19 d’octubre del 2009

Els gegants i les cucaferes de Tortosa ja tenen casa a la Llotja del parc municipal


Els gegants, les cucaferes i la resta del bestiari festiu de Tortosa ja tenen casa. L'Ajuntament ha decidit aprofitar les obres de reforma integral del parc municipal Teodor González per rehabilitar també la llotja medieval, que s'ha de convertir en un equipament museístic per exhibir i conservar els elements festius de la ciutat, que fins ara es trobaven dispersos en diferents espais. La llotja del segle XIV ha quedat tancada amb un vidre de seguretat, i al projecte també es preveu la instal·lació d'una nova il·luminació exterior i interior. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, van visitar dissabte a la tarda les obres a la Llotja, on ja havien instal·lat els gegants, els nans i algunes cucaferes, acompanyats per membres de la colla gegantera i d'altres grups de cultura popular. L'exposició del bestiari popular i tradicional estarà degudament interpretada, amb una senyalització informativa que tindrà un caràcter educatiu, divulgatiu i artístic.

1 comentari:

  1. És bona idea, però falta veure quant de temps aguantarà això "bé". Em refereixo a pintades, cops de pedres, llums que deixen de funcionar... Per aquí se solen arreglar les coses bé, però 1)la gent és molt incívica i 2)el manteniment és bastant precari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta