24 de juny del 2009

Reconeixement al projecte educatiu del CEIP de Batea, premi Baldiri i Reixach en la categoria d'escoles

El final de curs també ha portat una bona notícia al CEIP Mare de Déu del Portal de Batea. El centre ha guanyat un dels premis Baldiri i Reixach en la categoria d'escoles, que atorga la Fundació Lluís Carulla amb una dotació de 3.300 euros. El jurat va valorar que el CEIP de Batea és una escola «integradora i dinàmica, tant en llengua com en la cultura del país i de les Terres de l'Ebre». A més, va destacar la participació del centre en diversos projectes nacionals, estatals i europeus, tot remarcant-ne la celebració de les festes populars i les bones pràctiques acadèmiques. «Estem molt satisfets per aquest reconeixement, ja que és un premi que normalment no es dóna a les escoles en el primer any que aspiren al guardó», va valorar la directora del CEIP Mare de Déu del Portal, Maria del Mar Isern. La directora va recordar que l'any passat ja van obtenir un premi en l'apartat d'alumnes, amb el treball Roda de contes, que havien presentat els alumnes de P5. De fet, Isern va precisar que el premi de l'any passat, que consistia en un xec de 700 euros per comprar llibres en català per a la biblioteca, és el que va permetre que el CEIP Mare de Déu del Portal ja pogués aspirar enguany als premis en la categoria d'escoles.

El col·legi de Batea és un centre públic d'una línia que actualment té uns 135 alumnes i un cos docent format per 17 professionals. A més de 10 aules per als diferents nivells i també per a l'educació especial, el centre té una aula de pretecnologia, biblioteca, aula d'informàtica, aula d'educació física, aula de música, laboratori i una sala d'audiovisuals. A més, el CEIP Mare de Déu del Portal és un dels centres de primària que va implantar abans la sisena hora, tot i que Batea no siga un municipi de més de 10.000 habitants. En aquesta sisena hora, els alumnes fan diferents activitats, especialment les relacionades amb els projectes Comènius i Puntedu. De fet, Isern va detallar que el guardó als premis Baldiri i Reixach és un reconeixement al pla educatiu i el projecte lingüístic del centre. La directora va assenyalar que a més del Puntedu de biblioteca escolar i de l'aposta per les llengües estrangeres, el col·legi de Batea fa intercanvis amb tres escoles d'Eslovàquia, Portugal i Polònia. El projecte Comènius està dedicat a les tradicions i festes populars com la castanyada, Nadal, el carnaval, Pasqua i la diada de Sant Jordi.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-06-2009 Pàgina 3

Foto: Web del CEIP Mare de Déu del Portal de Batea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta