25 de juny del 2009

Les branques no deixen veure mossèn Sol

Les branques dels arbres a la plaça del Rastre no deixen veure el monument que Tortosa va dedicar a mossèn Manel Domingo Sol, mestre dels operaris diocesans. La primera pedra del monument, que va ser beneïda en una cerimònia religiosa, va col·locar-se l'any 1910, tot soterrant-se amb una ampolla de monedes de l'època, exemplars de la premsa local i una còpia de l'acta de la celebració. Una solemnitat que poc té a veure amb les condicions en què Tortosa té ara mateix aquest monument, ja que els arbres tapen la cara del religiós, mentre que la placa moderna que va col·locar-se l'any 1989 també està trencada. La ciutat va acordar erigir el monument després de la mort de mossèn Sol, al gener del 1909, just davant de l'antic col·legi dels Josepets. L'obra va ser encarregada a l'escultor Agustí Querol, que no va acabar-la perquè també va morir aquell mateix any, aviat farà un segle. Casán i Víctor Cerveto van ser els encarregats d'acabar l'escultura, que va ser inaugurada l'any 1912.

3 comentaris:

  1. Ara, la sombreta dels arbres va molt bé... A més, sempre ajuda a protegir les escultures dels estralls de la intempèrie ;)

    ResponElimina
  2. Millor les rames dels arbres que les caguerades dels moixons.

    ResponElimina
  3. ...i els arbres no deixen veure el bosc... a molts

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta