3 d’octubre del 2009

El rector de la URV i l'alcalde reclamen el tercer pont de Tortosa per millorar l'accés al nou campus



Tindrà un miler d'alumnes, i el pavelló firal ja té 5.000 usuaris a la setmana

«Els arbres del parc de Remolins no ens deixen veure el riu, però cal que l'Ebre no siga una barrera per arribar al campus i entre tots hem de fer possible un altre pont.» Amb aquesta declaració, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va aprofitar ahir el seu discurs, durant la col·locació de la primera pedra del campus, per sumar-se a la reivindicació per aconseguir el tercer pont de Tortosa. L'alcalde també va remarcar que el tercer pont és «molt necessari» per al campus, el municipi i tot el territori.


El nou campus de la URV a les Terres de l'Ebre ja és més que la maqueta d'un edifici. Les obres ja fa dies que estan en marxa, i ahir al matí el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va presidir la posada de la primera pedra del campus al parc de Remolins, en una jornada «històrica i memorable» per a Tortosa i el conjunt del territori. Així ho va dir el director del campus, Azael Fabregat, que també va remarcar que el nou edifici estarà «ben guardat» amb el castell de la Suda i el fortí de Tenasses, i acompanyat per la catedral, l'antic escorxador i el pavelló firal. «Serà un edifici arrelat a l'Ebre, situat a la vora del riu i al costat de la platja de la Xiquina», va concloure.

En aquesta mateixa línia, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va aprofitar el seu discurs per assenyalar que el riu que dóna nom al campus «no hauria de ser una barrera» perquè la gent de les Terres de l'Ebre puga arribar a la universitat. Així, Grau va fer una crida a unir esforços «per fer possible un altre pont» entre Ferreries i Remolins. «Tots hem vist avui que, si aquí han d'arribar cada dia més de mil persones, necessitarem el pont», va precisar. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa va deixar clar que el pont no estarà construït quan estiguen acabades les obres del campus, d'aquí a 16 mesos. Segons Ferran Bel, el pont «és molt necessari» per a la universitat, però també «per donar sortida a pobles com Bítem i Tivenys, perquè Tortosa puga créixer, i per facilitar l'accés als usuaris del pavelló firal, que actualment són més de 5.000 persones a la setmana».

Qui paga el tercer pont?

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va advertir que el tercer pont viari sobre l'Ebre és una infraestructura que necessita un volum d'inversió que no podria assumir una única administració, ni l'Ajuntament ni exclusivament la Generalitat. «Cal la complicitat de l'Estat espanyol, ja que, si no hi posa una part molt important de la inversió, difícilment tirarà endavant», va afegir-hi. De fet, Bel va recordar que actualment ni tan sols hi ha cap projecte del pont. En aquesta línia, el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, va explicar a El Punt que les negociacions estan obertes, però que hi ha «una certa dificultat per saber qui assumeix les obres», ja que el pont uniria carreteres de diferents administracions. «És un pont prioritari i transcendental per a Tortosa i el conjunt de les Terres de l'Ebre», va sentenciar Salvadó, que es va declarar «optimista» sobre el tema.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 03-10-2009 Pàgina 8

+Escolta la veu dels protagonistes:
-El rector Grau explica el futur del campus de l'Ebre i reclama el tercer pont de Tortosa
-Ferran Bel celebra l'inici de les obres del campus de la URV i reclama el tercer pont sobre l'Ebre
-El conseller Huguet diu que la URV sabrà omplir el campus de les Terres de l'Ebre de contingut

22 comentaris:

  1. De moment, tot embotit com les baldanes.
    Neo-remo ataca.

    ResponElimina
  2. Esser optimista surt de franc; el tercer pont NO.

    ResponElimina
  3. Ferran Bel, durant la campanya electoral es va dedicar a dir coses diferents segons l'auditori on era.
    A Bitem, els va prometre treballar i lluitar pel tercer pont i si ell era alcalde hi hauria tercer pont.
    Als veïns afectats de l'horta de Pimpi, els únics interesats a Tortosa que no es faci el pont, els va jura i perjurar que si ell era alcalde no es faria el tercer pont.

    Un cop ha estat a l'alcaldia no ha mogut un sol dit pel tercer pont, i en declaracions a més d'un mitja de comunicació ja ha reconegut que ell aquest mandat no es veu capaç de tirar endavant el finançament del tercer pont. Igual que no tira endavant els terrenys de Renfe, els parquings, etc. etc. etc.

    Ferran Bel va mentir en campanya electoral, i ara no sap com sortir-se.

    Ara posar-se medalles de la feina feta pels altres, i sortir a fotos es el millor.

    ResponElimina
  4. Dient una cosa i la contraria sempre tens l'avantatja de que a un o altre fas content, ara als de l'Horta de Pimpi.
    També es veritat que ja fa un grapat d'anys ( potser vuit? ) a la llotja del parc, amb el marc d'una Expo-Ebre, Joaquin Fabra ( PP ) que governava amb el PSC, ens va fer, amb alguna que altra parafernal·lia inclosa, una presentació amb grans fotografies del projecte del pont.

    ResponElimina
  5. És que nois i noies pot ser amb el cost desorbitat del pavelló firal tindríem el tercer pont...

    ResponElimina
  6. Nomes es que val tres vegades més, però be.....I el pont es una infraestructura de territori, com el que es fa a Deltebre/Sant Jaume.
    O creus que el pont nomes ha de ser per anar de Jesús/Ferreries- Remolins, i per tant es cosa municipal?

    ResponElimina
  7. Mousoleu Sabaté + inversió extralocal = 3 pont

    ResponElimina
  8. Primer, el tercer pont, es una infraestructura bàsica per al territori, ja que no tant sols el beneficiat es Tortosa, sino el territori.
    Segon, el pavelló firal es una infraestructura a la que se li esta traent un suc infintit, pregunta al gerent d'esports i al regidor d'esports. Altra cosa es que estan amenaçats tant l'un com l'altre des de alcaldia, i tenen prohibit dir una sola paraula a favor del pavelló, però es una obra de la que tant un com l'altre quan no hi ha microfon en ma treuen pit.

    ResponElimina
  9. A el cost del pont no el pot assumir una ciutat com Tortosa. I les dificultats bàsiques venen donades pel fet de que uneix, una carretera d'ambit provincial i una d'ambit de la Generalitat. Per això la Generalitat de mà del president Montilla i del conseller Nadal ja s'han compromés a financiar-ne el 50%, però el senyor que fa d'alcalde en els dos anys que fa que és alcalde no ha fet res per tiar endevant aquesta infraestructura, res, més aviat el contrari, posar pals a les rodes, d'entrada hauria de tirar endevant el Pla Parcial de l'horta de Pimpi on han d'anar el pont, l'ampliació de l'universitat, i el nou col.legi de Remolins. Però això a l'alcalde l'importa un rabe, ja s'ha encarregat ell de que el pla parcial sector cami de Roquetes, on ell esta interessat de que allò funcione, ara bé els interessos de ciutat van més espai.
    En quan a la pressió que s'ha de fer pel tercer pont, al govern central has d'anar amb un projecte i unes necessitats sino crees aquestes necessitats, el govern no vol saber res del tercer pont i a dia d'avui el menys interessat en que el Pla Parcial de l'horta de Pimpi tiri endevant es l'alcalde de Tortosa.

    ResponElimina
  10. Quan parlo del govern, em referixo al govern de Tortosa i el seu alcalde al capdavant.

    ResponElimina
  11. Ebre avall; fas una afirmació un xic rara quan dius que a l’actual alcalde l’interessa que funcioni el pla parcial del camí de Roquetes, i li importa un rave el de Pimpi.
    Podries concretar perquè l’interessa que funcioni ?
    Perquè seguint aquest criteri podríem afirmar també que a l’anterior alcalde nomes l’importava Remolins i la resta també un altre rave...
    Explica’ns-ho...

    ResponElimina
  12. Mc calan, suposo que ja saps, que l'actual alcalde te una dedicació del 75%, per poder dedicar-se a la seva feina privada, que es la d'assessorà empreses.

    Més concret ja no puc ser.

    L'anterior alcalde va planificar ciutat, i com molt be saps hi ha informes que avalen el creixement de la ciutat per la banda nord, que daten de l'any 1986 i que no es van tenir mai en consideració durant el govern de CiU fins a l'arribada al govern del PSC i IC.

    ResponElimina
  13. Per mi perfecte que l’actual alcalde assessori a qui vulgui. Esser alcalde no vol dir tancar-se de per vida a mongeta de clausura, i si la llei de compatibilitats li permet; perquè no?
    Tu em comentes que l’anterior govern municipal apostava pel creixement al nord de la ciutat.
    ebreavall; Cony! (perdó) es que el que governa ara no es l’anterior, i el govern municipal actual te tot el dret de planificar la ciutat d’un altra manera, i no necessariament com ho havia fet l’anterior. No saps que van haver-hi eleccions?
    Jo no entro en si es millor o pitjor, simplement qui governa, governa...

    ResponElimina
  14. A mi, Mc Calan, encara que estigui emparat per totes les lleis i normatives que vulguis, no m'és igual que una persona amb poder ( public ) de decisió assessori a constructors i/o immobiliàries. Ja sigui compatible, incompatible o migpensionista. O es que tu ets un dels assessorats?

    ResponElimina
  15. Cucafera; aquesta darrera pregunta sobra per desafortunada...Però estar sempre caçant fantasmes com tu fas, deu ésser esgotador. Descansa.

    ResponElimina
  16. Al ciutadà d'apeu, o al menys a un, li fa l'impressió des de fa anys que li foten lo pel tot lo que volen i més.
    Ridícula democràcia tenim.
    No m'estranya, però, que l'especulació immobiliària, al voltant de l'hospital nou, s'hagi de lligar bé.
    Je, lo de que la Gene posa el 50%, lo 50% del que pose l'estat, "usease", zero euros.
    Que pose el 5% ara, al menys tindrem projecte per demanar-lo.
    Mmmm, i l'ajuntament no posarà res?
    Ni les ganes de despenjar teléfons?
    Il nostre Senador, que no fa res per no donar-li punts al contrari?
    Ho haurem muntat tot a Remo per a que facin un pont i ara patina tot?

    ResponElimina
  17. Mc Calan, no t'enfades, però caçador no ho he sigut mai i de fantasmes menys; el que no entenc gens és que per una part trobes "perfecte que l'alcalde assessori qui vulgui" i trobes desafortunada la pregunta de que si ets un dels assessorats. Que passaria algo si ho fossis?.
    "O somos o no somos"

    ResponElimina
  18. Doncs jo recordo perfectament els que criticaven a Sabaté per fer de l'Alcalde i de Senador.
    Ara Bel fa d'Alcalde i de d'assessor d'empreses i els hi sembla be.
    De fet aixó només vol dir o que no tens ni criteri ni res que s'hi assemble o que qui paga mana i toca dir el que toca i a callar.
    A mi que Sabaté fes de Senador ja m'estava be, de fet crec que Tortosa estava conectada amb els llocs on es prenen les decisions importants i per tant vam fer un pas molt important en diferents ambits PINCAT, URV, Infraestructures, Potenciació de la Festa del Renixement,... tot no ho va fer peró si que va fer més que molts altres i cal recordar que algun va compativilitzar els mateixos carregs i la ciutat no ho va notar o fins hi tot va perdre algun que altre llançol, per tant cal reconeixer que Sabaté va treballar per la ciutat, amb millor o pitjor encert peró la seva feina esta visible i els que la vulguin veure doncs allí esta i els que no doncs les seves raons deuent de tenir, que per als gustos estan els colors.
    Dit aixó, el que si que no puc entendre gens ni mica es la gent que compren i entenc i fins hi tot defensa un Alcalde que des de la posició de privilegi que li dona tindre aquest carreg pugui continuar assessorant ningú, es més crec que no ja cap compativilitat que pogui permitir aixó, i crec que de ser així la fiscalia de la ciutat o a qui li correspongui tendria que fer alguna cosa.

    ResponElimina
  19. Que jo sàpiga Sabaté continua essent Senador oiii? Dons si ja t’estava be, continuarà estant-te be no?
    Per les teves declaracions veig que ja a es comença a notar cert nerviosisme de precampanya..

    ResponElimina
  20. Un moixonet m’ha dit que s’avancen les autonòmiques..Serà veritat ?

    ResponElimina
  21. Bé, ara sociates i convergents vinga a tirar-vos los trastos pel cap i després segons diuen algunes veus i si la aritmètica ho permet, no dubtareu en continuar encarregant informes als amiguets amb la cobertura de la sociovergència.
    Per cert, per què els de l'Horta de Pimpi no volen lo tercer pont? Il·lustreu-mos

    ResponElimina
  22. No, Nuria no, hi ha un grup de veïns afectats pel pla parcial que son els que no volen el tercer pont, i esperonats per CiU s'hi oposen, a ells a aquest grup es al que Ferran Bel els va dir una cosa diferent de la gent de Bitem i de Remolins.

    Es molt important aquesta apreciació, ja que pot portar a confusió, la gent de l'horta de Pimpi si que vol el tercer pont, igual que la gent de Bitem i la de Tivenys, i tota la gent intel.ligent de Tortosa, dins d'aquest últim grup no esta l'alcalde que a ell només l'importen el vots i un rabe la ciutat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta