8 de juliol del 2009

La URV demanarà a l’Ajuntament de Tortosa que cobreixi el desguàs del canal i el barranc de Remolins

És un dels aspectes de l’accés al nou campus que no s’han previst en el projecte

El director del campus de la URV a les Terres de l’Ebre, Azael Fabregat, va anunciar ahir que demanaran a l’Ajuntament de Tortosa que cobreixi el desguàs del canal de l’Esquerra i el barranc de Remolins per millorar l’accessibilitat del nou edifici. Fabregat va explicar que el projecte del campus –que ja s’ha adjudicat per més de 9,5 milions d’euros– no preveu la millora dels accessos, però que aquest és un aspecte a tenir en compte. La primera pedra del campus es col·locarà al setembre.

Fabregat va detallar que els accessos al nou campus de la URV seran des de l’avinguda de Remolins, per als que hi arribin des del pàrquing del pavelló firal, i des de la vora del riu, per als que ho facin caminant des del centre de Tortosa. Segons el director del campus, podria haver-hi un accés per als vehicles de servei, però no hi haurà un vial directe al nou edifici, que compartirà el pàrquing amb el pavelló de Remolins. Fabregat va aclarir que el projecte no preveu la cobertura del barranc i del desguàs del canal, i va anunciar que es posarà en contacte amb l’alcalde perquè l’Ajuntament puga assumir les obres. Amb tot, fonts municipals van explicar a El Punt que aquesta és una actuació que el consistori no tenia previst assumir.

El desguàs del canal i el barranc de Remolins suposen una doble barrera física que separa el pavelló firal i el parc de la Fira, i que els estudiants i el personal del campus només podran travessar per dos punts: l’avinguda de Remolins o la passarel·la habilitada durant la construcció del pavelló. Fabregat va matisar que la cobertura del barranc i del desguàs no es va incloure en el projecte perquè la URV no tenia cedits els terrenys.

Més classes i serveis a la tarda

Azael Fabregat va anunciar ahir a Tortosa que el rector de la URV ja ha signat l'acord de la mesa de contractació de les obres del nou campus, que executarà l'empresa barcelonina PAI amb un pressupost de 9,5 milions d'euros i un termini d'execució de 16 mesos. Segons el director del campus de l'Ebre, l'empresa adjudicatària i l'Institut Català de Finances han de signar ara el contracte, i la previsió és que les obres puguen començar al setembre.
A banda d'això, Fabregat va confirmar que el nou grau d'administració i direcció d'empreses s'impartirà en horari de matí, com reclamen els alumnes, però que el campus de l'Ebre tindrà més classes i més serveis a la tarda. Fabregat va precisar que els nous estudis de magisteri de primària es faran a la tarda i també els dos màsters de secundària –necessaris per als que volen presentar-se a les oposicions– que s'impartiran a l'edifici Betània. El director també va dir que ampliaran l'horari de la biblioteca i del servei d'informàtica, i que consolidaran la nova parada d'autobús per facilitar l'ús del transport públic.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-07-2009 Pàgina 9

3 comentaris:

  1. Trobo que la Comunitat de regants de l'Esquerra n'estarà ben satisfeta de fer-ho, al cap i a la fi, el canal és de la seva propietat i l'obra no és gaire despesa.
    I la CHE i l'ACA superencantades d'encaixonar lo barranc. Tot feliços llurs enginyers. Obra! Obra nova!
    Hauria de sortir en càrrec total als fons de l'estat i l'autonomia, per anar bé.
    Faena de diputats i senadors de burxar als pressuposts i fer un lloc.
    Algo paregut al tercer pont.
    A banda d'això, jo no ho faria.
    Això si, millora la seguretat d'ambdós. (més baratet)

    ResponElimina
  2. Se que no és el lloc, però, fa dos dies que en Google Crome la càrrega de la pàgina dona un avis d'error i et demana recarregar-la. Es pot repetir l'error varis cops, potser veure la pàgina, o no.
    Fins ara anava molt bé,
    He tornat Firefox... de moment.

    ResponElimina
  3. Mario, des de fa dies tinc problemes de càrrega de les pàgines de blogger amb l'Internet Explorer. Algú altre li vaig sentir comentar en algun altre comentari que tenia el mateix problema.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta