
    Per cert , la crisi no discrimina les estrelles....

    ResponElimina
  4. Quant els periodistes son el centre de la notícia, malament.

    Quant arriven tard a una roda de premsa i demanen que es repeteixi tot el que s'ha dit, malament.

    Quant hi ha notícies i no se n'enteren, malament.

    ResponElimina
  5. Aquí els periodistes nó són el centre de la notícia, Yuca. Només he dit que la reunió amb Montilla no figurava a l'agenda oficial de la visita a l'Ebre. La notícia de dilluns (a la portada de qualsevol mitjà) hauria pogut ser que Montilla es reunia amb els sectors socioeconòmics del territori per analitzar la crisi. Quan algú vol amagar alguna cosa als periodistes, malament.

    ResponElimina
  6. Gràcies per respondre ràpidament, Gustau.

    Home, quan comentes la notícia dient que "als cercles periodístics...", t'estas posant com a centre de la notícia.

    I quant a la ignorància de les reunions per part d'aquest col.lectiu, em fa pensar que no us heu posat les piles.

    Des d'aquí, amb tot el meu carinyo, la meva crítica, que espero que te la prenguis com a constructiva i no destructiva.

    ResponElimina
  7. Gràcies per la teua aportació.

    ResponElimina
  8. Gustau; jo també voldria fer una aportació si m’ho permets...
    Inconscientment tornes a posar-te al centre de la noticia quan dius : “quan algú vol amagar alguna cosa als periodistes malament...” Et penses que sou l’únic col•lectiu al que us amaguen coses...?
    No voldria donar consells, però moltes vegades la informació no ve sola sinó que s’ha d’anar a buscar a la font...
    Vols dir que teniu fonts fidedignes , o solsamènt us fan saber el que volen...?

    ResponElimina
  9. Evidentment, fan saber el que volen, quan volen i a qui volen.
    De la mateixa manera que els periodistes publiquen el que volen ( ells o l'empresa ) quan volen ( en funció del moment que interessa fer mal a "l'enemic" o be a l'amic) i on volen ( portada a cinc columnes o cinc línies a baix a l'esquerra). Generalitzant, clar.
    Peró ja dono per entès que els propis professionals ja ho saben, no?

    ResponElimina
  10. No estic tant segur de que ho sàpiguen tots, però tampoc es tracta de fer una tesi dels mitjans d’informació i de la manipulació de la mateixa. El que volia reflectir es que de vegades la manca de matèria prima (informació o noticia) genera molta pellerofa, i quan hi ha quelcom de mes o menys entitat que passa per malla tot son lamentacions i cops al pit.
    El col•lectiu sap perfectament els motius pels quals es generen aquestes situacions...

    ResponElimina
  11. No, les lamentacions i cops al pit són dels que manen, que després si no surten en portada es queixen que els mitjans no reflecteixen l'acció del govern a l'Ebre. És més fàcil sortir a portada si s'avisa els periodistes que Montilla es reunirà amb els sectors socioeconòmics per parlar de la crisi que si visita una escola. Però potser al govern hi ha gent que li interessa que Montilla no surti gaire a les portades, per uns motius o per altres.
    Però aquest no era el centre de la notícia, com dieu vosaltres. El que personalment no trobo gens encertat és reunir-se per parlar de la crisi en un hotel de cinc estrelles, quan a Tortosa hi ha una Delegació del Govern amb una sala de reunions fantàstica.

    ResponElimina
  12. Mc Calan, l'has clavat. Si ho amaguen a la ciutadania, no passa rés. Ai, mare si ho amaguen als periodistes!!

    A l'Ebre tenim alguns periodistes que semblen funcionaris públics.

    ResponElimina
  13. Canalero, no tens ni puta idea. Amagar-ho als periodistes és la millor manera d'amagar-ho als ciutadans. Sembla mentida, lo que s'ha de llegir...

    ResponElimina
  14. Pos jo li dono la raó a Gustau en lo del hotel de cinc estrelles.
    Qui ha pagat al final la comilona per a que ells diguen que estan reunits parlant de la crisi?
    Pos lo ciutadà.
    I encara que el ciutadà no se'n entere esta vegada de lo que diuen que fan, tranquils, per que el fondo de la qüestió ja la sap. tots són una colla de vividors!
    Estes eleccions aniran a votar quatre i el cabo, però a n'ells tan los hi fot, mentre puguen anar-se reunin en hotels de 5 estrelles tot lo demés figues a la gorra! Total: Una pantomima de democràcia...

    ResponElimina
  15. Està clar Gustau, jo no tinc ni puta idea. Tú i la resta de periodistes sou els savis i els altres els tontets.

    ResponElimina
  16. No estic d’acord amb la tesi de Gustau quan diu que “amagar-ho als periodistes es la millor manera d’amagar-ho als ciutadans...” El que passa es que hi ha periodistes i periodistes, com també ciutadans i ciutadans...
    Jo si puc dir-te que sabia de la vinguda del Montilla i soc un “caguerot”. Veus com us manca un servei d’informació adient..?

    ResponElimina
  17. Segueixo donant-te la raó Mc Calan.


    Quan dic que hi ha periodistes que són funcionaris públics, vull dir, que els seus mitjans viuen en gran mesura de l'Erari Públic i viuen asseguts al silló, inventant notícies i elucubrant la realitat, sense conèixer els fets.

    Gustau, quan dius que esl polítics es queixen perquè no surt l'acció del Govern a l'Ebre... que té a veure amb la notícia? És que si us donen dinars de Nadal, o menjadores a part informeu de l'acció de Govern i si sou oblidats a taula, reaccioneu amb represàlies.

    Amb aquesta actitud, cada dia tindreu menys credibilitat, vosaltres que prediqueu la falta de credibilitat dels polítics, heu caigut en el mateix sac.

    ResponElimina
  18. Es que a l’Escola els hi deien que son el “quart poder”...i ja se sap...
    Per suposat que no es un practica exclusiva de la carrera de periodisme..
    El “estrellato” es valor que moltes Escoles i Facultats argumenten, fins que hi ha algú que per repetició s’ho creu...Fins que s’estrellen....! Normal....

    ResponElimina
  19. Em dona la lleugera impressió , que Gustau ha tancat la “barraqueta” per vacances. Li desitjo de tot cor que li aprofitin.

    ResponElimina
  20. Puc assegurar que Gustau, es un informador independent perquè a més el conec personalment. Per altra, banda molts dels vostres comentaris destil·len una animadversió cap a Gustau que crec que està fora de lloc. Està clar que els mitjans de comunicació no sempre informen de la forma correcta, però passa en totes les professions, però atacar a Gustau de les maneres que feu com si sobre ell o sobre la seva professió tots fossin dolents. No sé em resulta sorprenent que la gent pugui guardar tanta rencunia dintre seu, fent acusacions entrevelades de mal professional, manipulador i inclús de cobard. Tranquils a la fi els màxims perjudicats d'aquesta ira sou vosaltres mateixos. Carpe diem.

    ResponElimina
  21. Ja hi som un altra vegada!!! Serà possible tanta ignorància ? Em pot dir qui ha criticat explícitament a Gustau ? Aquí el que es critica es a determinats mitjans que pel que es veu no tenen massa feina, i la poca que tenen se la serveixen en safata determinats grupets.. A que ve ara tant de personalismes? Que vostè conegui personalment a determinat professional, tampoc seria garantia de res, però en cap cas s’està fent critica gratuïta, sinó mes aviat com vostè mateix admet no tots els mitjans informen de manera adequada, i jo afegiria que alguns fins i tot desinformen... Puc assegurar-li que avui per avui d’informació independent NO N’HI HA! Que cadascú renti la seva robeta a casa, vostè també...

    ResponElimina
  22. Pos jo trobo que tenim sort de tenir periodistes com Gustau.

    Els que el seguim des de fa temps hem vist que critica a tothom quan s'ha de criticar i felicita quan toca.

    Altres talibans informatius que no periodistes tan abundants en molts mitjans de comunicació no li arriben a la sola de la sabata.

    Altrament l'home es pot equivocar alguna vegada o se'l pot malinterpretar... ah i com diuen los castellans: "quien se pica ajos come..."

    ResponElimina
  23. Està clar que ningu és independent, perquè principalment estem lligats a la subjectivitat, que es una qualitat inherent a l'esser humà, i per molt objectiu que s'intenti ser, mai es podra ser-ho al 100%. Per altra banda, hi han comentaris, i no ser perquè vosté s'ha sentit aludit, perquè en cap moment l'he nombrat, que crec que destilen el que ja he comentat en el meu anterior comentari. De totes maneres, en cap moment l'he tractac d'ignorant perquè tingui una opinió diferent, o perquè la meva interpretació dels comentaris de la gent hagi estat diferent de la seva. Podem discrepar, però no per això dire que es un ignorant. I no cal que s'ho prengui tot tant a pit, que li sortiran pedres a la feridura. Carpe diem.

    ResponElimina
  24. Animo al personal a consultar, o subscriure's a "L'Agenda del Govern" i comprovar, personalment, el cas que ens fan a la capital.
    Nota de premsa Presidència a l'efecte

    ResponElimina
  25. Miri Carlos; en cap moment he fet referència a la subjectivitat dels mitjans, dons seria una obvietat que com vostè molt be diu , es inherent al ésser humà. Jo parlo d’altres tipus d’intervencions mes subtils i que vostè no anomena però que condicionen l’ofici, i que vostè sap perfectament quines son...No em faci l’ingenu...Tothom vol menjar calent..!
    I efectivament , he parlat d’ignorància, una ignorància que esdevé d’un mal entès conformisme i credulitat amb el que no combrego, que no de la discrepància de la que de vegades es podem extreure conclusions.
    Per acabar li agraeixo el seu interès per la meva salut que de moment es bona.

    ResponElimina
  26. Sinó combregues amb l'enfoc, moderació, saberfer etc. de Gustau, al seu bloc, no hi participaria tant assíduament com ho vaig. Ara, dit això, he de dir, sobre tot a Carlos, que no trobo gens be que davant d'una opinió que pot ser compartida o no del Canalero, Gustau digue: "no tens ni puta idea". Tothom som molt respectuosos i demòcrates, però quan ens xafen la guitarra, ai xiquet...
    Ja em perdonaràs, Gustau, però d'ocasions per a sortir de manera tant vehement com aquesta, n'has tingut mil.

    ResponElimina
  27. Bé, ja que ha sortit lo tema.
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/
    La censura predomina per tot arreu.

    ResponElimina
  28. llegint alguns comentaris, m'he sorpres bastant, no sé per que se ha de "amagar" una trobada d'aquestes caracteristiques, i menys en un super-hotel. jo també crec que si no ho avisen als periodistes, malament anem!
    bones vacances Gustau, i merescudes - que, fins setembre ??!

    ResponElimina
  29. Crec lo mateix Brian.
    I continuo pensant que si no és pels vots, la cacera o els llagostins, per aquí baix no se'ls hi veu el pel a cap governamentari.
    En general, algú veu pel carrer a algún diputat o senador?
    Diries que desapareixen del mapa no?
    Com se'n han d'assabentar de les coses?
    D'amagatotis?
    Per la ràdio?

    ResponElimina
  30. Jo visc al barri de Gràcia de BCN i tampoc veig a cap diputat ni senador ni res. No és un tema endèmic de Tortosa ! Sempre amb el victimisme barat, ja cansa ...

    ResponElimina
  31. A quants politics toquem per cada 1000 habitants ? A qui li agradi la estadística podria fer un petit càlcul... Desprès podríem afegir-hi el sou , els complements, les dietes, les compareixences a comissions, i despeses varies amb factura....
    Conclusió : Existeixen els politics? Vols dir que no s’amaguen...? Es que jo fa temps que no en veig mes que per la tele...

    ResponElimina
  32. Si Mahoma no va a la muntanya.....
    Guaita'ls, si es deixen veure o no.
    el somrients que estan

    ResponElimina
  33. Per cert, ara hi torno, que no es de ZP el gest de Bel?

    ResponElimina
  34. L’Ermita del Coll de l’Alba sempre ha estat un bon lloc per la penitencia i el recolliment...

    ResponElimina
  35. Molt perspicaç, veig que continuem estan al loro, Mc calan.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta