2 d’octubre del 2009

Esquerra de Tortosa s'atribueix l'arribada de la universitat, amb una campanya de cartells

Avui es posa al parc de la Fira de Remolins la primera pedra del campus de la URV a les Terres de l'Ebre. Així, coincidint amb aquest fet amb una importància històrica, la secció local d'ERC de Tortosa ha realitzat una campanya d'engaxada de cartells a les columnes d'expressió ciutadana, en què també ha participat el director dels serveis territorials d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Felip Monclús [cliqueu aquí]. Als cartells es pot llegir Esquerra al Govern=Universitat a Tortosa, un misssatge que atribueix la construcció del nou campus a la presència d'ERC a la Generalitat.

Davant d'aquests cartells, la primera impressió és que Esquerra de Tortosa ha volgut penjar-se la medalla de l'arribada de la universitat a la ciutat, i això pot generar-li reaccions amb efectes contraris als buscats. És cert que la presència de republicans al govern ha estat clau per facilitar la implantació de la URV al territori, i el paper del delegat Lluís Salvadó va ser determinant perquè el nou campus s'acabés instal·lant al parc de Remolins. De fet, les gestions de Salvadó també van ser decisives quan el finançament per al campus encara no estava clar. A més, l'inici de la construcció del campus coincideix amb ERC dirigint el departament d'Universitats al govern català, i també amb Ricard Forés com a regidor d'Universitats a Tortosa. En aquest sentit, ERC de Tortosa fa bé de voler capitalitzar una notícia no només positiva i extraordinària per a la ciutat, sinó per al conjunt del territori. Però si el que volia ERC era destacar la seua aposta decidida per la universitat pública va les Terres de l'Ebre, sense risc de provocar reaccions de rebuig, potser un missatge més neutre i igual d'efectiu hauria estat Esquerra amb la universitat a Tortosa.

8 comentaris:

  1. Están ben ficats els mateixos cartells que surten a la foto que estan penjats a l'avinguda generalitat a les faroles, i que no estan en els punts d'expressió ciutadana? O sols es poden usar les faroles en temps d'eleccions? Si no es poden penjar, llavors s'hauria d'aplicar l'ordenança del civisme al partit responsable dels cartells? És sols un dubte.

    ResponElimina
  2. Avui en un article a La Veu el senyor Delegat recorda a tothom que, segons ell, va tenir a veure amb la vinguda de la URV a Terres de l'Ebre inclòs el govern municipal actual i s'en oblida del govern municipal anterior que es qui realment governava quan aquest fet es va fer realitat. Entra axó dintre el preu que paga ERC per que Bel li mantingui els dos galifardeus al govern?

    ResponElimina
  3. Doncs si kilt totalment d'acord, trist i deploreble, fins on poden arribar els politics amb poques llums i menys ideari? no t'ho puc dir, peró pel que hem vist avui fins a l'infinit i més enllà.

    ResponElimina
  4. ERC de les TTEE s’atribueix la arribada de la Rovira Virgili; el PSC també de les TTEE reclama la paternitat ... Quina disbauxa!
    Jo crec que es fa necessari la prova del ADN...

    ResponElimina
  5. Ja ho diuen que els fills venen en un pa baix al braç.

    ResponElimina
  6. e! i a la foto u8n cartell de La Pèrgola! ajajajajaj

    ResponElimina
  7. La universitat l'ha portada a Tortosa la Menasanch, la seua lluita és immensa per tot el que ens envolta. Se la veu a tot arreu, no té odi cap als partits catalans. És la política que ens cal.

    ResponElimina
  8. Enlloc de mirar qui es posa més medalles hauríem de mirar pel futur, que sigue un campus competitiu on els nostres joves i fills puguen rebre una formació i quedar-se en el territori encara que, aquest ja és un tema més complicat...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta