31 d’agost del 2009

La reina de les festes d'Alcanyís, ni al pregó ni al programa de la Cinta 2009

Un dels inconvenients d'haver avançat una setmana el pregó de les festes de la Cinta, amb la tradicional proclamació de les pubilles, és no poder disposar de la visita de la Dama d'Honor de les festes d'Alcanyís, ciutat agermanada amb Tortosa. De fet, enguany la representant d'Alcanyís no apareix ni a les fotografies del programa de la Cinta 2009. Per segon any consecutiu, la pubilla major de la ciutat del Baix Aragó no ha pogut compartir escenari amb les representants de la societat civil tortosina. En aquest sentit, dissabte es feia també l'acte de proclamació de les dames d'honor d'Alcanyís, que celebrarà la seua festa major del 8 al 13 de setembre. Sheila Foz, Laia Forner, Marta Paricio, Ana Vílchez, Ana Celia Panadés, Ángela Molías, Alina Nicol y Zahra Lazrak tindran l'honor de representar Alcanyís durant tot l'any. Així, a Alcanyís enguany tenen una dama marroquina i una altra romanesa, ja que l'àrea de Festes del consistori, governat per IU, ha pensat que seria una bona forma d'afavorir la convivència i la integració d'aquests col·lectius d'immigrants que viuen a la població. A Tortosa, les nascudes fora de la ciutat sí que poden ser pubilles, però no reines de la festes.

Foto: Diario de Teruel

+També pots llegir:
-El Ayuntamiento de Alcañiz reduce el presupuesto de sus fiestas patronales para hacer frente a la crisis económica (Europa Press)
-La presentación de las Damas de Fiestas tendrá carácter intercultural (Población Press)

12 comentaris:

  1. Doncs molt be el que fan a Alcaníys, es un acte un poc carrincló, peró alguna cosa te que se la primera.
    De totes formes a la votació de la reina a Tortosa, si no ho tinc mal entés ho fan entre elles, ja candidates que directament no si presenten, es a dir, volen se pubilles peró no reina.I algun any crec que alguna reina no havia nascut a Tortosa, peró per mi es tortosí i tortosina qui viu i treballa a Tortosa, no entenc que sigui preceptiu ser nascuda a Tortosa, pot ser,tendria que ser més important que la gandaia sigui una bona aliada de la candidata.

    ResponElimina
  2. Això de les pubilles sembla un concurs de misses, fa un mica pudor a naftalina. Algú sap l'origen d'aquesta tradició ? Vaig llegir no sé on que es tractava de presentar les noies en societat per buscar home. I que en origen només ho feien les dones de families "bones".

    ResponElimina
  3. Doncs mira de l'origen no se res peró un cop una xica de Camarles em va explicar que ella havia estat, en la seva época, pubilla de festes de Tortosa en representació de la pedania, en aquella época de Camarles, i que com era de poble, per que es veies la diferècia tot i que ella o la seva familia haguessin pogut compre-se les sabates de pubilla la van obligar a posar-se espardenyes de canem per que així es veies la procedència de les noies, i després alguns tortosins no sabem per que a molts deltaics els hi surt urticaria quan ens veuen.

    ResponElimina
  4. Algu te la xifra actualizada de persones en atur a Tortosa?Es que no la trobo. Clar que tampoc li trobo la prioritat, o el simple sentit, a determinades noticies.

    ResponElimina
  5. És que això no és una notícia, company.

    ResponElimina
  6. Gustau, un comentari no es menys irrellevant perque sigui un comentari. L'absencia de la pubilla d'Alcanyis continua sense treure'm la son. Ara, a casa (digital) seva tothom es lliure d'opinar, faltaria mes. I si discrepem es perque tens la gentilesa de convidar-nos a compartir casa (digital) teva.

    ResponElimina
  7. Faltaria menys, Toni. Si es poden deixar comentaris en un bloc, és perquè tothom deixe la seua opinió lliurement. Això ho tinc tant clar com el que més, no ho dubtes. Però un professional de la comunicació com tu hauria de saber distingir entre una notícia i una peça d'opinió. Si no t'interessa o no et trau la son el que dic a l'article, ningú t'obliga a llegir-lo. Però potser hi ha gent a qui sí que li interessarà saber que ja portem dos anys que no ens visita la pubilla d'Alcanyís, que era l'únic vincle que quedava de l'agermanament de les dues ciutat. I el fet que a Tortosa hi hage X persones desocupades, no trau sentit al fet que les festes de la Cinta es puguen fer millor. Si et parlo així és perquè he notat que el teu comentari traspuava una certa mala bava.

    ResponElimina
  8. Gustau, com sempre que discrepem estem d'acord en el fons de les coses. Estic d'acord que les festes de la Cinta han de millorar. Pero continuo opinant que l'absencia de la pubilla d'Alcanyis es un tema molt menor, fins i tot dins de la problematica de la Cinta. Per no parlar de la situacio general.

    No hi havia mala bava, nomes ganes de punxar una mica, pero dins d'una discussio educada i serena. Gustau, tu ets prou bon polemista com per recorrer a l'argument de si no t'agrada, no ho llegeixis. Tots ho hem fet servir alguna vegada, es clar, pero aixo no es cap consol.

    Jo penso continuar llegint-te. Tambe quan discrepem. No cal ser de cap professio en particular per tenir criteri propi i compartir-lo amb els altres.

    ResponElimina
  9. Home, posa't en la meua pell. Imagina't que jo entrés al teu bloc, cosa que faig sovint, i et digués que qualsevol article teu em sembla irrellevant perquè és molt més important el nombre d'aturats.
    Ens llegim i parlem!

    ResponElimina
  10. On han quedat allò de " entre bombers, no ens anirem a xafar la manega "?.
    Per cert, professionals com sou tots dos de la redacció i l'ortografia:
    Gallardo: "menys irrellevant"?. Menys rellevant o mes irrellevant, no?.
    Gustau: "Faltaria menys"?. O faltaria més?.
    Ho pregunto ( a part de per a punxar ) per sortir del dubte.

    ResponElimina
  11. "No és menys irrellevant" jo ho trobo correcte. Aplicant la doble negació, equival a "Es més rellevant".

    ResponElimina
  12. Sembla que hi ha algú de per aquí que encara no ha fet vacances...;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta