18 de juliol del 2009

Baltasar diu que els residus es trauran, però l'alcalde de Flix reclama una data d'inici d'obres

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va refermar ahir la «validesa absoluta» del projecte de neteja del pantà de Flix, on s'acumulen més de 360.000 tones de sediments contaminats amb residus tòxics i radioactius, com a conseqüència de l'activitat centenària de la planta d'Ercros. Tant Baltasar com el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, van remarcar que no hi ha canvis en la solució adoptada per retirar els fangs contaminats, després dels rumors sobre una marxa enrere en el projecte i una nova aposta per la construcció d'un sarcòfag que confinés els residus dins del riu. «Evidentment, l'extracció es farà», va afirmar Baltasar. Per la seua banda, Puxeu va precisar que les mesures de seguretat «prevalen» per damunt de les urgències per començar els treballs d'extracció, i que podria haver-hi més modificacions puntuals en el projecte, si així ho decideix la direcció tècnica. Puxeu va afegir-hi que les actuacions per millorar l'abastament als 71 municipis de les Terres de l'Ebre i el Priorat es podran fer paral·lelament a les obres prèvies que s'han de fer a l'embassament.

«Ens falta la data»

L'alcalde de Flix, Òscar Bosch (PSC), va valorar molt positivament que tant l'Estat com la Generalitat renovessin el seu compromís amb la descontaminació de l'embassament. «Ara tenim la certesa que el projecte tirarà endavant, després dels dubtes dels últims mesos, ja que el projecte continua sent vàlid i s'extrauran els residus» va dir. Bosch va recordar que la retirada dels fangs tòxics és l'opció que sempre ha defensat l'Ajuntament, però va insistir que els falta saber «la data exacta» en què començaran els treballs de l'extracció de residus. «Entenem que això depengui de criteris tècnics i que ja s'estan fent alguns moviments, però a Flix esperem veure les màquines treballant i les primeres contractacions», va remarcar. L'alcalde va dir que l'empresa pública Acuamed hauria d'establir un calendari acurat per poder fer un seguiment del projecte, però va deixar clar que «políticament» era important saber que hi havia voluntat de tirar-lo endavant. Bosch també va destacar que l'Estat i la Generalitat hagin reconegut que ha faltat informació.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-07-2009 Pàgina 2

També podeu llegir:
-Un pas més (Bloc d'Òscar Bosch)
-Reunió amb expectatives (Bloc de Pere Muñoz)

1 comentari:

  1. Senyor Bosch, no busqui el compromís d’una data perquè no la saben ni ells...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta