9 de juliol del 2009

El govern convida Tortosa Televisió a cessar les emissions «voluntàriament»

La Generalitat s'ha posat en contacte amb el propietari de Tortosa Televisió, Dídac Barberà, per instar-lo a cessar les emissions d'aquest canal privat «voluntàriament». Així ho va explicar Barberà, que dimarts al matí va rebre una trucada telefònica en què l'advertien que no té els permisos necessaris per emetre pel canal 31 de l'UHF. Barberà, a través de l'empresa Trans-Iberus SL, va optar per la convocatòria pública per operar a través de la televisió digital terrestre (TDT), però al març del 2006 va quedar fora del primer tall de concurs per defectes de forma en la presentació del projecte. Poc després, Trans-Iberus va presentar un recurs contenciós administratiu contra la decisió del govern de no atorgar-li una autorització per a la difusió de televisió local per ones terrestres. Durant tot aquest temps, Tortosa Televisió –que ara difon el senyal des d'un edifici d'un orde religiós a l'EMD de Jesús– no ha cessat les emissions analògiques, tot i que les cadenes locals que van quedar fora del repartiment de freqüències a la TDT haurien de tancar abans de l'apagada analògica. De fet, fa uns dies el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó, va mostrar la impotència que sentia el govern per la gran dificultat a l'hora de tancar les més de 100 emissores de ràdio i televisió «il·legals» que encara hi ha a Catalunya. En les últims anys, han pogut tancar 18 emissores.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-07-2009 Pàgina 34

9 comentaris:

  1. ......"des d'un edifici d'un orde religiós a l'EMD de Jesús"?.

    O directament des de l'EMD?

    ResponElimina
  2. Des de l'EMD no, des de les monges.

    ResponElimina
  3. Carmelites, teresianes, consolació?.
    Es broma, es igual.

    ResponElimina
  4. Es Didac el nostre Jimenez Losantos??

    ResponElimina
  5. Com es finança aquesta tele? Es rendible aquest negoci?

    ResponElimina
  6. Doncs ja era hora que deixes de piratejar aquest, ara la pregunta es què fara al respecte el col.legi de periodistes de l'Ebre, ho dic per que aquest pirata fins hi tot cubreix els actes d'aquest col.lectiu. ja ja ja

    ResponElimina
  7. Kurt, nomes amb els anuncis del Paiolet i fotos Monteso no ho crec.
    Ara, en honor a la veritat també cal dir que en aquest tema passa menys o menys com en el cas de l'altra noticia de l'enderrocament d'una casa a Deltebre. De situacions de televisions en situació d'al·legalitat o directament d'il·legalitat ni han hagut i sembla que encara n'hi han unes quantes; per tant..... a complir tots o manega ampla per a tots, independentment que agrade mes o menys a uns o altres. Que conste que la TTV al marge que pugue mostrar imatges que a tots ens pot fer gracia veure en certs moments, així com els plens de l'Ajuntament etc. es la cosa que provoca mes vergonya aliena de Tortosa. També cal dir que com passa en moltes coses aquí, potser en compte de criticar i parlar tant, el que haguessin tingut que fer els que veritablement en saben i n'entenen era possar-si al capdavant i fer una tele amb cara i ulls i un mínim de dignitat.
    Com a mínim, cada quatre paraules no tindríem tres faltes d'ortografia.
    Per altra part, es normal que una ciutat que vol ( jo crec que ho es ) ser capital del territori no tingue un televisió local amb una programació regular?, com tenen la majoria de poblacions de mes de 5.000 habitants?

    ResponElimina
  8. La realitat es que cap canal dels existents estan a l’alçada...El que passa es que n’hi ha algun que farà valdre la concessió per implantar-se al territori. En definitiva es com sortir del foc per caure a les brases...

    ResponElimina
  9. Com es dons que quan aprofundeixes en la titularitat d’un mitjà sempre surt un partit polític pel mig ? Repassem els mitjans locals (teles incloses) i ho veurem clar a petita escala..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta