30 de juny del 2009

Música a la fresca i gastronomia per començar la XVI Mostra de Jazz de Tortosa

La xafogor de la jornada d'ahir a Tortosa va tenir un moment de treva amb l'arrencada de la XVI Mostra de Jazz, que durarà fins al 5 de juliol. Al vespre, un concert a la fresca amb Bric a Brac va amenitzar la baldanada cajun que havien organitzat l'associació de restauradors Plat i Got i l'ONCE, a la plaça de Barcelona. Com l'any passat, la Mostra de Jazz va arrencar amb un sopar popular a la plaça que ha quedat entre el mercat municipal i l'antic mercat del peix, ja rehabilitat. Així, mentre començaven a sonar les primeres notes dels Bric a Brac, els organitzadors van repartir unes baldanes que van ser molt ben rebudes pel públic.

La gastronomia i la relació de la cuina amb el jazz és un dels atractius de la mostra tortosina, que enguany té com a propostes més assenyalades l'actuació, dissabte, de Diego el Cigala i, divendres, l'únic concert a l'Estat del grup nord-americà de música vocal Take 6. En aquest sentit, l'associació Plat i Got proposa la sisena edició de les Jornades de Cuina Cajun, una fusió de la gastronomia tradicional de Nova Orleans amb la cuina típica de les Terres de l'Ebre. Demà dimecres 1 de juliol, Federico Mazzanti interpretarà els seus temes al piano, mentre el públic podrà gaudir d'un sopar al restaurant Xampú Xampany, a la rambla de Catalunya de Ferreries. La programació de demà la completen els concerts del trompetista cubà Carlo Sarduy Quintet, al pub Da Vinci de Roquetes, i el latin jazz del Nervi Quintet, que amenitzaran el sopar d'homenatge als mecenes de la XVI Mostra de Jazz, un sopar que tindrà lloc a l'hotel Corona de Tortosa.

Quant a la programació d'avui, i en el marc de la tercera edició de l'Espai Jazz Jove dels Països Catalans, s'han organitzat els concerts de Son 3 (a la terrassa del restaurant Nolla) i Aquelas Coisas Todas (a la terrassa de la cafeteria El Tupí). Abans, al restaurant Paiolet, també actuarà el Witch Hunt Trio.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 30-06-2009 Pàgina 33

Més informació:
-Diego el Cigala, Take 6 i Taller de Músics, plats estel·lars de la XVI Mostra de Jazz de Tortosa
-Mostra de Jazz de Tortosa
-Web de Plat i Got

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta