17 d’octubre del 2009

El Centre Picasso d'Horta de Sant Joan inicia els contactes amb museus picassians d'Europa


El Centre Picasso d'Horta de Sant Joan rep aquest cap de setmana la visita dels directors i conservadors dels museus Picasso de Barcelona, Ceret i Ermitage de Sant Petesburg, amb obra picassiana pintada en aquesta població de la Terra Alta durant la segona estada del pintor malagueny, el 1909. El president del Centre Picasso, Elies Gaston, va explicar que finalment no han pogut ser-hi presents els responsables del Moma de Nova York, del Museu Picasso de París, del Reina Sofía de Madrid o del Museu de Düsseldorf, i que això els ha obligat a modificar el programa de la trobada. «Ha estat difícil fer-los coincidir en el mateix cap de setmana», va precisar Gaston, que considera que, un cop fets els primers contactes, serà més fàcil organitzar una jornada a Horta de Sant Joan amb els principals experts internacionals sobre Picasso.


En qualsevol cas, la visita dels primers experts va començar ahir a la tarda, i la previsió del Centre Picasso era ensenyar-los les instal·lacions i les dues exposicions, així com explicar-los els actes del centenari de la segona estada de Picasso a Horta de Sant Joan. Però sobretot volien mostrar als responsables dels museus quins són els indrets de la població que van inspirar Picasso en algunes de les seues obres més conegudes. El Centre Picasso exposa actualment una mostra amb fotografies realitzades pel pintor el 1909, i una altra amb 30 retrats originals dels seus amics catalans.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-10-2009 Pàgina 33

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta