7 de juny del 2009

L'escriptor Joan Pinyol guanya el segon concurs de microcontes del bloc ebrenc Hespèria

L'escriptor i blocaire Joan Pinyol (Capellades, 1966) ha estat el guanyador del segon concurs de microcontes que hem organitzat des del bloc col·laboratiu Hespèria. En aquesta segona convocatòria, els relats havien de ser de terror i no havien de superar els 140 caràcters. Així, es podien presentar a través de Twitter o per correu electrònic. El veredicte del premi, al qual es van presentar més d'un centenar d'obres, el vam donar a conèixer a través d'Hespèria el passat 27 de maig, tot coincidint amb l'aniversari del naixement de Christopher Lee (1922) i Vincent Price (1911), dos actors molt vinculats amb la figura de Drácula i el cinema de terror. De fet, la convocatòria del concurs també vam fer-la coincidit amb una data molt vampírica, ja que el 20 d'abril era el 97è aniversari de la mort de Bram Stoker, l'autor de la novel·la Dràcula. Pinyol ha guanyat el premi amb el relat titulat Mirades:


La pilota arribà al pou i ella mirà avall. -Hi ha ulls que em miren! -És clar! Són els teus reflectits! No la convencé. N'hi havia tres


La gent del jurat, després de moltes deliberacions, vam decidir premiar el microrelat de Pinyol perquè condensa tot allò que buscàvem en la convocatòria: senzillesa, suggeriment, capacitat de síntesi i, sobretot, sentiment d'intranquil·litat i por. Amb tot, també vam prendre la decisió d'atorgar un accèssit a una segona obra, el microconte Buh!, presentat sota el pseudònim de Mary Lovecraft...

Després de devorar al nen i llepar la sang que havia espargida sobre el llit, el monstre va tornar al conte del que havia sortit.


Cal recordar que l'escriptor i blocaire Jesús M. Tibau va guanyar la primera edició del concurs de microcontes d'Hespèria, dedicat a la ciència-ficció. Com ja vam fer amb motiu de la primera edició, els dos guanyadors, amnb la resta de participants del concurs, veuran editats els seus textos en un llibre digital i també en format paper. A més, el guanyador i la finalista rebran un lot de llibres i de pel·lícules de terror. D'altra banda, l'organització ja està treballant en la tercera convocatòria del concurs, ara destinat a promoure l'escriptura de microrelats de fantasia.

1 comentari:

  1. Felicitats a Joan, col·laborador i amic personal, que ha conreat una important relació aquí a les Terres de l'Ebre

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta